Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VJ

Žádná transformace tady neproběhla...pouze předání politické moci za cenu ekonomické moci, ale u kormidla zůstali ti samí bolševici, STBáci a KGBáci (kam dost pravděpodobně patří i Klaus).

Němci nám nabízeli kompletní zákony, ale ty Klaus odmítl s tím, že si udělá vlastní, lepší a jak jsme později zjistili, tak i pro něj na míru. Problém je i ten, že Klaus tady zapříčinil totální morální rozpad, nevymahatelnost práva pro běžné občany, zkorumpovanou justici a policii.

Komunisti byly zkáza pro tento stát a národ...ale bohužel ještě jejich vláda ani neskončila...Rv

0 0
možnosti
Foto

Při hodnocení měnové reformy je nutné si uvědomit, že řešila strukturální inflační tlaky, tak jak se ve ekonomice nahromadily od r. 1920, kam se vrátíla cenová hladina. Ve vztahu k této cenové hladině pak po reformě byly ty mzdy jednonásobně vyšší než v r. 1920. A to za situace, kdy bylo nutné fakticky řešit situaci, kdy škody za WWII byly odhadnuty na osm národních důchodů (a četl jsem i vyšší číslo), tedy jeden bilion korun.

Ekonomika po r. 1989 nebyla zdaleka v tak špatné situaci jako ekonomika v letech 1945- 1953. Tak zvaný skrytý dluh byl odhadován rovněž na 1 bilion korun, to znamená tedy zhruba snad pouze jeden národní důchod. 

Ten netristnější vývoj pak nastal až po r. 1989, do toho roku se naše ekonomika vyvíjela stejným tempem plus minus jako celek EHS a spolu s ním pomalu se dotahovala na USA. A RVHP jako celek se vyvíjela dlouhodobě rychleji než československá, tedy i EHS. Po roce 1989 pak jsme šli velmi rychle dolu. Ale porovnání se Slovenskem přinejmenším naznačuje, že základní přičínou byla špatná hospodářská politika vlády, tedy i zvolené metody privatizace.

1 0
možnosti
JK

To srovnání je mimo mísu. p. Pravec je ctitel Komárka, takže taky snílek o třetích cestách. 

Spousta lidí si neuvědomuje základní fakt - za totáče se podniky zdaňovaly téměř ze 100% (právě proto byly  podinvestované, nekonkurenceschopné, zastaralé z většiny), a proto "stát dotoval"  i neefektivní výrobu. Měl čím. 

Po sametu byly daně posunuty do tehdejších normálních reálných poměrů, a tudíž stát už nemohl firmy podporovat, zvláště kde byly náklady vyšší, než příjmy.  Za totáče jsme dost exportovali, ale většinou na dluh.  Po sametu si to stát už NEMOHL DOVOLIT, neměl čím dotovat !  Tudíž se začlo vyrábět  NA SKLAD. Přestával odbyt ! Tudíž tu viselo ve vzduchu uzavírání neefektivních podniků a fofrem rostoucí nezaměstnanost. 

Proboha, lidi, uvažujte v souvislostech !!!  Tady rychlá privatizace MUSELA proběhnout ! Tady nebylo variant na výběr !!!  Argumenty stylu - nejdřív právní řád a pak teprve.... dobrý právní řád nemáme dodnes !  Kdo a jak dlouho měl ty prodělečné firmy dotovat ? Z čeho ?

a 1953 byla prachsprostá zlodějina !!!  Naprosto bezcharakterní ! Moji rodiče šetřili jak šílení na vlastní barák, jedli jsme věčně jen brambory s mlíkem. Maso jsme prakticky neviděli. V té době už měli koupený pozemek a mělo se začít se stavbou svépomocí. Prachy jim prakticky komplet padly !  No... toto a předtím znárodnění... absolutní komunistická zrůdnost ! Kdo chce toto srovnávat se současností, je magor !

KOLIK VLASTNĚ STÁL SOCIALISMUS - http://www.novaustava.cz/clanky/kolik-vlastne-stal-socialismus

1 3
možnosti
PD

takže je dobře, že naší zemtady po revoluci rozkradli bývalý Veksláci, Komouši, Zelináři, Masnáci, Pinglové, Taxikáři a další plevel minulého režimu? Nenapadlo Vás, že ty dobré zákony tady nemáme kvůli tomu, že tito lidé mají dnes takové finanční prostředky, že mohou ovlivnit hlasování ve sněmovně, takové přílepky jsou u nás legendární (na odposleších Janouška je to jasně slyšet) a to nemluvím o tom, že Ti lidé si dokáží najmout nejlepší právníky, aby zdržovali trestní řízení až než jim dá Klaus milost...pro mě je Klaus na úrovni komoušských papalášů

5 0
možnosti
HM

zkoumání zločinů privatizace a důsledků těchto porovnání ,bych  v první řadě  řekla ,  že z hlediska každého bolševika je tím největším zločinem soukromé vlastnictví.

6 4
možnosti
RN

Klaus tady zpusobil tolik skody a jeste byl zvolen prezidentem. Nebudu daleko od pravdy, kdyz reknu, ze ve vetsine zemi EU by sel do vezeni.

5 13
možnosti
JT

Ale to je jen tupa nenavist vuci cloveku, ktereho diky nizsi inteligenci nechapete.

7 4
možnosti
VN

Já bych tyto akce nesrovnával. Každá se realizovala v jiné době , záměrem jak Klause tak i Zápotockého bylo něco jiného.

5 0
možnosti
KS

Zápotocký potřeboval odčerpat volné peníze, které byly mezi lidmi, za které si nemohli nic koupit, protože trh nic nenabízel.

0 2
možnosti
JT

Me nikdo v 90.letech neokradl. Realny plat ocisteny o inflaci mi stoupl asi desetkrat. Na kuponovce jsem ziskal kolem 100.000 (minus naklady cca 2000 na kuponovou knizku).

16 2
možnosti
RH

R75a75d95e48k 19H23o64r27á71k

11. 6. 2013 14:49

Gratuluji. Všichni to štěstí neměli.

3 1
možnosti

... a NA CO si lidé "za Klause" přišli? - kuponovka za 330 miliard, které se jim rozdaly, zhodnocení jejich nemovitého majetku, zlata ... vlivem "inflace" na dvacetinásobek, svobodu cestovat ...

6 1
možnosti

a co z toho prinesl Klaus? 

Krome rozdani tech milard verejneho majetku hlavne tem, kteri dokazali vyuzit mezer v zakonech?

2 3
možnosti
FM

Vy jste ale hodně vedle pane Kříži, takový gigant ekonomie. Divím se, proč s Vámi někdo diskutuje dokonce "k věci".

1 8
možnosti
JN

Můžete to trochu upřesnit, v čem je pan Kříž vedle?

6 0
možnosti
PD