Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Sametová revoluce mírného pokroku v mezích (rudého) zákona

  Když jsme v listopadu 1989 cinkali na náměstích klíči, byli jsme opojeni bláhovou představou, že tak činíme všichni a ze svého nejhlubšího přesvědčení. Prudký závan svobody vyfoukal z našich myslí pozornost a ostražitost. S růžovými brýlemi vysněných cest do zapovězené kapitalistické ciziny, krámů plných elektroniky, džínsů a amerických žvýkaček, televizních bavorských „strip-show“ a nerušeného vysílání RFE, jsme zapomněli na dva až tři milóny bolševiků, estébáků, lidových milicionářů a jejich pomahačů, kteří skřípali zuby a tu nečekanou ztrátu absolutní moci rozhodně nechtěli nechat bez povšimnutí.

 

Kremelští vůdci světového rudého teroru nechali sice svá stáda přisluhovačů z východního bloku v prekérní situaci, ale nikoliv bez prostředků a vlivu. Nasazení agenti STB v řadách opozice zařídili, aby hlavním heslem „revoluce“ bylo - „Nejsme jako oni!“ Tedy pod pláštíkem propagandy, kdy se strašilo vizemi o krvelačných zvířatech toužících na každou lampu pověsit jednoho komunistu a jejich děti a ženy rozčtvrtit za živa, bylo shledáno vhodným, aby KSČ byla potrestána Jakešovým odchodem do důchodu a odsouzením jediného bolševického parchanta na dva roky do vězení. Tím bylo pro novou politickou reprezentaci vše vyřešeno a nakreslila se tlustá čára za čtyřicetiletým utrpením celého národa.


Pro komunistické bojůvky to bylo jako pokropení živou vodou. Rozdělili se na tři skupiny. První okamžitě uklidila ze svých kanceláří bysty Leninů, Gottwaldů a Marxů, vyvěsila americké vlajky a začala s pomocí všeobjímajícího „kamarádčoftu“ budovat nenáviděný zahnívající kapitalismus. Z pozic ředitelů, okresních a krajských tajemníků, náměstků a různých předsedů, přejmenovaných na „head managery“ začali rozkrádat vše, co bylo k mání.


Kamarádíček v bance zařídil nevymahatelný úvěr v řádech desítek až stovek miliónů, kamarádíček na úřadě zařídil výhodnou privatizaci, kamarádíček na ministerstvu zařídil slušnou státní zakázku, případně dotaci, podporu exportu či další, normálním smrtelníkům nedostupné, výhody. Neobolševické akciovky a eseróčka začaly válcovat český trh.


Jejich pohlaváři dobře věděli kam sáhnout. Tu majetek SSM, tam majetek ROH, tam prosperující fabrika, tu zase ladem ležící pozemek, tam levně ke koupi státní nemovitost, však prašule leží na zemi, jen se pro ně shýbnout. No a když něco náhodou nevyjde, jinými slovy, milióny dotací a úvěrů valná hromada rozprášila na odměnách managementu, necháme firmičku s miliónovými dluhy kleknout a kamarádíček na policii, popřípadě na soudu, to zamete pod stůl. Takto neztratili rudé gardy moc hospodářskou.


Druhá skupina byli tzv. převlékači kabátů, polepšení osmašedesátníci a zrovnaprocitnuvší komunisté. Zahodili legitimace KSČ a na vlně nového myšlení vpluli do všech politických stran, které byly k mání a měli jakousi naději na zvolení do parlamentu. Mnoho zakotvilo v OF, tisíce dalších v ostatních partajích, aby vliv byl vyvážený.


Podpořeni porevoluční kariérou „kapacit“ typu soudruha Čalfy, měli úlohu velice jednoduchou. Zbídačený národ s klapkami na očích přece „nebyl jako oni“, tak kdo by jim jejich „mladická extempore“ s komunistickým učením vyčítal, že pane presidente Havle ? Navíc, někteří měli i charisma a nálepku bojovníků s totalitním režimem. Dienstbier, Dubček, Rychetský, Pithart, Jičínský … Nejkřiklavější případy ikon národa, které pomocí svého vlivu a donebesahajícího znovunalezeného ega pomohly prosadit zákony, umožňující parlamentní existenci pohrobků KSČ. Takto neztratily rudé gardy moc politickou.


Třetí skupina byla zprvu brána jako obětování se. Tedy vybraný spolek individuí s hroší kůží, jejichž úkolem bylo vybudovat nástupnickou organizaci KSČ. Mělo se za to, že toto přece nemůže ani ten revolučními sametovými frázemi zpacifikovaný lid zkousnout. Nikoliv. Soudruzi se zpočátku sice nemohli dohodnout, která parta je ta nejvíce revoluční, rudá a bolševická, zkoušeli mnohé názvy, loga, „osobnosti“, avšak jemňoučký samet jim dodával stále více odvahy a drzosti v boji o ztracená koryta. Linii kolaborantské totalitní partaje nejvíce držela Komunistická strana Čech a Moravy. Přidáním písmenka M do zkratky nejzrůdnější organizace v novodobých dějinách České republiky se z ní přes noc stala „reálná demokratická politická síla“ se všemi výhodami s tím spojenými a hlavně s veškerým majetkem, o který komunisté za 40 let své hrůzovlády dokázali obrat terorizované nepohodlné skupiny obyvatelstva. Takto rudé gardy nepřišly o nakradený majetek.


Vše se událo za méně než rok, kdy realisté očekávali odřezání alespoň jedné z těchto tří opěrných nohou totalitních rádobybývalých vládců. Nestalo se nic. Pár soch na náměstích bylo odvezeno do sběren, rudé hvězdy přestaly zářit z továrních komínů a bylo přemalováno několik nejkřiklavějších nápisů na nárožích. Bolševická klika však stále seděla na teplých místečkách vládních, ministerských, soudních, policejních a dalších úřadoven.


Většina společnosti měla jiné starosti. S řízkem v igelitce se poznával svět za ostnatým drátem, pochutnávalo se na najednou všudepřítomných banánech a mandarinkách, ladily se cizokrajné stanice na kvantech dovezených přístrojů béčkové elektroniky. Soudruzi blahovolně dopřáli svému stádu chléb a hry. Hlavně ať nikdo nepoukazuje na to, že jsme to s tím sametem malinko přehnali.


Najednou se do této selanky však začaly přeci jen ozývat hlasy “hnidopichů”. Tu nějaký Cibulka a jeho seznamy. Fuj – poblouzněnec, magor, militantní antikomunista. Václav Benda a jeho snaha zdokumentovat zločiny vlády komunistů ? Vždyť to byl jen “koktavej strejda, kterej neuměl ani pořádně mluvit”. Lustrační zákon ? Proboha není to protiústavní ? A nejhorší ten Klaus. Rozštěpil národní frontu jménem Občanské fórum, založil opravdu pravicovou stranu a co víc, nechtěl do ní brát bývalé partajní špičky a spolupracovníky STB! To by se mohl novinář Práva a Haló novin upsat, aby stačil pomluvit všechny ty “rejpaly a zrádce”, co nedopřávali soudruhům klid na práci. Republiku si přece rozvracet nedáme !


Lid však dále v klidu podřimoval, zmožen dříve zapovězenými aktivitami. Soudruzi mohli být i přes tyto občasné avantýrky v naprosté pohodě. Jenomže roky šly dále a s jídlem roste chuť. Klausova ODS, která dokázala zdecimované komunistické hospodářství začlenit mezi fungující evropské ekonomiky byla vybrána jako vhodný terč v dalším postupu při návratu k absolutní moci “přes mrtvoly”. Ne sice již ty z gulagů, ale politické.


Velmi vhodné se ukázalo přirovnání kuponové privatizace k rozkrádání národního majetku. Jednak se tím odpoutala pozornost od opravdových zlodějin typu divoké privatizace přes zmíněný “kamarádčoft” (SSM,PO,ROH) v podání bývalé nomenklatury a navíc český človíček bledl závistí a nechápal, že jeden na KP vydělal milióny a jeho blbě investované kupony do fondů reklamního mága Viktora, slibujícího desetinásobek, mají hodnotu plivance na dlažbě. Demagogie a závist je mocný spojenec bolševiků !


Také bylo potřeba najít několik příkladů kapitalistické vykořisťovatelské lůzy, topící se doma v nakradených penězích z potu a krve dělníků. A zase ta ODS. Jejich zákony umožňující daňové úniky ! Co na tom, že chyba byla v podplacených vyšetřovatelích, soudcích a celnících. Hanba Klaus ! Nesplácejí se úvěry bankám. Co na tom, že tyto peníze dostávali zase jen kamarádíčkové podplacených ředitelů sloužících od dob totality. Hanba Klaus ! Krachy kampeliček. Co na tom, že majitelé jsou bývalé nomenklaturní kádry, kteří umějí maximálně podepsat souhlas se vstupem sovětských vojsk a na lidi z vysoka .... Jenom se pochechtávají v ústraní jak obloudili ty nešťastníky na 25% úrok a kačky pěkně poschovávali na svých kontech v bankovně vyspělejší cizině. Hanba Klaus !

Konečně se to v roce 1997 povedlo. Posledním hřebíčkem do rakve byl objev mrtvých sponzorů ODS. To by se KSČM stát nemohlo. Vždyť oni žijí poctivě ze správy majetku a členských příspěvků. Co na tom, že jde o majetek nakradený za léta totality a celá ta členská základna se na této zlodějině podílela. Hanba Klaus a pryč s ním i s celou ODS !!!


Konečně se dostává levice k veslu. Zádumčivý Miloš, pomatený Vladimír, ambiciózní koloťuk Standa. Pořád to nebylo ono. Až konečně agent a kamarád z Restaurací a jídelen Rokko ! Ten to vzal za správný konec. Svoji vládní koalici paralyzoval a co bylo potřeba, odmávali v parlamentu rudí a růžoví neobolševici hezky pospolu. Ó jaká krásná budoucnost se rýsovala po vyhraných volbách. Na úřadech bychom se zase zdravili Čest práci ! Nikdo by se už neodvážil pokládat nepříjemné otázky na doby stalinismu ! Nikdo by nemohl dále šťourat v minulosti taťky Grebeníčka ! Zrušili bychom zákon č. 198/1993 Sb. ! Socialismus nebo smrt ! Ať žije spřátelená Kuba a KLDR ! Hlavně že budeme zase mít tu opojnou absolutní moc ! Pak vyženeme Klause z Hradu karabáčem (když už jsme si tu jeho volbu kvůli vzájemné závisti a podezřívání tak nějak nedokázali ukočírovat) !!!


Avšak nestalo se. Občané ČR zatáhli za 5 minut dvanáct za záchrannou brzdu ! Ne sice z plných sil, ale o něco málo více než 50% voličů si přibližující se nebezpečí uvědomilo. Nenechali se zviklat rudou demagogickou propagandou, nenechali závisti a malomyslnosti zatemnit mozek. Však si to s nimi samojediný Jiří při povolebním projevu pěkně od plic vyřídil ! Ale touha po moci je mrcha. Spojení KSČSSD je už jasné každému uvažujícímu člověku. K čemu slouží, a komu, snad také.


Nejsem zastáncem zbytečných represí, ale nedovedu si představit, že by něco podobného bylo dopuštěno v poválečném Německu. Hitlerovi pohrobci v Bundestagu, nacistické špičky bez procesu v Norimberku, klidně si užívající důchodů, či dividend ze svých akciových společností, zfanatizované skupiny fašistů pod vlajkami s “hákenkrajcem” oslavující například vůdcovy narozeniny. Dočkali bychom se III. světové války ? Dočkáme se návratu bolševických partajníků do Strakovy akademie ?

Autor: Karel Kříž | středa 1.8.2007 18:14 | karma článku: 29,11 | přečteno: 1915x
  • Další články autora

Karel Kříž

Klinika: Mozky vymyté komunismem

To si tak se svými rudými kamarády vyhlédnete dům, který zrovna nikdo nevyužívá. Je opuštěný. Ale celkem pěkný a velký.

9.1.2019 v 14:08 | Karma: 30,32 | Přečteno: 1134x | Diskuse| Společnost

Karel Kříž

Totalitní dobroserismus

Asi tak bych pojmenoval současné společenské uspořádání. Lepšolidé, nebo chcete-li bolševici mysli, nám tlačí jejich “dobro” přes mrtvoly ...

8.1.2019 v 7:39 | Karma: 29,30 | Přečteno: 1178x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Štědrovečerní Kouzelník Žito. Chyběl už jen prvomájový průvod

Málokdy se pouštím do recenzí "uměleckých děl" z českého televizního světa, ale prime time ČT na Štědrý večer je přeci jen alespoň minimálně k zamyšlení.

26.12.2018 v 8:25 | Karma: 44,65 | Přečteno: 5804x | Diskuse| Kultura

Karel Kříž

Koblihy nejsou zadarmo

Z kruhů blízkých agrofertímu hnízdu neustále slyšíme jak je Burešova vláda ohromně úspěšná, jak se Česku daří a jak je vše zahaleno v růžovém oparu prosperující budoucnosti.

26.11.2018 v 17:28 | Karma: 32,62 | Přečteno: 1104x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Od Jakeše po Bureše II.

Pokud se v naší zemi chodí na výročí 17. listopadu chodit klanět k pomníku "sametové revoluce" estébáci a bývalí nomenklaturní kádři KSČ, není jen něco shnilého ve státě Českém, ale je to s naší společnosti totálně, ...

17.11.2018 v 16:17 | Karma: 25,40 | Přečteno: 642x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Oběť jsem já, hájí se cyklista, po jehož útoku zemřela řidička

26. června 2024  11:43,  aktualizováno  12:52

Řidička, která po konfliktu s cyklistou Václavem Socherem před dvěma lety zemřela v nemocnici, si...

Pozor na jahody. Ve Švédsku z jejich prodeje těží i gang vedený vládcem Jahodou

29. června 2024  20:30

Že se stačí podívat, jestli nejsou pomačkané nebo nahnilé? Švédové nakupující jahody od stánkařů u...

Stres z války je žene do pekla. Ukrajinští vojáci začali propadat hazardu

29. června 2024

Premium Devět z deseti ukrajinských vojáků na frontě jsou prý gambleři. Stres z války je žene do pekla...

Zákaz kouření, alkoholu, masturbace... Tiktokerka líčí dospívání mezi jehovisty

29. června 2024

Premium V šesti letech ji příbuzní zavedli mezi svědky Jehovovy. Z jejich komunity se Viktoriia Berezovska...

S rakovinou procestovala Nový Zéland. Dodala mi odvahu, říká bývalá pacientka

29. června 2024  19:30

Krátce po svých 25. narozeninách si Nikola nahmatala v prsu bulku, ze které se vyklubal nádor....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4834x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz