Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Naprostý souhlas, policajti na silnicích jsou především od toho, aby buzerovali. Jejich správné poslaní je, aby prováděli dohled nad silničním provozem a ne, aby prohledávali lékárničky, či pásy. Rovněž je záslužné vybíraní pokut za rychlou jízdu zejména tam, kde je rychlostní omezení naprosto neodůvodnitelné (třeba "dálniční úsek od Pankráce na Kačák).  Úkolem je vybrat pokutu i bez bodů, tedy jednoznačně se nejedná o bezpečnost, ale příspěvek do státní či obecní kasy. Problém je alkohol. Řada diskutujících   schvaluje  preventivní   foukání, ale má to své "ale". Je to jednak nulová  tolerance, ačkoliv každý odborník řekne, že 0,4 promile nemá vliv, rovněž tak "zbytkáč" nemá velký vliv, tady je spíše únava , ale to může nastat i bez alkoholu. A zářným příkladem je Janoušek. Ten uděla pod vlivem alkoholu vážnou nehodu a dodnes se mu nic nestalo a nepředpokládám, že se stane.  Pokud budou různá omezení jen za účelem vybírání pokut a nikoliv z důvodu bezpečnosti, pak řidiči k omezením nemaj respekt a to i tam, kde  je omezení důvodné (a malér je na světě). Rovněž tak zcela ztrácí svůj výchovný smysl, když přijde pozdrav  rok od spáchání přestupku. Ten má být řešen hned a a místě.

1 1
možnosti

Včera v noci Václavák. Kontroly aut. Na ulicích vedle černoši prodávají klidně kokain. No comment.

4 0
možnosti

skoda ze hned pri tom uvodu jste nenapsal kolik tech zastavenych ridicu bylo pod vlivem alkoholu a drog. nejspis vam bude jedno kdyz vam nekdo podobny zabije pribuzneho - ostatne tech policajtu je v ulicich zatracene malo a nejake dodrzovani pravidel provozu a zakazu .. no jen se rozhlednete kolem sebe - kazdy druhy telefonuje za jizdy a jima mne hruza kdyz vidim mladou blondynecku jak ma, v aute velkosti a predni casti pripominajici tank, u rucicce telefon a jednou rukou krouti volantem na krizovatce, aby potom radila levackou pod pravou rukou ve ktere prece musi drzet telefon... Jak rikam policie se dopracovala tak daleko, ze v ulicich neni nikdo kdo by delal kontrolu a potom se udela takovato superakce aby lidi vedeli, ze vubec nejakou dopravni policii mame! Jestlipak nasinci jezdi podobnym zpusobem i v Nemecku?...

1 0
možnosti

"Kdo se vzdá svobody, aby získal jistotu, ztratí nakonec obojí!" - B.J.

3 0
možnosti

Vypadá to spíš, že autor neunesl nějakou tu pokutu;-D

2 6
možnosti
Foto

I33v19o 78C72i37l97i66c90h

6. 7. 2014 20:34

Nevím jak autor, ale já pokuty nedostávám, tudíž ani neplatím už jen proto, že je po mě nikdo ani nechce. Navíc jezdím celou dobu bez nehod. Přesto, anebo spíše právě proto s autorem plně souhlasím.

6 1
možnosti

Tak podle očitých svědků žádnou dopravní tepnu policie neuzavřela. Ono by to ani technicky nebylo možné.

1 1
možnosti

To vite, ze neuzavrela :-) "Řidiče jedoucí v noci po Jižní spojce překvapila policejní uzávěra u Barrandovského mostu. Hlídky od deváté hodiny večer po dobu čtyř hodin kontrolovaly všechna projíždějící vozidla." - iDnes

2 0
možnosti
Foto

Preventivní kontroly jsou nepřípustnou buzerací.  Měření rychlosti a pokutování jsou další zbytečnou buzerací řidičů.  Tohle nakonec stejně vyřeší autonomní auta nabo privatizace silnic.

0 1
možnosti

U vás už zřejmě došlo k privatizaci mozkové tkáně.

3 0
možnosti

Naše postkomunistická společnost je pěkně vyčuraná a nemá moc úctu k autoritám a hodnotám, nejvíce ví a pídí se po svých právech.

Největší problém dělají mladí, drogy, vlastní nedotknutelnost. Co je lepší, pokácet aleje stromů kolem silnic jež tu jsou staletí, tak aby nedej bože se (mladým) nic nestalo, nebo je preventivně vychovávat.

Problém je předáním přestupků na obce a kvalita autoškol.

Až najednou vylétnete z dálnice za přispění piráta silnic, nebo nějakého zdeptaného borce ... .

1 0
možnosti
Foto

Bezdůvodná buzerace ze strany Policie ČR začíná vadit stále většímu počtu občanů. To je první krok k tomu, aby někdy v budoucnu mohla policie plnit svou funkci...

http://makovecpavel.blog.idnes.cz/c/416323/Verejna-bezpecnost-opet-zasahuje.html

8 1
možnosti

..já požadavek na dechovou zkoušku za buzeraci nepovažuju....

4 2
možnosti
Foto

I61v67o 98C49i62l15i15c72h

6. 7. 2014 12:18

Já za buzeraci považuji i samotné bezdůvodné "preventivní" zastavení.

6 3
možnosti
Foto

Policie by spíše měla být vidět, tedy projíždět trasy a všímat si nestandardního chování řidičů, měla by více vidět i na venkově, kde se jezdí z různých zábav atp. Čili více hlídek, aby byly vidět. Kontroly důvodné.

V zásadě nikdo nemá právo kohokoliv lustrovat, pokud k tomu není zákonný důvod.

10 1
možnosti

Ale kdo by ty potřebné hlídky řídil. Na jednoho pochůzkáře tři v kanceláři, 3 PC, velitel oddělení, okresní náčelník, krajský náčelník, tiskový mluvči, jeden (nebo dva) policejní prezident, tiskový mluvčí. K tomu administrativa v neprůstřelných vestách.

2 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz