Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Celá česká parlamentní politická scéna vytvořila jednu slizkou hmotu, jednu novodobou Národní frontu, jednu klientelistickou, zkorumpovanou pseudopartaj." 

Pokud to tak je, nebyla by to výjimka. Poměrný volební systém bere voličům možnost zavelet doprava nebo doleva. Co drží koaliční vládu? Je to kompromis v politických programech členů (tedy záruka že se s ničím nehne), anebo dohoda o rozdělení kořisti (jak by to viděl cynik)? V obou případech voliči ztrácí. 

Já jsem pro většinový systém - i kdyby to znamenalo v ČR vítězství levice, volič by měl příležitost po její katastrofální práci a výsledcích změnit směr. Výběr mezi stranou A (občanské svobody) a stranou B (státní dohled), by zjednodušil o co jde a "koho volit".

Rozvinul jsem to drobet zde :) http://www.oamerice.com/2012/08/dve-strany-staci-sloni-oslici.html

0 0
možnosti
BK

Vážený pane Karle Kříži -jmenovče. S velkým zájmem čtu vaše články, protože jsou stylisticky vytříbené. Znám ale jednoho dalšího vašeho jmenovce - taky Karla, který byl svého času taky novinářem a taky psal, nebo možná ještě píše stylisticky vytříbené články. Názorově jste si velmi blízcí - tedy pokud se názoru na politickou levici, potažmo stranu KSČM týče. V tomto článku jste se ale od svých názorů poněkud odchýlil, když jste si dovolil kritizovat skvělou vládu Petra Nečase a Miroslava Kalouska a postavit ji tím na roveň opozici. Myslím, že tím jste svého jmenovce musel značně popudit. Jedno ale máte taky společné. Ani náznakem nenastiňujete řešení. Váš jmenovec proto, že si myslí, není třeba nic řešit - vše báječně klape a funguje, vy proto, že žádné řešení neznáte (pokud tedy nepovažujete za řešení takové ty nápady vyházet je všechny z oken a pod.). Myslím si, že řešením není ani volení neparlamentních stran, protože od jejich představitelů nevíme, co se od nich dá čekat - viz Věci Veřejné. Takže zkuste zapnout své mozkové závity něco navrhnout, aby to čtenáře zaujalo.

0 1
možnosti
JB

ALe vyházet všechny z oken není zas tak špatné řešení.

1 0
možnosti
Foto

I42v61a72n 68M69a97r24e17k

26. 12. 2012 7:18

No "pan" blogger se zřejmě pod množstvím vypitého pivního moku odhodlal ke svému doposud nejhrdinštějšímu příspěvku ! A jeden vzkaz pro něj >>>Až do "toho" půjdete dejte mi vědět,jdu s vámi  ! ! ! R^ ;-D

1 1
možnosti
VK

Bohužel, další ukázka typicky českého človíčka s hospodskými siláckými řečmi. Všechno stojí za h..o, a pak blogger to ví, OK. Jenže tohle pořád nikomu fakticky nepomůže. Opozice vizi taky nemá a chce akorát tak vyhánět čerta ďáblem. Kdyby autor řekl, že on vizi má a sbírá podporu veřejnosti pro svůj program, nebo se třeba svěřil, která existující mimoparlamentní alternativa strana ho oslovila, tak je to to o něčem jiném. Takhle si leda část veřejnosti, která je stejně naštvaná že jim někdo nezařídil lepší život spolu zanadává a počká, až po další volbách příjdou ke korytům obdobná garnitura sledující primárně své osobní zájmy, jako se to děje všude jinde na světě.

4 1
možnosti
AA

Smetana ač pravičák šel za tyto názory do arestu.

0 2
možnosti
PK

Smetana není pravičák ale primitivní vandalRv

3 0
možnosti
TH

S tou K. Peak to prehanite, jste zcela zaslepen.  Konkretne je to jinak, nez tu predvadite. 

K.Peak V čestném prohlášení za rok 2010, o příjmech a majetku nabytém v průběhu výkonu funkce, které každoročně vyplňují veřejní funkcionáři, v němž se poslanci vyjadřují k majetku, včetně finančního, který v tom kterém roce nabyli, „pozapomněla“ na více než 18 milionů korun.

Takze mela udelat jen a jen cestne prohlaseni okolo majetku v dobe funkce, vilu prodala uz v roce 2009.   Jeste nebyla ve funkci, nebo ano?

1 3
možnosti

Buď jak buď.Zaplať Buh,stejně je pr.deli.I s prohlášením.

1 0
možnosti
PN

P67e55t82r 88N30o67s77e58k

24. 12. 2012 20:51

Tak nějak, bohužel... :-(

1 0
možnosti
AR

A45d47a73m 62R83y30c94h13l98ý

22. 12. 2012 21:43

Zcela blogera chápu. je to podnikatel, který si dokáže vydělat sám na sebe. Jako ostatní pracující není přítěží pro stát a neparazituje na různých dávkách jako jiní. Štve ho jako mně, že se mrhá s našima daněma protlačené přes různé lobisty do černých děr státních zakázek...

11 0
možnosti
MK

Jen nechápu, že vás to tak baví. Ať se "tam nahoře" stane cokoliv, je to špatně. Hlavně si zanadávat. Vánoce, nevánoce. Zkuste se možná zamyslet nad smyslem toho, co tady děláte. Přenést hospodské tlachy na internet je trochu málo, i když si plebs hrozně rád zanadává s vámi. Jaký to má smysl? Jen ventilovat své osobní deziluze? Hezké svátky, bando! :-)

9 15
možnosti
IN

Ventiluje je dokonale. Měl by dostat metál.

6 4
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz