Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Model sociálního státu ve Skandinávii funguje, dokonce zvládl daleko lépe krizi než třeba země z jihu EU. Proč vymýšlet něco jiného, když toto funguje. Můžeme se přeci inspirovat, upravit to na naše podmínky. Jinak souhlasím s tím, že přehnaný multikulturismus zemi škodí.

0 0
možnosti
Foto

Model sociálního státu má jediný (sporně kladný) efekt. Vnější problémy se rovnoměrně rozprostřou mezi postižené, takže celá komunita rovnoměrně chudne. Takže ne, že to funguje. Každý z těch kroků jen rovnoměrně distribuuje chudobu.

1 0
možnosti

Do životní úrovně severských států máme a budeme mít značně daleko, ale kritizovat je, tak to nám jde :-/

0 0
možnosti
Foto

P32e21t90r 52U47g28r50i71n

19. 2. 2014 9:06

Tenhle sociální stát bude fungovat, dokud budou peníze. Až nebudou, sesype se to a celé se to vrátí k morálním hodnotám a odpovědnosti za sebe sama. Otázkou zůstává kdy to bude a kolik životů to bude stát.

4 0
možnosti

Nesbo v jedné své detektivce, popisuje jednu postavu, sociálně-demokratickou poslankyni, která se večer bojí běhat parkem, kvůli nevyzpytatelnému chování přistěhovalců. Vnitřně se jich bojí,tak jako většina stranických kolegů a kolegyň, ale zároveň hlasovala pro liberální přistěhovaleckou politiku, vyvolanou celospolečenským pokrytectvím.

0 0
možnosti

Chci se zda-li skutečně znáte nějakého skandinávce. Já ano, nikdo z nich si na život ve své zemi nestěžuje, jaký to opak od naší drahé vlasti a jejích obyvatel.

3 0
možnosti

Rozumím dobře, že jste v té zemi nikdy nebyl, s žádnými Švédy osobně nemluvil a přesto máte tak jasno jen na základě pár článků z jediného tendenčního zdroje? 8-o Ač jsem spíš konzervativec a pravičák, TAK lacino zas nekupuju, sorry.Rv

2 1
možnosti

Z několika osobních zkušeností se seveřany nemohu tomuto článku moc věřit. Nevím proč si nijak nestěžovali na své zdanění a když jsem se ptal na konkrétní míru, tak tvrdili něco kolem 50%, což budou zřejmě přímé daně, které jsou u nás pro zaměstnance také kolem 45-55%.

Jinak souhlasím, že cesta sociálních dávek je zlo a čím méně přerozdělování, tím lépe. Třeba už to konečně Bohouš položí a bude šance na odražení ze dna. Teda pokud voliči zapojí hlavu a státní dluh smázneme bankrotem a ne jako Řecko zotročením.

1 0
možnosti

V71l52a67s49t13a 81K79a64b49u

15. 2. 2014 17:06

Pane Kříži, z vašeho příspěvku teče strach, předsudky, rasismus a prakticky nic, z čeho by se dalo usoudit, že máte i srdce. Splácáním poloanonymních příspěvků pochybné webovky, jste vytvořil fiktivní obraz zemí, kde jste evidentně nikdy osobně nebyl. Napište nám příště nějaký pravdivý a pozitivní příspěvek o Skandinávii. Ono napsat nenávistný článek plný polopravd a lží dovede každý bloger..

6 5
možnosti

S autorem souhlasim  temer ve vsem . Jen si dovoluji oponovat  k vyjadreni "Skandinávské sociálně multikulturní peklo " . Autor ma  nejspis na mysli cas  pritomny .  Ja osobne si mysli ,ze jeste neni tak hrozne . To opravdove  peklo totiz Evropu jeste ceka za takove 2-3 generace , az zacne byt muslimu ,barevnych a vlastne vsech cizich  elementu v Evrope vic ,nez puvodnich obyvatel .  To pak v zime  roztaje snih I za polarnim kruhem

7 1
možnosti

Sedmiletý Hampus Nilsson se do školy těšil. Ze školní docházky se ale brzy stala noční můra.V první třídě základní školy Gustafa Hellströma je totiž jediným žákem, který rozumí švédsky.” - To jsem fakt zařval...

0 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz