Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BR

barbarrosa

25. 2. 2009 8:48
dobrý článek

0 0
možnosti
TM

B.Walsh

24. 2. 2009 20:06
Pane Kříži,

mám pocit, že dokud bude u nás politika - na jakékoliv úrovni - vnímána jako zaopatřovací ústav pro politiky a jejich kamarády a ne jako (placená) služba veřejnosti, tak se tady nikdy nic nezmění.

Viz to kolik najednou po volbách vzniklo nebo bylo lépe platově ohodnoceno funkcí.

0 0
možnosti
TM

B.Walsh

24. 2. 2009 20:02
Podívejme se na to v jakém státě žijeme

Tařka z nebe spadlých 100 mio za akcie pro premiéra naše státní orgány nezajímají. Do očí (uší ;-)) bijící žádost o úplatek ve formě 5 na stole v českých  dle českých soudů vlastně není žádost o úplatek, miliony v hotvosti v trezoru u jistého úředníka, který měl co dělat s pronájmem Grippenů taky nikdo neřeší  atd. atd.

Veřejné zakázky by se mohly z fleku přejmenovat na Zakázky pro naše kamarády. Počínaje městskou samosprávou a vládou konče se šachuje s velice dobře placenými funkcemi.

A tohle všechno a mnohem více si paltíme z peněz, na které se většina z nás musí tvrdě nadřít.

 

0 0
možnosti
R

Robin77

24. 2. 2009 14:44
nebaví mě platit vysoké daně a pojištění, proto

volím tu stranu, která mě slíbí, že daně či pojištění co nejvíce sníží. Ale je to pořád málo razantní snížení našich odvodů z příjmů, díky sociálně komunistickému státu. 

0 0
možnosti
H0

hasmen 01

24. 2. 2009 11:00
...

Myslím si,že je to napsaný dobře :-) Za sebe musím ale říct,že ne mlátit ve frontě na sociální dávky nebudu - i kdybych měl jít kopat výkopy s firmou Dežo & company,tak bych to udělal ...

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

24. 2. 2009 10:15
Jednoznačně ano!

• plné zuby už toho mám taky. A už hodně dlouho.

• vzpoura občanů proti státu. To je síla. Už mne to párkrát také napadlo. Jak by to asi dopadlo? Kdyby skutečně lidé měsíc nezaplatili ani daničku (ale jak na DPH, a SD?), byl by stát v troskách.

• již několik let se těžce vnitřně srovnávám s myšlenkou, že jsem asi anarchista. No, jak vidno, nejsem sám. Anebo to není anarchie, ale prosté zhnusení řádem věcí?

• krucinál! Vždyť si přece nemusíme dát všechno líbit!

• Žene nás čert, zas jdeme jako ovce, není to žert, už zvěř se stala z lovce. Přítel je skřet a nad rozumem víra, vpřed, jenom vpřed, vpřed, jenom vpřed, vpřed, jenom vpřed, - a vpředu smrdí síra.

0 0
možnosti
A

auslander

24. 2. 2009 10:53
Re: Jednoznačně ano!

I ja uz jsem tim dost znechuceny. Sice za me stat dostava dane teprve par let, ale zacit hnedka v takovym marastu se mi taky nechtelo. A dle vseho bude hur, krize nekrize.

Jednodenni neplaceni dani by jsem si beztak odskakli vsichni krom tech vyvolenych. Ti bi si sva korytka doplnili a mozna pridali za to, ze byli tak dobri a revolta trvala jenom jeden den.

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

24. 2. 2009 9:53
proboha, čemu se divíte?

pročtěte si dějiny a řekněte mi, kdy to bylo jinak? Kdo měl moc a přístup k státním či královským penězům bohatl a je jedno jestli to byl podkoní, arcišenk, arcilovčí nebo ministr vnitra či dopravy.

0 0
možnosti
KK

Karel Kříž

24. 2. 2009 9:58
Re: proboha, čemu se divíte?

A to by mne mělo jako uklidnit? Ta společnost by měla někam posunout ne ?

0 0
možnosti
MB

MacX

24. 2. 2009 9:29
Kupodivu, souhlas

Poprvé, co vaše blogy čtu, s vámi téměř doslova souhlasím.

Pro mne je případ Řebíček lakmusovým papírkem. Pokud se nic nestane - např. nezmění celý model veřejných zakázek, nebude odstraněn systém akcií na majitele - tak je jasné, že v tom jednou všichni, napravo i nalevo, a celá česká politika je jen šaškárna, která má zakrávat, o co těm lidem ve skutečnosti jde.

0 0
možnosti