Mediální extrémismus

  Nechápu, co je špatného na setkání několika lidí, kteří chtějí v určité lokalitě pomoci slušným občanům s problémem tlupy sociálné nepřízpůsobivých individuí, jejichž životní styl znepříjemňuje dnem i nocí život všem v okolí jejich, jemně řečeno, neuklízených příbytků. Pokud by na místo přijely vládní limuzíny s nádivkou přerozdělených korun v kufřících okravatovaných multikuluristů, bylo by zřejmě vše v pořádku. Pokud však zoufalé volání starousedlíků vyslyší jen parta nakrátko ostříhaných příznivců DS, je to prý problém a extrémní řešení.

 

Nedělám si žádné velké iluze o pohnutkách předáků Dělnické strany, které vedou k podobným, mediálně velmi propíraným, akcím. Zvedli prostě rukavici, hozenou jim neschopnými vládními úředníky, kteří by raději celý tento problém devalvovali na prasečák v Letech a nasypání další (kolikáté už?) hromady peněz do pochybných sdružení s pochybným programem integrace oněch problémových, více či méně přiopálených, spoluobčanů do civilizované komunity.


Šikovným zpopularizováním starostí nešťastných lidí, kteří musí snášet každodenní útrapy spojené s bydlením okolo těchto ghett plných švábů a potkanů, “zpestřené” nočním opileckým hulákáním, čórkováním v kapsách i sklepích, obtěžováním a vulgárním napadáním po cestě z práce, vyhýbáním se použitým injekčním stříkačkám na dětských pískovištích a pohledem na různě roztroušené hromady odpadků, získává politické body strana, která by jinak byla maximálně uskupením na návštěvu tribun víkendového fotbalového mače.


Vedení DS tedy může býti vděčné všem pseudohumanistům, kteří vytvářejí obrovský mediální humbuk kolem jejich občasných pochodových cvičení. Směšně působí trojnásobná přesila policejních těžkooděnců, směšně působí protesty zakuklených anarchistů, jejichž kontraúdery většinou spočívají v rozbíjení všeho, co jim připomíná bohatství konzumní společnosti, výlohami počínaje, zaparkovanými Škodovkami konče, směšně působí sofistikované komentáře rádobyodborníků na všechno, jejichž kariéra závisí na přídělu státních dotací do jejich polosoukromých institucí, předstírajících činnost, která by snad měla ony problémy řešit.


Pan Vandas a jeho přátelé tedy bezpracně vydělávají na nemocné společnosti, zasažené nákazou pokrytectví, neschopnosti a hlouposti. Nepříliš významná partaj, která se profiluje jako strana zaměstnanců, bažící po vystoupení z EU i NATO, vycházející z programových tezí národního socialismu, tedy taková směs mezi Hitlerem a Gottwaldem, začíná býti stále populárnější. Alespoň virtuálně určitě. Je to dobře? Máme býti ostražití?


Je extrémistický prvoplánový populismus DS při pořádání anket mezi zoufalými starousedlíky, kteří se nemohou domoci zastání u státních institucí a jejichž život na okraji polovybydlených slumů se pomalu začíná podobati Dantovu peklu? V čem jsou hoši v bomberech horší než sebranka uctívačů masových vrahů, kteří se sejdou na Prvního máje pod prapory se srpem a kladivem? V čem jsou horší, než partaj demagogických populistů, kteří brázdí před volbami naši vlast v oranžovém supretrucku pomalovaném stupidními lživými hesly o boji za sociální spravedlnost?


Společné mají všichni jedno jediné. Je to touha po moci. Tak veliká, že se neštítí ji získávat pomocí apelů na nejnižší lidské pudy a nejhorší lidské vlastnosti. Stejně jako to dělal Hitler, stejně jako Lenin, Stalin, Gottwald a jim podobní. Stějně jako Pol-Pot a jeho celonárodní genocida, stejně jako soudruzi z KLDR a jejich celostátní koncetrační tábor. Princip jejich politiky je vždy stejný. Opít stádo falešnými utopistickými iluzemi, zlikvidovat rebelující elity a poté si pomocí totalitních praktik užívat vytoužené pamlsky neomezené moci.


Média nám předhazují Vandasovy hochy jako nehorší variantu extrémismu. Mám za to, že by stejně důrazně měla křičet i při projevech pana Filipa, Paroubka či Ransdorfa. Tento extrémismus je možná ještě horší. Už jen proto, že má nálepku demokratické politické síly. V porovnání s těmito profesionálními ohlupovači národa jsou morálně o stupínek výš hoši v bomberech. 






Zajímavé články si můžete přečíst i zde: www.pravyblog.blog.cz www.eportal.cz

Autor: Karel Kříž | neděle 22.2.2009 9:47 | karma článku: 29,72 | přečteno: 1661x
  • Další články autora

Karel Kříž

Klinika: Mozky vymyté komunismem

9.1.2019 v 14:08 | Karma: 30,32

Karel Kříž

Totalitní dobroserismus

8.1.2019 v 7:39 | Karma: 29,30

Karel Kříž

Koblihy nejsou zadarmo

26.11.2018 v 17:28 | Karma: 32,62

Karel Kříž

Od Jakeše po Bureše II.

17.11.2018 v 16:17 | Karma: 25,40