Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

tolan

4. 4. 2009 23:08
Jednoznačně karma, správně popsaná skutečnost

Chování pánů Kocába a Urbana bylo tak hnusné a hloupé, že by si i známý demagog Ráth zasloužil ve srovnání s těmi pány jedničku z chování. Pusťte si znovu záznam, co si ten Urban vůbec dovoluje (k ženě) za sprosťárny a na jaké duševní úrovni už je ubohý Kocáb.

0 0
možnosti
D

DOBR

4. 4. 2009 18:59
Přesně.

Naprosto přesně popsaná situace.Pro jednoho občana platí zákony,které ho se vší tvrdostí nutí dodržovat pravidla a pár vychytralců si založilo skvělou živnost na velkopěstírně příživníků,pro které naše zákony neplatí.Vznosných argumentů mají nepočítaně.Vždyť on to daňový nevolník zaplatí a rád, jinak ho pořádně skřípnem.

PS.Děkuji za článek.

0 0
možnosti
Y

Yarda.

4. 4. 2009 15:34
Jsou mezi námi tací co se zřejmě

nedovedou přizpůsobit životu co většina považuje za normální. Asi by bylo řešení jistým způsobem omezit jejich práva - nastěhovat je do objektů kde by měli omezenou možnost je devastovat, z dávek jim dávat na ruku jen minimum, zbytek poukazovat na poplatky za bydlení (uklízení a jiné služby co si my obvykle zajišťujeme sami) a úhradu jídla v jídelně, zbavit oprávnění k jistým úkonům, např. k půjčování peněz apod. A poskytnout podmínky aby se mohli zařadit do normálního života pokud by chtěli a byli toho schopni. To by ochránci lidských práv začali ječet jak viktorka na splavu.

0 0
možnosti
Y

Yarda.

4. 4. 2009 15:35
Re: Jsou mezi námi tací co se zřejmě

Pardon - Viktorka (s velkým V na začátku).

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

4. 4. 2009 13:00
Problém je v tom,

že problém je komplexní:

• desítky let neřešená cikánská otázka jako taková - vlekoucí se už od první republiky, přes demotivační politiku za komunistů, až po "uplácení" ze strany státu dnes. Z cikánské strany zneužívání jak sociálních instrumentů, tak relativní svobody, tak vědomí nepostižitelnost.

• pirátské manýry exekutorů (velmi vágně vázaných zákony, nepostižitelností a nekontrolovatelností)

• velmi diskutabilním výkladem zákona(ů). Z jedné strany zákon zaručující "neexekutovatelnou" částku nutnou k přežití. Z druhé strany zákon, podle kterého se tato zbytková částka může dostat do "jiného režimu" a lze z ní exekuovat dále až do 1 000,-. To je právní bordel.

• V Chebu se tyto tři vektory proťaly, lhostejno, jestli pí. Řápková je hrdinka, či padouch. Výslednicí jsou emoce ze všech stran. Všechny tři naznačené okruhy je třeba řešit odděleně tak, aby jejich protnutí pokud možno nemohlo dojít.

0 0
možnosti
D

důchodce

4. 4. 2009 12:47
jednoznačně souhlasím

s faktem, že závazky se musí plnit. Stejně tak platit dluhy, atd. Ovšem mám nemalý problém s p. Řápkovou. To už si skutečně nikdo nevzpomíná na podzimní chomutovské demonstrace proti té magistrátní partě lumpů, jež si přihrávala atraktivní kšeftíky a nejrůznější pašalíky? Na podivné záležitosti, jež tam jezdil řešit současný (již padlý) premiér? Na více než podivný vyhazov p. Rabase? Domnívám se, že tamní radniční spolek má tolik másla na hlavě, že bylo nutné spustit zakrývací akci, jež by odpor veřejnosti k p. primátorce a jejímu spolku přátel obrátil v zapomění, či ještě lépe, v popularitu. (Čpí mi z toho Dalík) No a co se k tomu hodí lépe, než pořádně se opřít do cikánú. Většina obyvatel zajásá, řekne si konečně někdo začal řešit, krom svých zlodějen, také nějaké naše problémy. A vše je v ten moment zapomenuto, plusové bodíky letí vzhůru. Madam se producíruje v záři kamer, obecenstvo je nadšené. A panička na skvěle nakročeno k dalšímu, samozřejmě vyššímu (a lépe placenému) postu.

0 0
možnosti
PH

Gerharddererste

4. 4. 2009 12:34
Dal bych karmu, ale..

...ten poslední odstavec byl poněkud přehnaný. Jinak ten pořad jsem viděl taky, ten novinář byl opravdu fanatik, jinak s těma exekutorama měli pravdu, ale plakali jak jste řekl na špatném hrobě. O tom, jestli existuje nebo se dá zavést způsob, jak sebrat dávku jiným způsobem než za pomoci hraboše exekutora, třeba jen nevyplacením určité částky dávky u přepážky, jsem se však v pořadu nedozvěděl snad vůbec nic. Obě strany jakoby hrách na zeď házeli.

0 0
možnosti
PK

kraken

4. 4. 2009 12:04
problem je ve fanatickych samaritanech,

ti maji akutni potrebu nekomu pomahat a tak si vzdycky nekoho najdou. V lepsim pripade kvuli idealismu hranicicimu s blbosti, v horsim pripade kvuli zalozeni ruznych fondu a nadaci od nichz jim poplynou vetsi ci mensi odmeny.

Kazdopadne kdyz se nekdo ozve je rasista a xenofob. Zajimalo by me, jesli (pri stavajici krivce demografikeho vyvoje) bude nekdo stejne aktivne a fanaticky hajit nas, az nas bude mensina.

0 0
možnosti
VNP

veš na pleši

4. 4. 2009 12:03
Ano, ano.

Tak to je. A já se ptám, jaktože někdo, kdo pobírá dávky v hmotné nouzi a příspěvek na bydlení, což je apriori určeno k uspokojení těchto základních potřeb, může si dovolit dlužit na nájemném? Mělo by fungovat to, jakmile bude pobírač dlužit byť jen tři měsíce, už nastoupí exekutor kvůli uhrazení dluhu a další dávky budou pozastaveny, neboť evidentně neplní svůj účel. Je mi líto, ale pokud chce žít někdo za cizí (státní) peníze, měly by pro něj platit mnohem přísnější pravidla.

0 0
možnosti
PK

kraken

4. 4. 2009 12:08
Re: Ano, ano.

podle me by maximalni mozna mira davek byt nefinancni, idealne i mimo ruku tech, co ji pobiraji. Treba s bydlenim - zadna davka na bydleni. Proste se rekne: z davky vam uhradime najem do vyse X. A pak by se platil realny najem (pokud by dotycny mel najem levnejsi, samozrejme by se proplacel jen on, neni duvod mu davat zbytek do ruky, pokud by mel drazsi, zbyvajici cast najmu by platil sam) primo majiteli bytu. Prijemce davek by mohl bydlet bez dluhu a nedostal by do ruky ani korunu na zproneveru (protoze kdyz dostane od statu penize na neco a utrati je za neco jineho, je to prece normalni zpronevera. A ta je snad trestna, ne?). A totez se vsema ostatnima davkama, kde by to slo...

0 0
možnosti
K

kion123123

4. 4. 2009 11:50
Karma

R^!

0 0
možnosti
BH

BoboHml

4. 4. 2009 11:23
.

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4834x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz