Manuál na likvidaci trhu a nezávislého podnikání

Pokud máte svoji banánovou republiku politicky připravenou dle návodu z předchozího článku, můžete se pustit do likvidace několika posledních ostrůvků nezávislosti a případného vzdoru. Většina obyvatelstva je díky vaší neobolševické strategii nějakým způsobem závislá na odpadcích z panských stolů a díky vlastní připosranosti, hlouposti či lenosti si v tomto stavu ještě lebedí. Plán na maximální vytěžení státního majetku a penězovodu směrem k vašim soukromým účtům dostal konkrétní rysy, tudíž byste si mohli v klidu užívat exotických dovolených, nově vystavěných vil, exklusivního autoparku, placených milenek či letních apartmánů v dříve nenáviděné imperialistické cizině.  

 

Chvíle pohody a klidu na práci může nyní kazit jen pár pochybných křiklounů, novinářských hyen či neohebných podivínů, kteří se nechtějí nechat koupit sociální almužnou nebo rektálním alpinismem vykoupenou funkcí ve státní správě. Těm je tedy potřeba řádně zatopit, řádně přitáhnout uzdu a řádně naložit na hřbet.

 

Velmi dobře se obyčejnému člověku jeví jejich mediální hodnocení jako nekorektních extrémistů, xenofobů, rasistů, pochybných existencí, pravicových křiklounů, daňových neplatičů, zlodějských podnikatelů, nechutných vykořisťovatelů, nevzdělaných tupců či potřeby prostého lidu nechápajících antikomunistických fanatiků.

 

Naše třetí, či kolikátá již, cesta ke šťastným zítřkům, bohatě lemována všudypřítomnou korupcí, klientelismem a bezbožným drancováním státní pokladny, přeci nemůže býti přehrazena štěkáním ratlíků kolem našich velkopanských kotníků! My se dokážeme ke všeobenému blahobytu a prosperitě prodanit, provyhláškovat a proregulovat. Přerozděl a panuj! Zdaňuj, dodaňuj, znárodňuj! Kupředu, levá, zpátky ni krok!

 

To by tak hrálo, aby si poddaní dělali, co se jim namane. Vyráběli, poskytovali služby či obchodovali a vydělávali na tom prachy. Nic nebude, holoto žebrácká! Všechno, co vyděláš ti sebereme. Jednou, podruhé i potřetí. Přímé daně, nepřímé daně, odvody, poplatky, pokuty. Neplatíš přesně a neplatíš včas? Okrademe tě i počtvrté. Penále, doměrky, sankce. Zlikvidujeme tebe, tvé děti i rodinu do pátého kolena. Však tě v chudobinci nebo v kriminále přejdou choutky na nezávislé soukromé podnikání. Parchante zlodějskej, neplatiči daňovej!

 

Náš eurosocialistický trh si přeci rozvracet nedáme. Tam soudruhovi fabričku za pár šupů či zadarmo, investiční pobídky a daňové prázdniny k tomu. Jinému zas hromádku dotací ze strukturálních fondů. I pro třetího se najde fajn kšeft ve formě státní zakázky. Ostatním pak teplá místa ve správních radách či vrcholovém managementu polostátních molochů. To je náš nový symbol podnikatele. Dotovaný pseudoúspěch za státní peníze.

 

Otázka tedy zní, kam že to vede tahle cesta? I ten nejprimitivnější parazit v přírodě si uvědomuje, že nemůže svého hostitele totálně zlikvidovat. Pro současnou politickou reprezentaci je však i tato základní premisa zřejmě nad rámec jejich chápání. Od extrémní levice v podání KSČM a ČSSD to sice ani nepřekvapuje, ale umírněná levice v současné vládě by snad mohla alespoň zkusit problém nějak uchopit. Neděje se.

 

Ukončím tedy dnešní úvahu verši Františka Gellnera, neboť je v nich tolik pravdy až to mrazí:

 

 „Stát vypíše nové daně,
Čech se bude dříti na ně,
Neb mu brání mozku lenost
Vidět svoji zotročenost.. “

 

Hezký každý nový den a Bůh s námi.

 

Autor: Karel Kříž | pátek 11.3.2011 8:03 | karma článku: 35,02 | přečteno: 2747x
  • Další články autora

Karel Kříž

Klinika: Mozky vymyté komunismem

9.1.2019 v 14:08 | Karma: 30,32

Karel Kříž

Totalitní dobroserismus

8.1.2019 v 7:39 | Karma: 29,30

Karel Kříž

Koblihy nejsou zadarmo

26.11.2018 v 17:28 | Karma: 32,62

Karel Kříž

Od Jakeše po Bureše II.

17.11.2018 v 16:17 | Karma: 25,40