Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VL

Ano souhlasím s panem Cilichem.Navíc demokracii chybí samočistící prvek odstraňování neschopných a všehoschopných.Volby to nejsou a nebudou.Je to smutné a je to škoda!

1 0
možnosti
MZ

Ano, připomíná to politiku NEPu.

1 0
možnosti
MS

Řekl bych, že problém výběru domácích daní je nulový.

Skutečným problémem jsou státní zakázky, které realizují nastrčené české firmy a peníze za ně odtečou "subdodavateli" na nějaký ostrov do Indického oceánu. Česká firma si dá subdododávku do plných nákladů a zaplatit to musí nějací truhláři, květinářky nebo krámek s potravinami na vesnici.

Jinak karma.

2 0
možnosti
MP

Vzhledem k tomu, že pan Bureš bude sedět na pokladně jako VK, doufejme, pak Dluhoslav nemůže splnit mnoho věcí ze svého programu. Kdyby byl Dluhoslav ministrem financí, mohl svůj program splnit, ale dluh by pořádně narostl. Není však zaručeno, že pan Bureš dluh zastaví. To by byl zázrak.

3 0
možnosti
HM

pokud Bureš přistoupil na zrušení poplatků a na zrušení druhého  důchodového pilíře ..nemůžeme od něj čekat rozumnou finanční politiku ..já jen doufám ,že dojde ke střetu a  nesmyslné kroky v koaliční dohodě si rozmyslí..

6 1
možnosti

Srovnám-li výši nominálního hrubého domácího produktu v 1995 s výší nominálního hrubého domácího produktu v r.2013 spolu se změnami výše státních výdajů, tak se zase toho tolik nezměnilo. V r. 1995 činil HDP 1,5 bilionů korun, v r.2013 4 biliony. Ba opticky bych řekl, že podíl státních výdajů klesl z jedné třetiny na jednu čtvrtinu.

Kde se mýlím?

1 0
možnosti
MJ

Jen v tom HDP. Bylo by hezké, kdyby byl na konci roku 2014 HDP 4 biliony, ale prozatím jsme sotva na úrovni roku 2008.  Tedy nějakých 3,85 bilionu.

0 0
možnosti
SH

Karle, tato nová vláda oproti Nečasově zatím nic nepromrhala, ani neprotlačila církevní restituce, ani neokradla důchodce, rodiny s dětmi a  invalidy, ani nerozvrátila úřady práce. Takže ty tvoje apokalyptické vize si strč zatím do šuflíku. Až k tomu dojde, tak je můžeš oprášit. Zatím ale bys měl hodnotit to, co tady zničil Nečas, Kalousek a Schwarzenberg.

5 12
možnosti
KN

Hodnocení práce socialistů Nečase, Kalouska a Trautenberga je  v textu  uvedeno.

Apokalypsa působení nové vlády je jasně popsaná v koaliční smlouvě.

 Jmenováním nové vlády se apokalyptická vize Sobotky začala uskutečňovat.

7 1
možnosti
Foto

I36v87o 38C35i80l53i29c46h

30. 1. 2014 8:30

"Demokracie nemůže existovat jako permanentní forma vlády – může trvat pouze tak dlouho, než voliči zjistí, že si mohou dovolit odhlasovat velkorysé výhody na účet státní pokladny. Od této chvíle hlasuje většina vždy pro ty kandidáty, kteří jí slibují nejvíce požitků z veřejných financí. Proto demokracie vždy zkolabuje kvůli nedostatku finanční odpovědnosti… "

Skotský právník a historik Alex Fraser Tytler takto popsal příčiny pádu demokracie v antických Athénách.

14 0
možnosti
KN

Zajímavý Sokratův citát:

„Demokratické zřízení doplatí na to, že bude chtít vyhovět všem. Chudí budou chtít část majetku bohatých a demokracie jim to dá. Mladí budou chtít práva starých, ženy budou chtít práva mužů a cizinci budou chtít práva občanů, a demokracie jim to dá. Zločinci budou chtít obsadit veřejné funkce a demokracie jim to umožní. A až zločinci demokracii nakonec ovládnou, protože zločinci od přírody tíhnou po pozicích moci, vznikne tyranie horší, než dovede nejhorší monarchie anebo oligarchie.“

7 0
možnosti
JN

Řekněte mi jednu úspěšnou ekonomiky, firmu nebo podnik, který šetří namísto investování? Žádný a víte proč, protože ekonomika.

0 0
možnosti
KN

A dodal bych, že když je venku hezký teplý večer, je příjemné si udělat procházku.

Na to se určitě shodneme. Tak vidíte, že je potřebné šetřit.

!

Není nad jasně formulovaný, přesvědčivý a pádný argument

0 0
možnosti
Foto

S popisem dosavadního způsobu drahého vládnutí nelze než souhlasit.

Předpoklad dalšího rozhazování je, myslím, správný. Nechme však vládě obvyklý čas na to, aby ukázala, jestli hodlá své sliby úspor také realizovat.

1 1
možnosti
KN

Vláda již ohlásila vytvoření čtyř nových úřadů a to ještě nebyla jmenovaná !

3 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz