Je snad antikomunismus něco špatného?

  V posledních dnech se nám sešlo na zpravodajských serverech několik pozoruhodných zpráv. Facebooková komunita byla svědkem naprosto nehorázného stalinistického výroku současného vůdce českých komunistů, který vyzývá své soudruhy k bolševické revoluční aktivitě v duchu masového vraha Gottwalda a přidává doušku o tom, jak je hrdý na tyto historické aspekty. Shodou okolností v ten samý den jsme se mohli na jiném místě dozvědět, kam dospěl tento přístup ve zcela “bezplatném” zdravotnictví v KLDR, tedy jedné z posledních bašt Filipových ideových souputníků. Velká média však převážně řešila sestavení stínové vlády ČSSD a papírovou značku nového ministra dopravy.

ateo

Pro mne je však naprosto šokujícím faktem nehorázná drzost a papalášská nabubřelost estébáckého udavače Vojtěcha Filipa, alias agenta Falmera. Nejen, že ještě dvacet let po sametovém divadle musíme trpět stranu bolševických kolaborantů, zlodějů a rudých teroristů jako údajně relevantní součást politického spektra, my bychom naopak měli ještě velmi opatrně a polehoučku chodit kolem jejich představitelů po špičkách a dávat si velký pozor, abychom jim nějakým nepřijatelným výrokem nezpůsobili morální újmu.

 

Tak jsem pochopil jeho vystoupení v debatě s Radkem Johnem v OVM, kdy se soudruh předseda velice pohoršoval nad sdělením, že náměstkem na vnitru nebude komunista. Pokud si toto jeho čertovské vyskočení z krabičky dáme do kontextu s jeho facebookovým výrokem z prvního odstavce, musí se soudnému člověku otevírat kudla v kapse. Drzost, s jakou se na jedné straně dovolává demokratických práv a zvyklostí, přičemž na straně druhé vyzývá k jejich Gottwaldovskému zašlapání do země, je naprosto nehorázná.

 

Jenomže Filip je prostě takový. Klasický komunista bez morálky, cti i svědomí. Má před sebou jen vidinu moci a peněz, ke kterým se dostane přes hlasy svého volebního stáda a nic jiného jej zcela evidentně nezajímá. Nejvíce mu dnes zřejmě vadí, že nemůže svoji politiku dělat za pomocí bratrských sovětských tanků a zfanatizovaných lidových milicionářů, neboť se najdou tací, kteří si dovolí jeho partaj otevřeně kritizovat a on je za to nemůže ani udat StB či jim zajistit kádrový posudek rozvraceče společnosti.

 

Je tedy správné omlátit Vojtěch Filipovi jeho hrdost nad minulostí KSČ, zejména v období vlády jeho oblíbence Klementa Gottwalda, o hlavu? Nebo se máme jako v dobách totality jen přikrčit a myslet si něco o zadeli? Smečka rudých diskutérů jistě ráda roztrhá tento článek s odkazem na primitivní antikomunismus, který v dnešní době prý působí směšně. Jenomže vůdce komunistů zcela evidentně porušil zákon o podpoře a propagaci hnutí vedoucího k potlačení práv a svobod člověka. V televizi hraje roli demokratického právníka, v prostředí svých soukmenovců ukazuje pravou tvář bolševického revolucionáře. Máme to ignorovat?

 

Máme ignorovat i jeho soudruhy na různých stranických postech, na prvomájových shromážděních, na internetových diskusích či podobné žvásty v tiskovinách rudé partaje? Pod heslem “Nejsme jako oni!” se komunistům dostalo naprosté beztrestnosti za všechny zločiny proti lidskosti spáchané za dobu jejich vlády. Opravdu si je ještě musíme hýčkat jako normální součást demokratické společnosti?

 

Jistě, v rámci svobody slova a projevu je tolerovat musíme, ale nemějme s nimi slitování. Pokud si budou svoje ideologické bludy plácat někde na stranických školeních či na schůzích partajních výborů, budiž. Pokud však budou opět vyzývat k násilnému převzetí moci a slibovat nový bolševický ráj na zemi, buďme nekompromisní. Dobře víme kam to vede a dobře to ještě dnes můžeme sledovat na příkladu již výše zmiňovaného bezplatného zdravotního systému v KLDR, kde vám při svíčkách vyoperují slepé střevo bez anestezie. Tedy pokud máte na úplatek doktorovi a nenechají vás rovnou chcípnout na ulici. Ano, to jsou důsledky revolučních myšlenek komunistů aplikované v praxi Korejského poloostrova. Srovnání s Jižní Koreou vyznívá stejně jako podobné dřívější NSR a NDR. Tak kde pořád dělají soudruzi chybu?

 

Pokud tedy Vojtěchu Filipovi nevěřím ani nos mezi očima, jsem jistě antikomunistou. Já dokonce nevěřím ani jejich soft verzi pod nálepkou sociální demokracie. Nevěřím bludům o všeobjímajícím sociálním státu, kde je všechno zadarmo a kde zítra již znamená včera. Může mi někdo vysvětlit, co je na tom vlastně špatného a proč bychom měli lidi, jako je vůdce KSČM, brát jako normální součást slušné společnosti?

 

Autor: Karel Kříž | pátek 16.7.2010 10:01 | karma článku: 38,60 | přečteno: 3314x
  • Další články autora

Karel Kříž

Klinika: Mozky vymyté komunismem

9.1.2019 v 14:08 | Karma: 30,32

Karel Kříž

Totalitní dobroserismus

8.1.2019 v 7:39 | Karma: 29,30

Karel Kříž

Koblihy nejsou zadarmo

26.11.2018 v 17:28 | Karma: 32,62

Karel Kříž

Od Jakeše po Bureše II.

17.11.2018 v 16:17 | Karma: 25,40