Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Líbí se mi ty kecy o možných účtech za zdravotní péči. Zajímalo kolik z těch, kteří tolik myslí na to, aby náhodou neutrpěl zdravotní systém, na něj myslí ve chvíli kdy si dávají hamburgra či bůček. 

Je vám houby po tom kolik já budu čerpat na zdravotní péči pokud se nepřipoutám a nabourám, stejně jako mně je houby po tom, kolik doplácím na vaše zdraví. Zrušme povinné zdravotní pojištění a ať si každý zodpovídá za své zdraví sám. Dokud ale budeme povinně všichni platit do jedné kasy pak držte zobák.

1 1
možnosti
VH

Vím, že existuje hodně blbců. Přesto mě překvapilo, pro kolik blbců je obtížné (a časově náročné) pravou rukou sáhnout k levému rameni, zatáhnou za přezku a zapnout. A to přesto, že tím výrazně snižují v případě havárie riziko zranění, případně jeho důsledky.  Zřejmě podle debilní představy "mně se to nestane". Takto debilní byli ovšem všichni, kteří doplatili na to, že z auta vylétli.  Ale máte pravdu - nic mně není do blbců a jejich zdraví není. Ovšem státu, který nutí lidi k pojištění ano. A proto taky nutí lidi ke krokům k ochraně zdraví. Oprávněně.  (Ostatně: nikdo netvrdil, že je jemu do Vašeho zdraví cokoliv. Přeli jsme se o to, zda stát oprávněně trvá na bezpečnostních opatřeních.)

   PS: Abych zabránil dalším kecům: vím, že také lidé zemřeli (zejména při požárech), protože byli připoutáni. Je jich ovšem   ř á d o v ě   míň, než těch z auta vypadlých a navíc není jisté, že by se z hořícího auta, nebýt připoutáni, dostali.

0 0
možnosti
ZO

Já mám dojem že si občas vymýšlíte.že jo?;-D

0 0
možnosti
VH

Co myslíte?  Jsou Karel Kříž a Jan Ráž jedna a táž osoba?

0 0
možnosti
VP

Spíš jsou to lidé, kteří mají na něco podobné názory, tak jako miliony jiných. A stejně tak miliony můžou mít názor opačný.

1 0
možnosti
VS

Ten článek je pěkná demagogie.  V autě, v němž se Vám může proti obličeji v případě kolize třistakilometrovou rychlostí nafukovat airbag, si nezapnout pásy .. to je opravdu hloupé. A nezodpovědné. Především kvůli sobě samému. Svoboda takového jednání by mohla totiž končit také účtem za zdravotní péči.

1 2
možnosti
LC

Tihle ovšem končí většinou v dřevěném penále a už ani tu sanitku potřebovat nebudou. Máte ale pravdu - zbytečný výjezd. Zato ty tisíce alkoholiků, feťáků a extrémně obézních spoluobčanů, vyžadujících dlouhodobou lékařskou péči, těm nikdo účet za lékařskou péči vystavit nehodlá.

1 0
možnosti
KD

Ja bych za nezapnute pasy nedaval do kriminalu, ale v pripade nehody bych nechaval vse plne uhradit od zachrany az po nemocnici.

3 0
možnosti
VH

To je zajímavé, kolik blbců uvěří, že za nezapnuté pásy je basa. Do háje: řekněte podle kterého paragrafu trestního zákoníku!

0 0
možnosti
JR

J20a93r91a 75R86a18n84k

30. 9. 2014 20:08

Nikdy by mne nenapadlo protestovat proti helme na motocyclu, kole, nebo lyzich....videla jsem nescislne mnozstvi urazu na pohotovosti a je dluzno rici, ze diky zakonu je jich stale mene. Pasy v aute jsem respektovala jiz pred lety, je to dost drahe 200$ riskovat za hloupost?

http://www.mto.gov.on.ca/english/safety/seatbelt.shtml

2 0
možnosti
VP

Musím s vámi souhlasit, také jsem nikdy na žádné demonstraci proti helmě na kole nebyl a nepodepisoval žádnou petici proti bezpečnostním pásům.

Také nemám nic proti nošení bot a používání dentální nitě.

1 0
možnosti
VJ

Vidím, že většina lidí trochu buzerace potřebuje. Zvlášť Čechů a zvlášť těch, co si říkají svobodní. Svoboda je krásná, ale končí tam, kde začnu omezovat svobodu druhého. Když jedu po našich silnicích, tak ty jsou plné takových svobodných, kteří si myslí, že jsou tak dobří, že žádná pravidla nepotřebují. Auto je smrtící zbraň a to si většina neuvědomuje. Je správné, aby tuto zbraň používali lidé, kteří dodržují zákony proto, že se to má, a nedumají nad tím, jestli je ten zákon správný. Bohužel v tomto případě je asi buzerace nutná. To, že se občas stane podobný případ, jako popisuje autor, není důvod k tomu, abychom zrušili zákony.

3 2
možnosti
LC

Ale autor blogu o rušení zákonů nic nepíše. A každý rozumný člověk chápe, že nějaká pravidla v silničním provozu platit musí, jinak by se lidé pozabíjeli. Ano, auto je smrtící zbraň.  Autor ale píše o tom, že z vás stát udělá zločince, aniž jste kohokoli ohrozil. Tím příkladem jsou bezpečnostní pásy v autě, či přilba na motocyklu. Teď už jsou za nezapnuté pásy dokonce 3 body. Přitom jejich nezapnutím nikoho neohrožuji, jen sebe. A když je někdo hlupák, ať je nepoužívá. Naopak, nerozsvícení světel už bylo ze seznamu "zločinů" vypuštěno, přičemž nerozsvícením světel bezprostředně ohrožuji ostatní účastníky provozu. Všichni počítají s tím, že všichni svítí ... když je to v zákoně.

1 0
možnosti
TN

Úkol, který jste sám sobě zadal, není jednoduchý. Je otázka, jak úspěšně jste se jej zhostil.

I v tomto případě jde o klasický souboj mezi samostatným používáním zdravého rozumu a slepým dodržováním nějakých dogmat.

Zdravý rozum mi říká, že (bez ohledu na to, co je a co není v pravidlech silničního provozu) pokud vyrážím na normální silnici, tak je velmi vhodné se připoutat, neboť výrazně zvyšuji své šance v případě havárie.

Na druhé straně je slepé dodržování teze, že co pochází od státu a je někde zákonně zakotveno, je buzerace lidí.

A jak sepsat článek (aby to nevypadalo, že ten kdo se nepřipoutává, nedělá chybu), který potvrdí, že bezpečnostní předpisy jsou nemístná buzerace?

4 0
možnosti
MK

Pokud si nazapnu sicherkurt, či nenasadím ochranu hlavy na motorce, tak jsem porušil sice zákon, ale ohrozil jsem jen sám sebe, ale vůbec ne ostatní účastníky silničního provozu. Tedy pokud se vymáznu na mašině nebo auto opřu o strom, tak přizabiju jen a jen sebe a pak si musí mít následky, které by mohly být menší, kdybych byl přikurtován, měl helmu, či byl oděn v kůži s chráničema, což v zákoně není uvedeno. Rovněž tak mi rozčiluje fikce doručení. Mohu být v nemocnici, na dovolené, pracovní cestě, rovněž tak mi pošťák nemusí strčit lísteček do schránky atd., ale to nikoho nezajímáRv Tedy řidičák berme lidem za blbosti, ale janouškům ho ponechávejme a to vše umocněme legislativním zmetkem

3 0
možnosti
Foto

Hezká diskuse. I moje ovce jsou v ohradě svobodnější než poměrně velká část národa. 

Zákony a pravodla jsou prej proto, aby se dodržovaly. Ty smysluplné ano. Ale kolik takových je?

3 1
možnosti
JN

Pokud kvůi svému pocitu svobody cítíte potřebu úmyslně porušovat dopravní předpisy, pak jste docela ubožák.

2 3
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4834x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz