Soudruh pracujícího a utlačovaného lidu

 “Kdo z vás to má, dámy a pánové?” chlubil se svého času vyšší bytostí osvícený ochránce všech utlačovaných, sociálně slabých a pod plnými panděry vykořisťovatelů úpících proletářů naší vlasti, milovaný vůdce a socilologickými průzkumy ošlehaný nejoblíbenější předseda nejoblíbenější strany, Jiří Paroubek, z potu úředníků vyplácejících sociální dávky budoucí premiér, prezident a snad i král.

 

Omluvte dávku sakrasmu na úvod, ale po přečtení několika posledních rozhovorů páně soudruha předsedy ČSSD mám pocit, že přesně takto vidí on sám sebe. Tolik arogance, sebestřednosti, vybájené vlastní neomylnosti, demagogie, narcismu, hlouposti a “lidové” hrubosti koncentrované do několika vět snad nenajdeme nikde mimo projevů jeho stranického kolegy, multifunkcionáře a multigamisty Rátha.


Jiří Paroubek by byl v podstatě směšná figurka, která by za pívo a guláš mohla pronášet svoje moudra v nálevnách nejnižší kategorie těsně před zavírací dobou, pokud by však nekoncentroval ve svých rukou poměrně značnou moc nad životy obyvatel České republiky a nechtěl tuto svoji posedlost absolutizovat. Snad jen Bůh na nebesích ví, jakým způsobem se tento národněfrontový nomenklaturní kádr bolševického střihu dostal tak vysoko. Je český národ opravdu tak nevzdělaný a naivní, že připustí správu země někomu takovému?


Podle všech náznaků to vypadá, že ano. Třicetikorunové vítězné tažení socanů krajskými volbami má nakročeno ke, zřejmě, úspěšné recidivě. Opět s podobným arsenálem populistických frází, slibů bez mystického Sobotkova reálného rámce a podpásových primitivních lží na úkor protivníků, podporovaných nyní ještě celebritní jízdou Jiřího “Gumy” Šlégra a Kateřiny Brožové. Kdo z frontových bojovníků před Lídlem či Penny Marketem by odolal?


Vždyť jejich Jirka, ten soudruh z lidu, ví dobře, že za komunistů nebylo zas tak zle. Proto jim chce konečně po dvaceti letech umožnit plnit rudá koryta, ne jenom někde v ústraní ekonomické šedé zóny, ale pěkně po bolševicku, se vší parádou a s otevřeným zadním (možná i předním) vchodem do Strakovy akademie. Jen sociálně uvědomělý poslanec v objetí s bolševickým bachařem nejlépe schválí zákony pro všechny chudé a potřebné, které zkorumpovaná kapitalistická pravice pernamentně ožebračuje.


Tak budeme mít zase určitě všechno zadarmo, budeme šrotovat, až se z nás bude kouřit, sociální dávky několikanásobně převýší plat průměrného zaměstnance, nikdo nebude žebrat či fetovat, mávnutím kouzelného proutku zmizí bezdomovci, rasisti i nezaměstnaní. Všichni spolu pak půjdeme pod dozorem uličních výborů do průvodu oslavovat moudré činy strany a vlády, která nás za to odmění průvodným, pastelkovným, vybydlovným, gulášovným, Šlégrovným, Brožovným a Paroubkovným.


A tam nahoře na tribuně bude mávat největší z proletářů, obklopen suitou draze placených podržtašků, řiťolezců, celebrit a posluhovačů. Z oken luxusní limuzíny bude pak po skončení vlajkoslávy obdivovat fungování hromadné dopravy pro chudé, fronty na nekřesťanskými daněmi placené bezplatné zdravotní vyšetření, úřady práce přeplněné zlikvidovanými živnostníky, státem dotované nevěstince a rudé hvězdy na komínech znárodněných továren. Ale možná si cestou do své akciové společnosti na přepírání peněz z vládních dotací a eurofondů raději zatáhne záclonku. Vždyť by ho ti užiteční idioti ještě mohli otravovat.


Kdo z vás to má, dámy a pánové? Kdo z vás na to má žaludek?


Zajímavé články si můžete přečíst i zde: www.pravyblog.blog.cz www.eportal.cz


Autor: Karel Kříž | úterý 28.4.2009 11:21 | karma článku: 39,50 | přečteno: 2391x
  • Další články autora

Karel Kříž

Klinika: Mozky vymyté komunismem

9.1.2019 v 14:08 | Karma: 30,32

Karel Kříž

Totalitní dobroserismus

8.1.2019 v 7:39 | Karma: 29,30

Karel Kříž

Koblihy nejsou zadarmo

26.11.2018 v 17:28 | Karma: 32,62

Karel Kříž

Od Jakeše po Bureše II.

17.11.2018 v 16:17 | Karma: 25,40