Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

K67a32r79e16l 16S37a71r37d61a

27. 8. 2014 22:29

Proboha přestaňte už používat výraz "fašismus" o kterém evidentně nevíte vůbec nic. Chápu, že se toto slovo stalo v poslední době docela populární, ale vůbec nechápu proč se pořád ještě používá ve vztahu k Hitlerovskému Německu (neřku-li k Ukrajině). Tam byl prosím nacismus, tedy národní socialismus. Fašismus byl jen a pouze v Itálii a to jen a pouze do smrti Benita Mussoliniho. Bolševici raději používali výraz fašismus jen proto, že se jim příliš nehodilo mluvit o nacismu - národním socialismu (NSDAP - Nacionálně Socialistická Německá Strana Práce). Podoba nacismu a komunismu by při použití na obou stranách oblíbených výrazů jako "práce", "dělnictvo" nebo "socialismus" byla příliš okatá.

0 0
možnosti
MT

A pak přijdou volby, polovina nepřijde a z té poloviny polovina zvolí stejné, kteří to svinstvo zavinili a nechtějí s tím nic udělat. Je to smutné, ale marné, marné, marné.

1 0
možnosti
MN

I kdyby to tak bylo, že za tu paní syn zaskakoval častěji, tak ta paní v tu dobu danou práci zase nevykonávala. Tedy, když se to sečte, tak jde o plynulou práci jedné pracovní síly vykonávanou dvěma lidmi.

Zaměstnávání na černo by to snad bylo v případě, kdyby ten syn stál celý den vedle své mámy a prodával souběžně s ní a neměl na to žádné papíry, ne?

Copak jsme už všichni přišli o obyčejný selský rozum, že dovolíme úředníkům provádět taková zvěrstva na drobných živnostnících?

7 0
možnosti

Tohle je věc, která nás stále odlišuje od civilizovaných zemí. Zatímco v civilizované zemi by uvedený úředník byl už dávno bývalým úředníkem, bez nároku na podporu v nezaměstnanosti, u nás začneme spekulovat o výši a adekvátnosti postihu.

Prostě nikdo se nezamýšlí nad skutečností, že se NIC nestalo a tudíž není ani za co majitelku trestat.

7 0
možnosti
RM

Jenomže tento systém tady vybudovala ODS, ČSSD a Kalousek.

1 0
možnosti
PK

P78e66t67r 21K74a53p92l62a23n

21. 8. 2014 13:19

Uváděný příklad podnikatelky se mi jeví jako pochybný. To, že její nezaměstnaný syn jí v obchodě zastupoval jen půl hodiny, aby si mohla odskočit uvařit oběd, tvrdí ona. Spíš bych tipoval, že ty "záskoky" byly natolik časté, že si toho všiml nějaký nepřející soused a práskl to. Pravděpodobnost, že by tam přišla inspekce "náhodou" právě v té jediné půlhodince, kdy jí "poprvé a mimořádně" syn jenom hlídal provozovnu, je nepatrná.

2 2
možnosti
RM

Jděte už někam. Buď jsme otroci nebo svobodní lidé. Nechápete podstatu problému. Jde o právo, nikoliv o zákon. Do zákonů odhlasuje 300 mameluchů v parlamentu, kterým předloží "legislativní rada vlády" jakoukouliv broskvovinu, COKOLIV. Zde se zákon a právo nekryje. demokracie je tady jenom proklamací pro blbé.

4 1
možnosti
KF

K24a58r84e24l 88F78u25k11s46a

21. 8. 2014 13:08

Bla bla bla. Rozmazávat takové pochybení a generálně tak hodnotit systém je prostě nesmyslné. Navíc to soud jisto jistě zruší, takže korekční mechanismus existuje. Kdyby se počítalo s tím, že všechny orgány státní správy rozhodnou v pořádku, tak by neexistovalo správní soudnictví... Ale takto se o tom veřejně dá psát a chytat na ty nesmysly jiné lidi

2 1
možnosti
PK

Je to jediný nález v této "kvalitě" resp. jich byly desítky? Podle mne ten předpis je debilní, když neumožňuje nějaké posouzení s následnou domluvou, ty, ty, ty, bylo to poprvé ... atd.

To za socialismu možné bylo, takže bych to dnešní nenazýval socialistickým fašismem.

2 0
možnosti
OK

Stále více sklouzáváte ke zjednodušujícím, ale o to údernějším schematům. To mimochodem vám popisované ismy dělali rovněž. Už proto byste měl vědět, že je to kontraproduktivní a navíc nebezpečné.

1 7
možnosti
Foto

Ale no tak, pokud ten předpis zní, jak zní, tak asi ten inspektor nemohl nic jiného dělat. Žádný zaměstnanec třeba u soustruhu nesmí nechat dělat někoho jiného za sebe svou práci, zvláště ne asi rodinného příslušníka.

Z toho případu nelze naprosto nic vyvozovat.

1 7
možnosti
PM

Takže máme idiotské přepisy

9 0
možnosti