Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Většina lidí bohužel neumí počítat, jinak si to vysvětlit nedovedu ;-(

1 0
možnosti
Foto

Cožpak o to, počítat i celkem umí, ale rozeznat příčinu a následek jim činí značné potíže.

3 0
možnosti
LC

Už je to pár let co v naší veřejnoprávní TV dávali asi hodinovou reportáž odněkud z Francie, z oblasti, kde jsou velké železárny. Byla to pěkná ukázka, kam až to odbory dokážou dovést. Různí nezaměstnaní tam poplakávali, že v železárnách je už jen 30% stálých zaměstnanců a všichni ostatní jsou agenturní zaměstnanci. Sedí doma a čekají až agentura zavolá a oni dostanou práci na dva týdny, na měsíc. A vůbec jim nedochází, že si takový stav vybojovali/vystávkovali. Odstupné 24 platů, 6 týdnů dovolené, pracovní doba 35 hodin za týden atd. Jen blázen může do firmy, kde "fungují " odbory, přijmout někoho do trvalého pracovního poměru.

1 0
možnosti
DM

Je zcela iluzorní se domnívat ,že případné snížení či dokonce zrušení daní povede k nárůstu mezd.Klíčové je totiž to, že kapitál je povětšinou zahraniční,není tlak na růst mezd a zahraniční firmy si dovolí u nás to co by jim doma prošlo stěží.

Zčásti za to může byrokratická  a mobilitě pracovních sil bránícící tatarstánská státní mašinérie,zčásti zvyklost,zčásti infrastruktura a co si budem nalhávat mizerná ochota čechů dávat nesouhlas najevo jinak než u škopíku,jinými slovy tak trošku národ dobrovolných a rádo hřbet ohýbajících otroků=dáno mimo jiné i historickými souvislostmi ....

0 0
možnosti
IJ

I12v61a92n 54J55i96r37e17š

5. 5. 2015 16:10

Typický žvást od reality odtrženého pravicového dorostence, jehož humánní cítění a hodnotový žebříček navždy zničila primitivní, zločinecká ideologie ultraliberalismu řádící zde v 90. letech.

0 6
možnosti
VH

Dá se to léčit, pane Jireši. Ale musíte začít včas.

2 0
možnosti
VH

Že se 30.000 Kč ztrácí v pracovních agenturách je nesmysl.

také iluze o malém minimálně regulujícím státě je chybná. Viz vláda ODS která ke konci 90. let neregulací bankovního systému a neregulací kuponové porivatizace způsobila ohromné ztráty, které nakonec skončili hospodářským propadem konce 90. let. Ne náhodou před pár lety podobná vláda ODS a TOP 09 s podobnými řečmi vyvolala hospodářský propad, který byl vyšší, než ve většině vyspělých států Evropy.

Vše není jen o volnosti vztahů, někdy naopak o kontrole férovosti vztahů, o dohledu nad dodržování poctivosti. A samozřejmě nelze opominout podporu koupěschopnosti ze strany těch lidí, kteří nejsou schopni na trhu uspět, a jež by bez této podpory neměli přístup k životně důležitým potřebám lidí (jídlo, bydlení, topení, zdravotní péče, vzdělání ...).

0 5
možnosti
Foto

Vraťte se k tomuto příspěvku až nebudete moct najít práci za peníze jaké byste si představoval, protože kvůli státní regulaci se nikomu nevyplatí vás zaměstnat a pořád dokolečka si tu svou mantru o tom, jak jsou regulace třeba, opakujte. Nenasytí vás to, ale určitě to pak budete lépe zvládat.

5 0
možnosti
AK

Vaše propočty jsou nesprávné.

A závěry rovněž.

2 2
možnosti

V některých bodech se dá s článkem souhlasit, ale absolutně nesouhlasím s tím, že pokud podnik zaplatí agentuře 60 tis. Kč, že by toto mohla být téměř čistá mzda zaměstnance, kdyby nastoupil přímo do podniku, nebyla by to ani hrubá mzda. A to z jednoduchého důvodu - těch 60 tis. Kč je částka, která reprezentuje celkové mzdové náklady společnosti, které je ochotna zaplatit. Pokud mají být celkové mzdové náklady 60 tis., je hrubá mzda 45 tis. a čistá mzda 33 tis. Kč. Ano je to stále víc než 15 tis., ale ne tolik, kolik je uvedeno v článku.

Druhou věcí je, že některé podniky využívají agenturní zaměstnance, aby pokryly přechodně zvýšenou poptávku. Ano, je to dáno tím, jaké jsou podmínky dané pracovním právem, ale určité zábrany proti nekontrolovatelnému propouštění jsou standardem, takže najímání agenturních zaměstnanců je pružnějším způsobem jak tuto poptávku pokrýt. A potom je jasné, že agnetura musí z těch 60 tis. zaplatit svoje náklady a vytvořit zisk. Osobně s určitými restrikcemi proti propouštění souhasím, i když souhlasím, že v  našem státě se to v některých oblastech opravdu přehání a stát vedou sociální inženýři, kteří podporují skupiny svých voličů a trestají úspěšné.

6 0
možnosti
LR

Tzv. "ochrana" pracovního místa v oblasti možnosti propouštět je především ochranou nezaměstnanosti. Sám jsem když vypukla krize a obrat nám klesl skoro na třetinu měl obrovské problémy redukovat počet zaměstnanců. Nutnost vyplácet odstupné, živit po dobu výpovědní lhůty zaměstnance, kteří nic neprodukovali atd. atd.  - firmu zásadním způsobem dále poškozovaly. Propuštění zaměstnanci pak v pohodě a klidu půl roku brali dávky a při tom pracovali načerno. Nebo si za mé peníze udělali královskou dovolenou .... Na záchranu firmy padly veškeré úspory rodiny i životní pojistky.

Nyní, kdy se opět daří, udělám vše pro to, abych do trvalého pracovního poměru už nikoho nového nebral.

9 0
možnosti

Nejsmutnější je, že právě ti komunisti, co nás školili o zlých kapitalistech, nám dnes osobně jako vlastníci podniků ukazují v praxi, jak zlí jsou vykořisťovatelé podle jejich verze!

:-)

3 0
možnosti
LS

Uvedený pořad jsem neviděl, přes agenturu jsem nikdy nepracoval a tak jen stěží mohu odhadnout, nakolik je těch mnohokrát opakovaných 55.000 reálných. Věřím tomu, že firma si najme agenturní zaměstnance proto, že má nárazovou práci a platit zaměstnance v době bez zakázek, potažmo platit odstupné se může prodražit. Ale silně pochybuji o tom, že v soukromém sektoru se najde majitel firmy, který raději zaplatí agentuře 55.000 za dělníka, na kterého může mít náklady 40.000.

3 0
možnosti

přesně tak.

Jste jedním z mála, který podstatu pracovních agentur pochopil. Tedy žádná ideologie, žádný socialismus, ale klasická tržní nabídka v rámci kapitalismu.

Napsal bych to ještě více drsně: "kdo zpochybňuje existenci pracovních agentur, ten nepochopil, o čem je kapitalismus".

1 0
možnosti
JN

Je smutné, když se z nedostudovaného učitele stane neúspěšný podnikatel. Ale nebuďte smutný, nejste zdaleka jediný.

2 2
možnosti
LR

Osobní útok = léčba míndráků + nedostatek argumentů

4 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz