Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zákony nás nekuřáky zatím stále nechrání, musíme se o sebe postarat sami. Pokud víte o restauraci, kde se nekouří a která ještě není na naší mapě, napište nám to na zeď Facebookové stránky "Nekuřácké restaurace v Praze".

Nekuřáckých restaurací bude přibývat, jen když do těch zakouřených nebudem chodit. Klikni si na mapu: http://goo.gl/maps/b4h0

0 0
možnosti
JK

J33a85n 73K12i82n56č97l

27. 1. 2013 17:15

Argument osobní svobody je hned na ráně, jenže ouha, co když místo kouření tabáku dosadím do tohoto argumentu marihuanu? Také by měl mít hostinský právo ve svém podniku dovolit její kouření? Najděte mi argument, proč by neměl. A co hašiš? To už ne? A co heroin? A co tam prodávat lehké dívky? A co lehké dívky pod 18, pod 15, pod 12?

Stejně tak lze rozšiřovat argument protistrany o vlivu na zdraví. Pokud je zakázána marihuana, mělo by být kouření také. A proč ne tvrdý alkohol, na ten určitě umírá daleko víc lidí než na marijánku. A víno, pivo? Probůh a ty limonády, to je samej cukr a čtrvrt národa umírá na nemoci z obezity. Voda snad jo, ale jen proboha né minerálky, z těch jsou ledvinové kameny, takže minerálky jen na předpis.

Je vidět, že oba argumenty jsou pro tento případ nepoužitelné. Pohybujeme se v oblasti etiky, morálky, historických zkušeností, kultury zděděné po předcích. Zde nejsou možná žádná ostrá prohlášení, vycházející z tvrdých dat a ústavních práv. Zde je jen volně stanovená hranice, která je průměrem osobních hranic 10mil. občanů. Dělící čára se nyní pohybuje v oblasti lehkých drog a je jen na nás, kde si ji stanovíme. Ovšem vězme, že ji posunujeme naprosto subjektivně, bez jakékoliv opory v legislativě či logice. Legislativou či logikou se proto neohánějme.

1 0
možnosti
BN

On se Miloš Zeman už vyjádřil že by zákaz kouření vetoval - viz http://www.blisty.cz/art/66775.html

U Karla Schwarzenberga jsem se zatím podobného vyjádření nedočkal. Jasně, jeho samotného se to asi tak moc netýká protože jej tu dýmku stejně nechají kouřit všude, jen doufám že si dovede představit jak moc by to bylo likvidační pro ostatní kuřáky dýmek nebo doutníků.

0 1
možnosti
Foto

Stejně to nikdy neprojde sněmovnou, takže to nemá smysl řešit.

0 0
možnosti

Díky, sám bych to lépe nenapsal:-)R^Karma!

1 3
možnosti
Foto

J17a18n 29D95l32o34u27h40ý

23. 1. 2013 15:54

už teď se brojí proti hluku, které také ohrožuje zdraví.. je jen otázkou času, než se zakážou bedny s juke-boxy, z klubů s muzikou vzniknou čajovny a koncerty v halách se přetvoří na meditační jeskyně.. pod pojmem svoboda, si představuju možnost volby..

autore karma R^

4 3
možnosti
MS

Proti zbytečnému hluku, bych brojila ze všech sil. V tom bych byla horší, než militantní kuřák bojující za svá práva v kuřácké hospodě.

0 0
možnosti
MT

Zákaz nezákaz, jděte někam. 

Nechápu kde berete kredit rozhodovat za většinu. 

Jestli jsem nekuřák, budu chodit do nekuřáckých hospod. Pokud kouřím, je mi to jedno. A ať si sami hospodští časem vyberou o jaké zákazníky a kdy budou chtít mít zájem.

2 2
možnosti
JJ

J72a88k21u85b 21J66a28n

23. 1. 2013 16:36

a většina sou kuřáci nebo nekuřáci, nebo snad pinglové?

0 0
možnosti
LV

Ono kouření a pití je vůbec výkladní skříní státního pokrytectví. Neustále se proti nim vede "spravedlivá válka", ale je natolik významným zdrojem státního příjmu, že vlastně vůbec není v zájmu státu proti tomu cokoliv dělat.

Jsem nekuřák a nekuřácké hospody mi tudíž nevadí. Ale podepisuji to, že každý soukromý hostinský má svaté, ústavou zaručené právo rozhodnout, zda jeho hospoda bude kuřácká nebo nekuřácká, zda tam bude točit pivo za dvojku nebo za kilo a koho do své hospody pustí a koho ne.

On  - jak bylo napsáno - nese svou kůži a svoje živobytí na trh. Je to výlučně jeho zodpovědnost a nikdo - opakuji nikdo - mu do toho kecat nesmí.

A pro fňukálky, kteří pláčou, že to v hospodách smrdí kouřem a že kuřáci nezhasnou cigáro ani na požádání. Nekuřáckých hospod je čím dál víc. Tam se můžete realizovat dle libosti. Nebo by vám přišlo normální, kdyby si host ve striptýzovém baru stěžoval, že tam tancujou nahý ženský?

6 2
možnosti
MN

Proč si lidé pletou slovo pravicový politik se slovem liberální politik. Pravicový politik je například klerikál rozkazující ženám, co si smí a nebo nesmí dělat se svou dělohou a určující kdo smí a nesmí mít antikoncepci.

0 0
možnosti
DP

"Pravice je poměrně vágní označení používané pro popis celé řady politických pozic a ideologií. Konzervativní pravice je používaná pro popis skupin podporujících zachování tradičních a kulturních hodnot či zvyklostí, a také zachování určité formy sociální hierarchie, liberální pravice pak podporuje svobodu člověka a minimální roli státu na společnosti." - dále viz zde: http://cs.wikipedia.org/wiki/Pravice

1 0
možnosti