Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podepisuji se pod každé Vaše slovo, pod každé písmeno R^

Vidím a cítím to naprosto stejně.

Jímá mne hrůza z toho, jak to tady dopadne.

1 0
možnosti
MK

Souhlas nesouhlas tak na půl. Ale určitě byste měl dle svých představ popsat, co je podle Vás ten správný kapitalismus a kdo je ten, který vytváří celospolečensky užitné hodnoty. Rozebrat Vaše odstavce by bylo na diskusní příspěvek příliš dlouhé, asi jste mne vyburcoval k napsání reakce v celém článku.

0 0
možnosti
KV

K25a79r55e56l 22V83o12v65e14s

15. 11. 2014 6:50

Proč ten svůj zbožňující text prokládáte tučným písmem ?

0 0
možnosti
IS

To víte, na Čechy musí bejt přísnost, vašnosto. Je to takovej ten lumpenproletariát. Osvícenýho diktátora na ně. Sami si vládnout neumějí, lůza jedna. Je dostatek příležitostí, který měli a který amatérsky nevyužili, případně profesionálně zneužili...;-)

1 0
možnosti
Foto

O16t30t39o 93Č54e61r39n22ý

14. 11. 2014 13:15

R^ Víc není potřeba dodat.

3 0
možnosti
Foto

Já bych do toho vnesl své, malinko odlišné vidění.

Do listopadu ´89 viděli lidé ve vedení státu zaryté komunisty, v drtivé většině nízkého intelektu, pohybující se v temných zákoutích totality.

Po listopadu přišli do vedení státu Havla, prosím, nechme stranou, toto není o prezidentech) lidé vzdělaní a občanstvo k nim vzhlíželo jako ke spasitelů, vždyť přece mluví tak krásně a "moudře". Viděli opak tupých komunistů a zcela podlehli jejich kouzlu a tak nemohli a ani nechtěli vnímat, že to není to pravé ořechové. Že tito novodobí spasitelé si často hřejí svou polívčičku a natřásají svá peříčka. A tak nenápadně a "plíživě" docházelo k privatizaci, leč jiné, než si lidé představovali. Majetky mizeli v nepředpokládaných rukách a v zahraničí, místo v rukách občanů. Velmi rychle se rozmohlo tunelování a rozkrádání za bílého dne a než se občan prostý vzpamatoval, tak musel vyššími daněmi nejen nahrazovat díry z loupeží, ale i přispívat do společného, aby bylo zase co rozkrádat.

Je to postkomunismus? Nemyslím si. Je to totalita? Svým způsobem ano, vytvořilo se kolečko (jako v Rusku) maskované demokratickými volbami.

Byl jsem jedním z těch, kteří vítali poklidnou změnu režimu. Teď už toho skoro lituji, protože revoluce bude muset přijít, jinak se z toho marasmu nevyhrabeme.

3 0
možnosti
Foto

Máte v mnohém pravdu pane Macháček. Jen s tou revolucí jaksi, nevím, nevím. Je faktem, že během XX. století se opakovaly periody v rozmezí cca 20-25 let. Víceméně to odpovídá vždy ,,dospění" jedné generace. Ovšem ta ty změny nedělá. Prakticky vždy byla ,,toliko" použita, či zneužita.:-/ Co a jak bude dál, nevím, nejsem prognostik;-) Snad jen, že šachové partie a licitovaný mariáš se nehrají na ulici.A ani na ,,velmistry" není dobré zapomínat. Mnozí perfektně zvládají i simultánky a jejich prohra na jedné z mnoha šachovnic nikdy nezpůsobila jejich pád. Tak  nějak to vidím já. A myslím, že ne zdaleka sám;-)

1 0
možnosti
Foto

R^!Snad jen, že oni tady jiní ,,tahouny" jaksi nejsou. A generace, jež dospěla od roku 89 BYLA A JE I NADÁLE SYSTEMATICKY KRMENA LŽÍ a účelovým překrucováním.  Obyčejné lidské hodnoty jsou zcela zdeformované. Tisíce vystudovaných ,,specialistů" na právo a byznys mají uplatnění právě v takovém systému. Tedy ti nejschopnější, čili schopní čehokoli. Jen nástroje se změnili. K olopení druhých stačí počítač, ,,zákony" a překroucené právo. Ostatní obstarávají masmedia. Vymívání mozků je plně funkční, od reklamy až po politiku. Pod hesly o svobodě, demokraciji, sametu a ,,idolech" až adorovaných. Toliko se sklízí. A ještě dlouho bude:-/;-(

A říct lidem pravdu, že žijí v bludu, pak maj tě za blbce, či za obludu!

5 0
možnosti
DK

Vzdy jsem byl proti komunistum, ale svest polistopadove rozkradeni republiky na komunisty, jo, to by se vam libilo...za to ale bohuzel muzou naledovnici klausova nabozenstvi. To uz se vam ale asi tolik nelibi...ze?

3 2
možnosti
Foto

Vždytˇ to byli titíž, či jejich potomci a pohrobci!

2 1
možnosti
PH

Dali jsme se na stejnou cestu, jako v té době měnící se EU a Vám R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz