Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Pavel Pátek

12. 4. 2010 8:56
Odpověď je jednoduchá.

Jistě správné postřehy. Ale...

Někdy slýcháme: "deficit demokracie". Nikoli. Je to mnohem horší. DEFICIT OSOBNÍ SVOBODY! A jestli se v dohledné době každý sám ve svém nitru nenalezne opět jako bytost volní, čili svobodná, dobrou noc.

0 0
možnosti
MVK

aadler

9. 4. 2010 21:41
Karma,

a skoda, ze nemuzu dat aspon tri.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

7. 4. 2010 14:31
.

R^

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

7. 4. 2010 12:57
Ptáte se, kdy?

Po válce, pane, po válce! Je to zákonitost - lidská společnost se komplikuje, kverulanti si stěžují, věci se "řeší" přidáváním  vyhlášek a buzerací až se v takovém "systému" už nedá žít. Pak to bouchne, všechno se zázračně zjednoduší, přibyde místa a ubyde lidí - a všechno začne nanovo, jen po marxisticku na "vyšší úrovni vývojové spirály". Jinak "sociální stát" je jen důkazem platnosti zákona džungle - silnější vyhrává. Civilizace znamená použití jiných kriterií úspěchu než je síla, hulvátství a brutalita. Jenže proč by měl svalnatý buran ctít nějaká sofistikovaná pravidla, když má sílu, vidí jen dnešek a budoucnost ho nezajímá? Pokud se člověk "civilizovaný"  zcivilizuje přespříliš, stává se požitkářem a zbabělcem , který si klid raděj vykoupí, než by o něj bojoval. A socan - socan je prostě lotr. Pro socanské vůdce ideální kšeft - nikde jinde by si žvaněním na tolik nepřišli. Morálně ospravedlňují buranovu agresi a kryjí ho. A když to krachne - tak co. Není na Floridě taky hezky?

0 0
možnosti
KK

Karel Kříž

7. 4. 2010 14:24
Re: Ptáte se, kdy?

Přesně tak. Mám stejné pocity.

0 0
možnosti
I.P

I . Perek

7. 4. 2010 11:51
Poznámka pro administrátora.

Napsal jsem ve svém diskuzním příspěvku, který byl smazán to a jen to, že otec Karla Kříže byl zavřen pro ekonomickou kriminalitu a Karel kříž má pro svoje psaní o zlodějnách velmi dobrou zkušenost a inspiraci.

Administrátorovi bych chtěl sdělit, že otce Karla Kříže jsem nejen nezavřel, ale dokonce ani neoznámil, ani neudal já  udává téměř jistě až ten, kdo upozornil na můj příspěvek),ale nezávislý soud ČR.

Pokud si administrátor myslí,že se soud zmýlil,měl by to vyjádřit podáním k příslušnému soudu.Tím, že bude mazat mé příspěvky, se na rozsudku nezávislého soudu opravdu nic nezmění.

Pokud si administrátor myslí, že selektivním přístupem k pravdě pomáhá zlepšit české právní prostředí, mám za to, že i v tomto případě se mýlí.

Jediný výklad, který zatím mám k počínání administrátora je ten,že chce přispět ke kultivování prostředí nejen na tomto blogu,nejen na tomto mediu,ale dokonce snad v celé ČR. Mám ale takový zatím neurčitý dojem, že i v tomto případě se vážený administrátor mýlí.

0 0
možnosti
MP

Vrah

7. 4. 2010 22:49
Re: Poznámka pro administrátora.

Přečetl jsem si onen smazaný *** – je to hnus k pozvracení.

Jeho jediným smyslem bylo kydat hnůj, urazit, pošpinit, poškodit.

Jestli se takhle hnusně komoušsky budete chovat nadále, jistě vás odsud admin co nejdřív vykope a vy zase budete muset měnit přezdívku. Už jich máte jistě pár v zásobě. Pozoruji, jak se tu na blozích objevují stále nové přezdívky, které se nějaký čas chovají jako vy, a pak se po nich slehne zem.

Nadto se domnívám, že byste jistě neměl odvahu (narozdíl od anonymní diskuse) někoho takhle osočit v reálném životě, protože byste si pak mohl počítat zuby … na prstech jedné ruky.

0 0
možnosti
T

Tecumtha

7. 4. 2010 11:00
tak pane Krejso ...... co třeba odpovědět na zcela

jednoduchou otázku a uvést zdroj, ze kterého jste čerpal informace ?;-)

0 0
možnosti
T

Tecumtha

7. 4. 2010 12:16
Re: tak pane Krejso ...... co třeba odpovědět na zcela

no- jak vidím, čekám už hodinu a čtvrt, a jistě fundovaná odpověd pana Krejsy stále nikde !  U člověka, který po jiných zdroje a odpovědi požeduje je to velmi podivné a nekorektní chování ;-D

0 0
možnosti
O

ondrakrejsa

7. 4. 2010 10:13
pane Vokšay,

jste si vědom toho, že kdyby vami navrhovaná minimální mzda byla realizována, že jen resort školství, kde pracuje cca 60 000 lidí za pruměrnou mzdu kolem 12 000 kč by tímto zatížil státní rozpočet téměř dvěma a půl miliardami? ?? 

0 0
možnosti
V

Veska

7. 4. 2010 10:17
Re: pane Vokšay,

Tak nebude 13. důchod, poslancům snížíme platy o polovinu, sebereme jim výhody, zrušíme zahraniční cesty, snížíme dávky nemakačenkům a příživníkům a hned bude na platy.

0 0
možnosti
MV

miva2

7. 4. 2010 9:49
Nic neříkající srovnání

Víte asi je v Česku asi něco opravdu špatně. Byl jsem nedávno ve Vídni. Moje cesta byla badatelská, navštívil jsem Staatsarchiv a Arzenal. Jen tak mimoděk jsem však narazil na věci které mě lehce šokovali. Například cena benzinu ve Vídni 1,18€. Vánočku jsem zakoupil za 1,30€. Pak jsem si čistě ze zájmu zakoupil "Inlander RUM", který u nás nemůžeme takto nazývat. Jistě toto nevypovídá nic o životní úrovni u nás a v Rakousku, ale naznačuje nějakou deformaci našeho systému. To, že v Rakousku jsou schopni některé produkty vyrobit za stejnou cenu jako u nás, i když cena práce je kdesi na třetině nebo polovině (minimální mzda 1000€, životní minimum 650€), a to jakpolitici a úředníci za nás "kopou". 8-o

0 0
možnosti
A

absolutus

7. 4. 2010 9:47
Správně!

Pan Kříž má zase pravdu. / Ostatně on ji má pořád . / Někdo musí postavit pevnou hráz narustajícím preferencím ČSSD ! Pan Kříž a náš velký vůdce M. TOPolánek jsou stateční, čestní, pravdomluvní, laskaví a pravicově uvažujíci demokrati! Tak je prosím neurážejte a příjmějte jejich názor !!! Vždyť oni jsou zárukou, že se zde nastolí ta :ptavá" demokracie !!!!

0 0
možnosti
T

Tecumtha

7. 4. 2010 9:58
Re: Správně!

Vy jste nějak zamrzl v čase, že sem cpete Topolánka ?

0 0
možnosti
T

Tecumtha

7. 4. 2010 9:43
oranžová matematika ? :-(

Rv

0 0
možnosti
T

Tecumtha

7. 4. 2010 9:45
Re: oranžová matematika ? :-(

pardon- patří do vlákna níře :-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz