O krvavé tlamě Mirka Topolánka

"Světlonoši protikorupčního boje jásají, hlídacím šelmám mediokracie kape z tlamy krev," napsal bývalý premiér České republiky Mirek Topolánek v reakci na kauzu Wolf. Prý nemohl mlčet a tak se stejnou mírou prostoduchosti či blahoslaveného nepochopení jako utišoval city kamaráda Dalíka po památném letu helikoptérou obhajuje “čest” poslance, který umožnil jeho partě kluků, co spolu mluví, sestavit vládu a nasměrovat státní penězovody do spřátelených kapes.

Nejvíce pozoruhodné na celém jeho textu je zjištění, že nevědomky zcela bez obalu přiznává, v jakém stavu je česká justice. Tak jako jemu musí být prý každému jasné, že se jedná o případ zcela jasně politicky zmanipulovaný, objednaný a s předem domluveným výsledkem. Já naiva měl za to, že podobné procesy se konaly naposledy v padesátých letech minulého století pod taktovkou největších bastardů z StB s politickým krytím KSČ.

 

Bývalý ministerský předseda mě tímto vyvádí z omylu a potvrzuje tezi, že se do dob reálného sockomunismu vracíme tedy nejen po dráze přeregulované a předaněné ekonomiky, ale i po dráze naprostého selhání veškerých demoratických principů, ztráty osobních práv a svobod i cestou povýšeneckého polosvěta papalášké mafie, která si za peníze porobeného daňového nevolníka dokáže koupit v podstatě absolutně všechno.

 

Je mi líto pravicově smýšlejících lidí v této zemi, kteří věří, stejně jako já, jednoduchým principům opravdu volného trhu nepokřiveného dotacemi či regulacemi, chtějí se o sebe postarat sami bez všudypřítomné buzerace státu, výnosy z nízkých daní by účelově směřovali jen opravdu potřebným a na chod mála základních státních institucí bez prostředníků v podobě tisíců zbytečných zkorumpovaných úředníků a jejich absolutní hodnotou je dodržování klimatu osobní svobody a práv jednotlivce, neboť Topolánek je bývalý předseda partaje, která, podle vlastních proklamací, by měla být jedním z garantů těchto pravidel na naší politické scéně. Pro tyto lidi, stejně jako pro mne, musí být současná ODS, byť s novým “panemčistým” předsedou, stranou naprosto nestravitelnou, tedy samozřejmě nevolitelnou a alternativu v současném politickém spektru, kterému je umožněno proniknout do hlavního proudu mediálních masáží, nemají.

 

Opravdu pravicová strana s lídrem, který má charisma a ony rádoby Topolánkovy “gule” v České republice prostě neexistuje. Tím je pravicově neoliberálně smýšlející člověk vlastně z volebního klání vyřazen, neboť mu nezbývá než nejít k volbám nebo volit nejmenší zlo. A navíc musí číst takovéto elaboráty bývalého vůdce partaje, která v Česku dostala nálepku pravicové.

 

Topolánek svoje srdceryvné prohlášení graduje slovy, že nesmí a nebude mlčet, neboť odchod poslance Wolfa do tepláků zavinilo to, že se naivně a nerozvážně nepodrobil diktátu vlastní strany. Tím vlastně také přiznává skutečnou realitu politického boje o koryta. Pokud někdo podvádí a krade peníze ze státního rozpočtu, musí současně držet lajnu s vedením partaje, která mu to umožnila zařazením na kandidátku či přidělením nějakého úřednického pašalíku. Tak je to dle Topolánka v pořádku a všichni mají držet tlamu.

 

Jenomže Wolfovi nestačilo, že kape, chtěl ještě něco navíc. Kluci kolem Mirka Topolánka mu zřejmě zahráli na tuto notu nenažranosti a uvědomělý odpovědný státotvorný poslanec byl na světě. Tím ovšem odstřihl od lizu oranžové kluky, kteří taky neumí jinak vydělávat peníze než dojením státní kasy a navíc měli i mají “malinko” zaťatou sekeru v různých futrech. A to se v těchto kruzích neodpouští ani nezapomíná. Souvislost s pravidly fungování Cosa nostry je jistě jen náhodná.

 

Tedy tak. Mirek Topolánek ve svém krátkém článku prozradil o fungování technologie moci v naší vlasti určitě více než asi dokázal domyslet. Do politiky si jdou všichni nakrást. Proto musí být téměř likvidační daně a pořádná přísnost na poddaný lid, aby bylo z čeho. Pak si to kluci, co spolu mluví a “umí” správná ministerstva, dotace či granty pěkně v pohodě rozdělí. Nikdo z venčí do toho nebude klukům mluvit. A pokud se náhodou stane, že jeden z tisíců těchto “podnikatelů” v oboru dojení státního rozpočtu je za své zlodějiny usvědčen a, probůh i odsouzen, je to prý s naší demokracií, rozuměj vládou zkorumpované oligarchie, špatné, neboť se kluci tak nějak nedomluvili.

 

Nevím, jestli v této zemi ještě může existovat síla, která by konečně tyto parchanty odstavila od kormidla. Mám velký strach, že ne. Nejspíše se ještě dočkáme komunisty bez páteře i vlastního názoru Fischera na Hradě, memorujícího stroje Bohuše Sobotky jako premiéra, Kalouska jako jeho koaličního spojence stále na financích, kluků z ODS jako opozičního komparsu pro média, Andreje Babiše jako nového Víta Bárty, celoevropského oligarchosocialismu za nově natištěná, ničím nekrytá, eura a nakonec, po velkém inflačním třesku a čase velké bídy na úkor prožrané budoucnosti a zkorumpovaných papalášů, možná bude kapat i ta krev. Já doufám, že to však tentokráte bude z těch správných tlam a opravdu reálně.

 

 

Autor: Karel Kříž | pondělí 13.2.2012 8:32 | karma článku: 34,61 | přečteno: 2610x
  • Další články autora

Karel Kříž

Klinika: Mozky vymyté komunismem

9.1.2019 v 14:08 | Karma: 30,32

Karel Kříž

Totalitní dobroserismus

8.1.2019 v 7:39 | Karma: 29,30

Karel Kříž

Koblihy nejsou zadarmo

26.11.2018 v 17:28 | Karma: 32,62

Karel Kříž

Od Jakeše po Bureše II.

17.11.2018 v 16:17 | Karma: 25,40