Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BD

Kdo to je Jiří Plavský ? Pseudonym nějakého exekutora,kterého hryže svědomí a hledá svoji spravedlnost ? Jinak to být nemůže.

1 2
možnosti
JP

jiri plavsky neni exekutorem, je pouze veritelem nekolika vykuku, kteri se z nejakych me nepochopitelnych duvodu domnivaji, ze dluhy se neplati ... a strasne se divi, ze jejich presvedceni ne zcela sdilim.

2 1
možnosti
BR

Vážení - vyndejte si své hlavy laskavě ze zadku a podívejte se realitě přímo do tváře. To co tady vidíte nemá s nějakým vymáháním dlužných částek nic společného - to je totiž legislativně ošetřené a uzákoněné legální okrádání těch, kteří se nemůžou nijak bránit, nebo jim je navazujícími zákony obrana ztížena , nebo znemožněna.  Ono se totiž celá částka na nížeuvedených výměrech dá vymoci elegantněji - elektronicky požádám soud o vydání platebního rozkazu (900 Kč) a pokud se dotyčný neodvolá, nebo nic nepodnikne, tak plaťák s nabytou právní mocí předám SOUDNÍMU - nikoliv SOUKROMÉMU exekutorovi (ano, soudní exekutoři existují také !!! - a stojí kolem 6 - 900 !!!)  Takže výsledná částka (600 vymáhaná částka + 900 plaťák + 900 soudní exekutor ) dělá něco kolem 2400 Kč - což je řešitelné obstavením účtu (při obstavení naskakuje dalších 300 Kč) A není co řešit !!! A to vše se navíc dá vyřídit v horizontu 1 měsíce !!!

Samozřejmě - proč by ale takto soukromý exekutor postupoval - tomu a napojeným právníkům jde hlavně o zisk - navíc 100% garantovaný zákonem bez jakéhokoliv rizika a nutné počáteční investice. Takže se vybere ten nejdražší možný způsob. 

Toto není nějaká náhoda - ale dlouho připravený a pečlivě budovaný tunel na občany, který začíná nést své výsledky. Proč si myslíte, že sociální demokracie řvala jak pominutá kvůli pominutá kvůli 30 Kč poplatkům u lékaře - ale to, že jsou odíráni od exekuční mafie normální lidi ji nechalo naprosto chladnou.  A schválně, proč si myslíte, že na prezidentskou kampaň M. Zemanovi přispívali právě exekutoři a exekutorské úřady ???? Položte si otázku, co je k tom,u vedlo !!!

3 0
možnosti
Foto

V93í97t 96J82a27n40š14a

22. 4. 2013 8:04

Současnáprávní úprava exekucí je příšerná a v mnoha případech, vzato na počet, většinaexekucí (ne všechny) je podobná spíše činnosti středověké inkvizice. JindřichBoblig, který na šumpersku, ke konci 17.století upálil přibližně 100 čarodějnic je jistě potěšen.Možná však taky jen závistivě skřípe zuby. Dnešní Bobligovi kolegovéexekutorsko-inkviziční činnost dovedli k dokonalosti. Exekutorské úřady,,nakupují" od ideově spřátelených městských firem hromadné dopravy potisících dluhy za nezaplacené jízdné. A pak je ,,hrdinně“, po letech, což jeobchodně prozřetelné – pro exekutora, vymáhají. MHD pak říkají:,,My nic, toexekutoři, my chtěli jen ty pokuty. Nezaplacené jízdné v řádu řekněme 15-25korun. Výsledná vymožená částka? Řádově 20.000,- (tedy 1333 x větší pokuta). Ateď si tento ,,náročný" byznys vydělávání peněz vynásobte balíkem třeba10.000 pokut. V tomto objemu dnešní bobligové nakupují pokuty od smutnýchMěstských Hromadných Doprav. Exekuce v poměru ,,ukradneš čokoládu, usekneme tiruce a nohy, ale legálně". Souhlasím, dnešní exekutorská činnost je vmnoha směrech odporná a zbabělá, ale připouštím, díky zákonodárcům, zcelalegální. Exekutorská obec se tak sama sebe znehodnocuje v očích veřejnosti.Podstata nuceného vymáhání nezaplacených pohledávek je jistě správná. Dluhy semají platit. Třeba dvojnásobně, pětinásobně, netuším. Ale tisíc tři sta krátnásobně? To určitě ne. Tohle zaslouží úctu jen u Jindřicha Františka Bobliga zezáhrobí. Mimochodem. Víte, že inkvizitor Boblig po jeho exekutorské činnostinakonec zemřel v klidu, v požehnaném věku 86 let, v Šumperku,jako velmi vážený a zámožný občan? Proč? Proč jej nikdo nepotrestal za jeho zvěrstva?(ve skutečnosti zvládl ,,jen“ něco kolem 100 exekucí) Jeho činnost byla totižtaké zcela legální. To víte, to je ten středověk…

3 0
možnosti
JP

a kdo brani tem "postizenym" nejezdit nacerno, pripadne, kdyz uz teda machruju a nacerno jedu, pak zamachrovat az do konce a po odchyceni revizorem zaplatit prislusnou pokutu ? takhle to vypada, jako by jizda bez platneho jizdniho dokladu byla snad nejakou povinnosti, ktere se povinni holt zhostili, kdyz to teda jakoze uz musi bejt ...

1 5
možnosti
Foto

Kromě lidských osudů je na tomto smutné i to, že lid nadává jenom těm politikům, co to  dostatečně rychle nezměnili, zatímco ty, kteří to způsobili, si hodlá znovu navolit do čela státu.

8 2
možnosti
JP

az dluznici zacnou platit sve zavazky vcas, a v radne vysi, nebude treba exekutoru ... dokud se dluznici smeji veritelum do ksichtu, pak pro ne nemam jinou odpoved nez "vranu na vas, holoto". to, ze nekdo se ma "blbe" jeste v zadnem pripade NENI zadnym duvodem pro odpusteni sebemensi castky z dluhu, pokuty, uroku nebo podobne platby, a NENI to ani duvodem pro jakykoliv "odklad" plateb ... alespon ne z pohledu veritele.

3 4
možnosti
Foto

V žádném případě netvrdím, že dluhy by se neměly platit. Chtěl jsem jen poukázat na skutečnost, kdy "příslušenství" k dluhu, nikoliv zákonné úroky, ale ostatní ve výši třeba třicetinásobku jistiny, znamenají jednak většinou finanční kolaps dlužníka, ale často též ani korunu pro věřitele. Tak systém likviduje oba dva a jediný profit z toho mají advokáti a exekutoři. To mi přijde poněkud špatně.

8 1
možnosti
JV

Je videt, ze jste nezazil 90.leta. Tenkrat se dluznici hlasite chechtali veritelum do ksichtu. Soud rozhodl, ze musi zaplatit a smal se jeste hlasiteji ! Pujcit kamaradovi, znamenalo prijit o penize i kamarada !

4 1
možnosti

Pořád lepší než exekuce. Při exekucích prostě může docházet k chybám. Pokud by věřitel neměl žádné záruky, potom by se prostě nepůjčovalo a byl by klid.

3 1
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz