Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Závidím autorovi tenhle zjednodušený pohled na svět. Jemu předhodili falešného nepřítele - komunistu - a má vystaráno na celý život. Jenže on život je mnohem složitější. Přijde mi úsměvné takhle se pitvat v čase, který většina z nás velmi dobře pamatuje a ukázat docela učebnicový příklad těžké demagogie, kdy vyčlením věc, která se mi hodí do krámu a taktně zamlčím souvislosti tehdejší doby. Poněvadž přepočítávat na dnešek může pouze omezenec.

3 7
možnosti

Pochopte už prosím jednou, že co je dobré pro jednoho, nemusí být dobré pro druhého a chtít po jedněch,a by přestoupili beze zbytku do druhého tábora je na hlavu.. Svoboda je fajn ale "vocamcaď pocamcaď", poněvadž to také může znamenat, svobodu chcípnout hlady, nebo svobodu žít nuzně.. Vám vyhovuje svoboda, ok, ale jiným zase prostě ne.. Tak se snažme domluvit, snažit se o konsenzus, kompromis.. Což se víceménně děje.. já bych si společnost představil ještě solidárnější než je, Vy, zas evidentně mnohem méně.. Nechtějte po těch, co je pro ně čirá svoboda spíše straost stres a nuzota, aby doprovolně páchali harakiry a začali pro svobodu horovat.. Já po vás taky nechci, abyste horoval za solidaritu..

1 5
možnosti

jenomze vy po vsech ostatnich chcete, aby tu vasi solidaritu tak nejak platili ... ja nemam vcelku nic proti solidarite, kdyz se to nebude tykat me, ani moji penezenky.

6 1
možnosti

J57a68n 78K80o76ř93á80n

16. 4. 2013 11:36

Přesně tak, Karma R^

4 1
možnosti

Bohuzel to nikdy nepochopi :-(

9 2
možnosti
Foto

Víte pane kolego co si říkám? Proč je dnes ochotno tolik lidí volit komunisty, kteří za bývalého režimu nijak neprofitovali? Jak mi jedna samoživitelka řekla ..k čemu mi je svoboda, když z bývalého manžela vydoluju dvě stovky na týden a musím mít dvě zaměstnání abych uživila děti s trvalou obavu, kdy se na sociálku donese, že bývám doma až večer. Musíme ji asi přiznat, že si svobody moc neužije.

4 8
možnosti
Foto

Zato komunisté ji toho manžela vrátí...

9 5
možnosti
Foto

Karma - souhlasím se základním bodem že člověk/volič má tendenci přenechat zodpovědnost za svůj stav nějaké jemu přijatelné autoritě. V bývalém Východním bloku je ta tendence velice silná, ale najde se všude - viz politickou platformu nejsilnější americké politické strany (znárodnění zdravotnictví, zdanění a konfiskace soukromého majetku, státní dozor nad soukromým podnikáním, odzbrojení jednotlivce, povinné státní školství, potlačování církví a každé "nevládní" společenské instituce). Výsledky totožné - lidský, společenský, hospodářský pokles. Proč? Protože stát rozdává jen to co lidem sebere, mínus výlohy na svou existenci (které rostou). Co pomůže je brát stát jako legitimního soupeře v zápasu o živobytí - ne za instituci se schopností to živobytí dodat. Kdo stát momentálně řídí je druhotné.

5 2
možnosti

Jsou věci, kde je pro mnohé lepší tu odpovědnost přenechat, je to od nich logické, když sami si to lépe neudělají a Vy se už jednou smiřte s tím, že nejsme všichni stejní..;-)

1 2
možnosti

Nevím jak vy,ale já jsem před 89 svobodně žil,ted sice také žiji,prachů mám sice dost,ale tak svobodný už nejsem,samé špiclování,kriminalita,buzerace.Takže smutnit po tomhle mafiánském režimu nebudu.

8 20
možnosti

Buď o Vašem svobodném životě před rokem 1989 kecáte, nebo si pod pojmem svoboda představujeme každý něco jiného...

17 4
možnosti
Foto

Než s těžkým Křížem na bedrech svobodně žít, tak to už je lépe volně socialisticky živořit.

Zvláště když jediným výsledkem té svobody je nezaměstnanost a globální oteplení.

7 26
možnosti

Zdravím, doktore. Nechci Vám kazit další trefné zářezy v diskuzi, ale mrzí mne, že jste tak nějak předčasně ukončil naše debatu o tom, že T.G.Masaryk si podle Vás "velmi, velmi přál zavedení komunismu". Taktéž jste už nedodal název země, kterou komunisté dovedli k prosperitě.

16 3
možnosti

S většinou článku souhlas. R^ Až na ten Brusel. Proč hned mluvit o další oprátce, do které strkáme hlavu? V EU je 27 členských států, včetně těch vyspělých. To jsou všichni stejně blbí, jako my? :-P Leccos by se určitě mělo na stylu EU změnit, ale srovnávat to s RVHP, to je trochu silné kafe.

6 6
možnosti

Když ono to k tomu RVHP postupně spěje. Napadlo Vás v doběnašeho vstupu, že se v členské zemi bude opakovat referendum až do dosažení výsledku vhodného pro Brusel? Tušil jste že vznikne Lisabosnká smlouva rušící  právo veta?

13 2
možnosti

Ono ale taky svobodně žít znamená pro řadu lidí nesehnat nikde práci, protože mezi 40 zájemci na 1 pracovní místo vždy zaměstnavatel vybere někoho jiného, nemít na zdravotní poplatky a na učebnice i školní výlety dětí. A být svobodně šikanován exekutorem, který samozřejmě sebere i vše, co by se hodilo do začátku podnikání.

A když ti lidé mají jednou možnost se v rámci předvolební kampaně lacino napít piva, pak poslouží Křížovi k propagandě. Jenomže čarodejnice neoliberalizmu je mrtvá. Máš Kříži smůlu.:-)

5 18
možnosti
Foto

O ta pracovní místa je připravuje právě ten socialismus.

17 6
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz