Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

petratuc

11. 8. 2010 0:08
Tak pane Karle, takhle by to nešlo...

 Protože už mne ty diskuze o Mašínech a spol.unavují, můj poslední příspěvek k tématu : Píšete "Oni...nezačali střílet do bezbranných zoufalců, kteří chtěli z tohoto “ráje” utéci přes státní hranici.V normálním světě, nepokřiveném komunistickou totalitní ideologií, by nemuseli krást zbraně, podřezávat policajty a střílet na příslušníky Volkspolizei či armády."

Dovoluji si podotknout, že tisíce lidí emigrovaly pokojným způsobem a nikoho neohrozily na životě. Neházejte mi teď prosím argument, že v 50.letech to nebylo tak snadné jako v 48. a 68.roce. Oni ani v nenormálním a pokřiveném světě NEMUSELI  krást a zabíjet - spousta lidí , která by ráda odsud odešla, to za takovou cenu nechtěla . Myslím, že být generál klasicky pohřben, musel by při jejich činech v hrobě úplně rotovat. K žádnému "boji proti diktatuře", se slavní hrdinové neodhodlali. Kdyby zkusili odprásknout Gottwalda nebo zapálit ÚV KSČ,  bylo by to pravda něco jiného.

0 0
možnosti
PT

petratuc

11. 8. 2010 0:13
Re: Tak pane Karle, takhle by to nešlo...

...POKRAČOVÁNÍ : jenže mezi vraždami spáchanými v září 1951 a útěkem přes hranice uplynuly dva roky bez jakékoli odbojové akce. Zapalování stohů, to dokáže každý pyroman a dokonce to může být i obyčejná klukovina. To z nikoho odbojáře neudělá. Proto je mi z té adorace "hrdinného protikomunistického odboje" na blití.

A to jsem prosím, než mě začnete podezírat, přesvědčený pravičák, vnučka kulaka a vyvlastněného živnostníka, dcera černého barona vyhozeného v 50.letech z VŠ - zkrátka pravý opak komunisty.

0 0
možnosti
KML

Královna Medvědice LXXXVIII

10. 8. 2010 23:45
a co mašínové bez modrých klapek na očích?

0 0
možnosti
PC

proxima centauri

10. 8. 2010 20:34
Ty jo,

tak tady uz ma blog kazdy b....

On je jen takovy obycejny clovek :-P

0 0
možnosti
KV

KarelV

10. 8. 2010 18:45
Děsí mne představa...

kolik podobných lidí (jako autor tohoto veledíla) sedí denně kolem nás za volanty okolojedoucích vozidel - jsou-li to stejní MAGOŘI, pak Pán Bůh s námi a zlý pryč - a honem ODSUD pryč, protože jinak si nejsme ani jednu jedinou minutu nikdo jistý svým holým životem...  Rv ... a neboj se, autore, nebudeme na nikoho při tom utíkání střílet ani nikoho nebudeme podřezávat ;-) ... fakt ne!

0 0
možnosti
KV

KarelV

10. 8. 2010 18:47
Prý: Karel Kříž - člověk s veselým duchem !

 ... ;-D ... tak z tohoto fóru mi snad rupne smíchy bránice !!! ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
VOC

vver440-nevinná oběť cenzury

10. 8. 2010 14:24
tenhle morbidní typ humoru

mě moc nebere

0 0
možnosti
VZP

vítek z prčice

10. 8. 2010 13:48
křesťanský "kvikot"

Pane Demokrate, výraz "kvikot" pro jiné názory, u některých diskutérů oblíbený, je skutečně pozoruhodný a svědčí o pravé ochotě k demokratické diskusi. To jen na okraj.

Zakvičím si jako křesťan, přesně řečeno člověk sice nevěřící, ale přesto vyznávající křesťanskou kulturu a morálku. K tomu slouží t.zv. 10 přikázání. Jedno z nich zní nekompromisně: NEZABIJEŠ ! Neměl podle Vás také Ježíš Kristus na očích rudé klapky, je podezřelý - stranil dost "sockám" a z chrámu vyhnal "podnikatele" ! :-)

0 0
možnosti
V

varsolim

10. 8. 2010 13:26
Smutne

Je neskutecne smutne,ze kazdou diskusi o hrdinych Masinech ovladne zumpa ceske spolecnosti.

0 0
možnosti
K

kyra

10. 8. 2010 19:15
Re: Smutne

vic nez smutne, naprosto s vama souhlasim, je to az neuveritelne, kolik lidi z ceskeho naroda se v te "zumpe' doslova utapi!!!

0 0
možnosti
JV

Josef II

10. 8. 2010 13:20
Granat do STBackeho Tatraplanu nestrcili a ...

to granatu meli doma hromadu. Zato mlatit kolem sebe hlava nehlava, padni komu padni - to dokazali ! Byli to jen zabijaci, kterym to pusobilo radost !  Jeden fakt navic - na te nemecke stanici v Ukro strileli na neozbrojene policajty. Policie tam tenkrat ozbrojena nebyla, zbrane nosili jen Rusove !

0 0
možnosti
O

oooo

10. 8. 2010 13:02
Hrdina byl Palach, Gabčík, Opálka, Kubiš,...

Víte, jaký je rozdíl mezi arabským teroristou, Mašíny,  parašutisty, kteří zabili Heydricha a Palachem ? Ti parašutisté skutečně bojovali proti PŮVODCI zla, proto jsou hrdinové, Palach spáchal násilí na sobě, aby burcoval, proto je hrdina. Ti ostatní jmenovaní zabíjí NEVINNÉ, aby zachránili sami sebe (ať už v ráji po pravici Allaha, či v USA) a burcovali ostatní, aby bojovali za ně proti původci. Kdo říká, že Mašínové měli právo zavraždit už bezmocného pokladníka a policistu, který ani nevěděl, že má proti sobě "bojovníky" za spravedlnost, musí také přiznat právo vraždit nevinné palestinským teroristům, neboť oni jsou také ze svého hlediska utiskováni a vyháněni ze své země. Palach byl také hrdina, protože spáchal násilí na sobě.

0 0
možnosti
P

proost

10. 8. 2010 10:19
Mašínové

Myslím si, že tato skupina není vrahy a teroristy pouze pro komunisty, ale pro většinu normálně lidsky smýšlejících lidí. Pokud má někdo radost ze zabíjení a užívá si ho, tak patří do blázince a ne na piedestal. Pokud vím, tak i speciální jednotky na západě si dávají safra bacha, aby takovéhle magory nenatáhly do svých řad, protože jsou to choré mozky.

0 0
možnosti