Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No jo, pane Kříži. Těm, kteří vědí, ten článek neřekl nic nového. A těm, kteří vědět nechtějí, jen nasypal sůl do očí.

Občas se neubráním podobně křičet do tmy. Ač jsem si vědom, že ani jednoho etatistu a socialistu nemohu přesvědčit, protože oni mají svoji, argumenty nevyvratitelnou PRAVDU.

1 0
možnosti
DS

Moc pěkně napsané - jen pořád přemýšlím, zda by měl čistě kapitalistický stát ještě nějaký smysl? Stát je přeci zřízení, které má svým občanům pomáhat! Nemá se starat o zisk (jen o hrozící ztrátu, samozřejmě by tuto neměl nikdy připustit, že), ale především o "blaho" občanů a pomáhat tam, kde to sami občané nezvládnou. Musí být proto podle mého "socialistickým" zřízením (chcete-li to takto nazývat), ovšem bez ex-komunistické byrokracie, prospěchářství a "jánabráchovství"... Jenže vládní garnitura to nastavila úplně naopak - kde by měla být bezplatná pomoc, je honba za ziskem. Kde by měla být rada či podpora, tam je přiživováno spousta organizací a skutek utek. Kde by měla být čest, spravedlnost a morálka, jsou jen prachy, moc a osobní prospěch.

Ach jo ;-€

0 0
možnosti
Foto

Stát lidem pomáhat nemůže, protože i "stát" jsou lidi. Jejich skutečná úloha je zákonodárná a justiční, kdysi byla potřeba i obranná. Jenže na to jsou taky potřeba peníze a tak ti lidi, co jsou "stát" vymýšlí, jak z těch lidí, co nejsou stát, oškubat co nejvíc a "přerozdelit" je svým kamarádům. Aby to nebylo tak blbé, zaštiťují se konáním dobra, ja vy říkáte, "pomáhají". Vymysleli důchodový systém, zdravotni "pojištění", dotace a další vymakané způsoby maskování vlastních zlodějin.

3 0
možnosti
MS

Já tedy držkou v zemi rozhodně neryju. Dělám si co chci a jak chci a  n i k d o  mi do toho nekecá. :-/

0 0
možnosti
Foto

A taky žádný soused nemá lépe ukovaná pouta

0 0
možnosti
MM

Doufám,že můžu jménem. Tedy Karle, já Váš blog čtu pravidelně, ale nediskutuju. Dnes však už napsat musím, protože to cítím naprosto stejně a já bych to líp nenapsala. Je mi z toho děsně smutno a často na zvracení. Pořád se ptám kam až to musí dojít a co se ještě musí stát aby lidé pochopili, že stát nám nic nedává a že nás jen určitá skupina loupežníků čím dál tím víc ničí..... Samozřejmě karmaR^

1 0
možnosti
MS

Hmm ... "stát nám nic nedává". To stačí, abych si o vás udělal obrázek. :-P

0 1
možnosti
Foto

V něčem už jsme se historickou oklikou zpět vrátili, bohužel. A nejhorší je na tom, že to nebyli komunisti, kdo nás zpět dostal (a od nichž by to každý čekal). 

V lidech holt hřímají určité vlastnosti a jakési obecné tendence, které nakonec vedou ke stejným koncům, ať už společnosti vládne kdokoliv :-/

0 0
možnosti
ZB

Snění o dokonalé společnosti kde budou vládnou dokonalý lidé, to je asi podstata Vašeho blogu.Zatím to vždy dopadlo tak, že podobní snílci posloužili jako užiteční blci pro síly, které nakonec znamanaly opak jejich nereálných a naivních snů.

1 1
možnosti
Foto

No, já si naopak myslím, že jako užiteční idioti slouží především ti, kteří se spokojí s tím marasmem okolo například za volební pívo za dvě kačky.

6 0
možnosti
Foto

Karle, mysim ze bych to lepe uz nenapsal. Je to smutne co se deje, ale velice realne napsane a bojim se ze mate pravdu. Vlastne uz mate pravdu.R^

11 0
možnosti
Foto

Děkuji, jsem rád, že nejsem sám, kdo to tak cítí.

1 0
možnosti
JK

V každém vašem odstavci je autore věta, se kterou se dá souhlasit. Já s vámi nesdílím tak radikální a nekompromisní hodnocení. Aktivní život mám pomalu za sebou a poznala jsem mnoho lidské odvahy i zbabělosti, mnoho moudrých a hloupých rozhodnutí...Je to subjektivní hodnocení světa, stejně jako to vaše. 

Nemůžete selektovat chytré, odvážné a schopné od těch opačných, navíc nelze ignorovat stupnice (třeba 0-10). Lidmi nás nedělá jen intelekt a duševní schopnosti, ale především reflexe našich slabostí. Daleko to asi jako lidstvo nedotáhneme, ale(raději si) neumím  představit vaši vysněnou cestu.

1 1
možnosti
MD

Da se rici dobry pohled na vec. O to vic prekvapuje posledni odstavec. Nahazete darmozrouty a loupezniky do jedne satlavy s pracovitymi a oloupenymi. Az se tohoto obecneho hodnoceni lidi v sobe zbavite, budou vase clanky o mnoho lepsi.

3 2
možnosti
PV

Z článku jednoznačně vyplývá, že za vše může občan. Jak jednoduché!!! Z diskuzí pak, že cyklisti. A to je pravděpodobnější.

3 2
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz