Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Neřekl bych, že nás Zeman táhne na východ. Spíše vytváří opozici vůči těm, kteří říkají, abychom Východ nenáviděli. Proč nás někteří lidé nutí, abychom se zcela "odstřihli" od Východu? Protože jednostranně zaměřená ekonomika a společnost je snadněji ovladatelná. Stačí se podívat do současnosti – jakmile se naši političtí představitelé odvážili protestovat proti povinným uprchlickým kvótám z dílny byrokratů EU, okamžitě jsme obdrželi výhrůžky různého druhu – od pozastavení dotací po zavedení hraničních kontrol.

A nejlepší na tom je fakt, že ti, co po nás chtějí, abychom nenáviděli Rusko a Čínu, jsou zároveň předvojem obchodníků, kteří jsou připraveni na Východě zaplňovat uvolněný tržní prostor. Stačí se podívat, jak to proběhlo u nás. Kolik zahraničních "investorů" koupilo naše firmy jen proto, aby je dovedlo ke krachu a obsadilo jejich trh? Já netvrdím, abychom Rusko a Čínu milovali, ale proč si z nich máme dělat rovnou nepřátele? To je zcela iracionální.

Uvažujme – jak věrohodně působí zpěvačka, která čte svoje zásadní poselství z papírku?

8 3
možnosti
Foto

Myslím, že za současné situace, která s v EU a pro EU nevyvíjí nijak dobře, je dobré budovat zadní vrátka. Ostatně pochopili to i jiní, např. GB. Křiklouni, kteří jsou proti, si nevidí na špičku nosu.

0 1
možnosti
Foto

Už od středověku byl náš stát byl orientován na západ. Pouze 44 let jsme byli pod vlivem východu a výsledek byl zdrcující. Rusko i dnes dává najevo, že považuje ztrátu východu za největší chybu a touží získat opět svůj vliv nad zemi, které musel opustit. Nejvíce naše země obchoduje s Německem a s USA. Obchod s Čínou je někde na chvostu. To více obchodujeme s Tchaj-wanem než s Čínou.

3 0
možnosti
PK

P69a14v76e87l 86K91r47á19l

12. 4. 2016 13:26

Do bezprecedentní anexe Krymu a následným,zcela oprávněným sankcím byl trh zcela otevřen na západ i východ.A co se kvót týká,byly posledním řešením,v rámci solidarity s našimi partnery,spojenci a přátelskými zeměmi jsme měli okamžitě přijímat bez nějakého vykrucování se.Protože to jsme podepsali v dohodách OSN,že chceme všude jen brát a nic nedávat je typický příklad čecháčkovstvi

0 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4834x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz