Kupředu, levá !

Jiřímu Paroubkovi se splnil velký sen. Sociální demokracie pod jeho vedením převálcovala v krajských volbách nenáviděné modré ptáky. Tvář vrchního socana vyzařovala pocity neskutečného štěstí a hrudníček se mu dmul pýchou nad dobře odvedenou prací na poli demagogie, stavbě Potěmkinovských vesnic i ohlupování intelektem méně dotčených voličů. Průměrný občan naší vlasti se prostě nechal koupit za třicetikorunový poplatek, což zřejmě opravdu nečekali ani v Lidovém domě. Co bude následovat ?

Až pomine eufórie z “velkého vítězství pracujícího lidu”, možná dojde soft i hadrkomunistickým náčelníkům, že mají spíše problém. Na první narazil sám přítel předseda, když nedokázal odpovědět na otázku, zda ve sněmovně nebude postrádat přítele Haška. Možná se tedy dočkáme prvních fabulací ohledně spojení hejtmanského a poslaneckého mandátu, možná jsou na místa nejvyšších krajských postů dávno připravené dálkově ovládané loutky, které budou směti dobíjet baterie zásadně jen na zasedáních ÚVV ČSSD, takže i krajskou politiku bude v podstatě řídit pár kamarádů kolem “konečně volebního vítěze”. Udiveným voličům bude vysvětleno, že oranžová strana nemůže ve sněmovně postrádat giganty typu výše jmenovaného či doktora Rátha.


Ve své podstatě je ale jedno, jestli na místo hejtmana zasedne Hašek a bude “pracovat” do roztrhání těla i v poslanecké sněmovně, nebo jestli socani dosadí na jeho místo nějaké číslo 2. Důležité bude sledovat skládání krajských vládnoucích koalic a plnění předvolebních slibů.


Zdá se býti celkem jisté, že socialisté “konečně” prolomí porevoluční tabu o přizvání rudých nositelů hroší kůže k mocenskému lizu. Jistě se budou skrývat za hloupou frázi o komunální politice, věříce, že obyčejný volič nedokáže rozlišit vesničku s pěti zastupiteli a molocha se stamiliónovým rozpočtem a podstatným vlivem na život každého z nás. Zakamuflovaní soudruzi v ČSSD však tímto zcela jednoznačně dostanou možnost ověřit si historickou paměť národa a tím pádem i odpověď na otázku, zda jsou lidé již tak otupělí konzumní společností, že by jim nezablikalo výstražné světýlko ani při možném vstupu pokračovatelky KSČ do Strakovy akademie. Pokud by totiž bez nějakých větších problémů prošly rudooranžové vládnoucí koalice v krajích, nezastavilo by po příštích parlamentních volbách otevřenou spolupráci KSČSSD už asi vůbec nic.


Zajímavé bude také sledovat plnění “zásadních” programových tezí oranžové partaje. Kdy a jak se začnou vracet mince za poplatky u lékaře. Kolik nových úředníků na to bude třeba přijmout, kolik miliónů na to vyčlení krajský rozpočet, kde tyto peníze budou chybět. Kde se přestanou vybavovat nemocnice moderními přístroji, kde sníží platy lékařům a zdravotním sestrám, popřípadě, kde přestanou stavět silnice, aby mohli potřebnou částku přesunout na požadovaný účet.


Velmi očekávané bude i zastavení zdražování. Kde budou oranžoví hejtmané dotovat prodej chleba, jak donutí obchodní řetězce slevnit bůček, komu dají sociální příspěvek na pořízení středněalkoholického piva, které čerpadláře poprosí o sociálněspravedlivé snížení cen nafty a benzínu, jak nařídí naše nově zvolená krajská zastupitelstva vrahům z Wall Streetu, aby bezúčelně nenavyšovali světové ceny komodit ?


No nebudou to mít vládnoucí socialisté jednoduché. Zatím se však tváří velmi sebevědomě a pořádají bohatýrské oslavy. Dožene je ozvěna jejich nereálných slibů, či si opravdu národ český nezaslouží lepší vůdčí osobnosti ? Uvidíme. Zatím se i nepamětníci pomalu mohou začít učit provařené budovatelské písně – například: “ ... tak už máme co jsme chtěli, do rachoty zvesela ...” Jenom jestli ještě bude někdo v tom sockomunistickém ráji ochoten pracovat a nebudou všichni čekat co jim Jirka s Vojtou naservírují na vyhřátou pec. Kupředu, levá !





 



Výběr nejzajímavějších článků na: http://pravyblog.blog.cz/


Autor: Karel Kříž | neděle 19.10.2008 9:06 | karma článku: 38,36 | přečteno: 3007x
  • Další články autora

Karel Kříž

Klinika: Mozky vymyté komunismem

9.1.2019 v 14:08 | Karma: 30,32

Karel Kříž

Totalitní dobroserismus

8.1.2019 v 7:39 | Karma: 29,30

Karel Kříž

Koblihy nejsou zadarmo

26.11.2018 v 17:28 | Karma: 32,62

Karel Kříž

Od Jakeše po Bureše II.

17.11.2018 v 16:17 | Karma: 25,40