Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jaký bude rozpočet pro rok 2011?

  Poslanecká sněmovna po “vyčerpávajícím” maratónu plků, urážek, zákulisních machinací, padohod a mávání horních končetin dospěla k dohodě, že daňové nevolníky opět řádně podojí aniž by se to nějak významněji dotklo zbytnělého ega od kolotočářsko vekslácké mafie či debilů přepínajících rachitické hrudníčky v palbě nadávek.

 

Ministr “Rozpočet” Janota slovy premiéra Fischera šlápl na brzdový pedál. Zdaněním všeho, co se ještě hýbe, jsme se tedy zastavili těsně před pekelnou branou a blaho všeho lidu jest údajně zachráněno. Haleluja! Radujme se a množme se! Zdroje jsou.


Je však něco shnilého ve státě Českém. Zachránci nejásali bujaře nad odvedeným výkonem, ba ani lampionové průvody nadšených davů jsme v ulicích našich měst nepotkávali. Kyselé úsměvy ekonomických šamanů dávají tušit dny zrady. Titán sociálního smíru a bravurní jistota daného slova sice propotil na tiskových konferencích nejeden kapesník, než dokázal stádu věrných oveček vysvětlit jak nechutné zbohatlíky přinutit k ještě vyšším odvodům do bezedné státní kasy, avšak konec dobrý všechno rudé. Silou, soudruzi, silou. Tak nějak po bolševicku.


Nejprve se národu, jako podceňovanému sboru ekonomických nedouků a na špičku nosu si nevidících hlupáků předhodí zastrašující fabule o hrozivém schodku kolem čtvrti biliónu korun, se kterým se prý nedá při současném stavu věcí nic udělat, aby se vytvořil prostor pro pseudodebaty o dávno “partajně vykomunikovaných” opatřeních, která se drze nazvou “úsporným balíčkem”, což méně přemýšlivá šmíra hlavních médií převáže zlatou stužkou a vpustí mezi lid.


Nyní nastává pravá chvíle pro alfa samce všech politických stran, kteří se snaží ostatní překřičet svými varovnými skřeky. Ten by tam přidal, tu malinko ubral, jiný pětinu svého výdělku prý snad i oželel, další by chudé nakrmil, nemocné uzdravil, nepřizpůsobivé přizpůsobil. Jen však do chvíle, než by se to opravdu mohlo dotknout nejlepší zábavy celé mocenské vrchnosti – bohapustého přerozdělování hromady od daňových výběrčích a přepočítávání vlastních zdaněných i nezdaněných výdělků.


Díra ve státní kase se tedy zalepí dalším navýšením daní, kosmeticky se upraví výdajová stránka rozpočtu, převážně jen zmrazením valorizace několika dávek, hodně se však mediálně zdůrazní čtyřprocentní “oběť” chudáků poslanců, kteří by tak moc chtěli snížit svoje platy o daleko více, ale ten systém je tak složitý, že nakonec si ani nemohou řádně zdanit boční oficiální příjmy, ze kterých se tak dobře šetří na byty v hodnotách kolem 5 miliónů. Připadá vám to také jako výsměch?


Kdo se však bude ještě usmívat příští rok? Co bylo třeba udělat se státním rozpočtem se bohužel neudálo ani v situaci, kdy velké ryby mohly shodit “vinu” na bělice úřednické vlády. Po řádných volbách bude zcela jistě status quo ještě poněkud komplikovanější. Takřka s jistotou hraničící předpoklad dalšího sněmovního patu, či, nedejbůh, vítězství Paroubkovy marťanské koalice, neznačí vůbec žádné dobré vyhlídky.


Předpokládejme tedy, že Jiří “Cojsemřekltoplatí” Paroubek vyhraje se svojí oranžovou atrakcí volby. Eurokomisař Topolánek to z Bruselu okomentuje s kyselým úsměvem a odjede na dovolenou do Karibiku. President, který vůdci ČSSD mimořádně rozumí, jej pověří sestavením vlády. Ministerstvo financí začíná řídit dluhový mág a domácí střádal Bohuslav Sobotka. Parlament si hned na první schůzi zvýší poslanecké náhrady, neboť doba je zlá. Nastává říjen 2010.


Socialistická vláda s podporou echt bolševiků vypouští do éteru zprávu o hrozícím rozpočtovém schodku 2011 ve výši 350 až 400 miliard. Propuká mediální panika. Premiér Paroubek i ministr Sobotka však uklidňují emoce. Zvýšení vyšší sazby DPH, vyšší odvody na sociální a zdravotní pojištění, progresivní daň 15-25-35-45-55%, daň z příjmu právnických osob 30%, ztrojnásobení daně z nemovitostí, několik nových daní různě pojmenovaných. Nestačí? Zdanění majetku, ke kterému nemůže dotyčný najít účtenky, zdanění slunečního svitu, nadměrného dýchání, přílišného mluvení, neoprávněného myšlení či zbytečného vyměšování. Dobojováno! ČSSD volební sliby plní.


Firmy drcené státní represí padají jedna za druhou. Není kdo by předepsané daně platil. Nezaměstnanost dosahuje rekordních čísel. Státní úředníci už ani nepředstírají práci, neboť jim na účty nedorazila měsíční mzda. Dělníci se diví, že ačkoliv oni by chodili do továrny jako vždycky pravidelně od šesti do dvou, přesto jejich fabrika nefunguje. Nastává chaos a zmatek. Ministr zahraničí Zaorálek se obrací se žádostí o pomoc na přítele Putina, který odpovídá vztyčeným prostředníčkem a soucitným posměškem. EU zastavuje tok dotací a grantů. Řízení země přebírá MMF.


Co asi udělá?



Zajímavé články si můžete přečíst i zde: www.pravyblog.blog.cz www.eportal.cz


Autor: Karel Kříž | neděle 27.9.2009 10:03 | karma článku: 33,93 | přečteno: 2142x
  • Další články autora

Karel Kříž

Klinika: Mozky vymyté komunismem

To si tak se svými rudými kamarády vyhlédnete dům, který zrovna nikdo nevyužívá. Je opuštěný. Ale celkem pěkný a velký.

9.1.2019 v 14:08 | Karma: 30,32 | Přečteno: 1134x | Diskuse| Společnost

Karel Kříž

Totalitní dobroserismus

Asi tak bych pojmenoval současné společenské uspořádání. Lepšolidé, nebo chcete-li bolševici mysli, nám tlačí jejich “dobro” přes mrtvoly ...

8.1.2019 v 7:39 | Karma: 29,30 | Přečteno: 1178x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Štědrovečerní Kouzelník Žito. Chyběl už jen prvomájový průvod

Málokdy se pouštím do recenzí "uměleckých děl" z českého televizního světa, ale prime time ČT na Štědrý večer je přeci jen alespoň minimálně k zamyšlení.

26.12.2018 v 8:25 | Karma: 44,65 | Přečteno: 5804x | Diskuse| Kultura

Karel Kříž

Koblihy nejsou zadarmo

Z kruhů blízkých agrofertímu hnízdu neustále slyšíme jak je Burešova vláda ohromně úspěšná, jak se Česku daří a jak je vše zahaleno v růžovém oparu prosperující budoucnosti.

26.11.2018 v 17:28 | Karma: 32,62 | Přečteno: 1104x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Od Jakeše po Bureše II.

Pokud se v naší zemi chodí na výročí 17. listopadu chodit klanět k pomníku "sametové revoluce" estébáci a bývalí nomenklaturní kádři KSČ, není jen něco shnilého ve státě Českém, ale je to s naší společnosti totálně, ...

17.11.2018 v 16:17 | Karma: 25,40 | Přečteno: 642x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

„Bere si často zbraně do školy.“ Policie věděla, že hledá ozbrojeného vraha

27. června 2024

Premium Je to jednoznačné a není o tom pochyb. Kladenští policisté a kriminalisté, kteří přijeli 21....

Prezidentská debata Biden vs. Trump čili tři na jednoho. Jak v duelu uspět

27. června 2024

Premium Cílem nadcházející televizní debaty před americkými prezidentskými volbami je, aby Biden zůstal...

Severovýchod zasáhly bouřky. Obec na Olomoucku spláchl přívalový déšť

26. června 2024  8:35,  aktualizováno  21:32

Silná bouře, která se žene přes Moravu a Slezsko, tvrdě zasáhla Olomoucko a Přerovsko. Hasiči již...

Není třeba mluvit o normalizaci vztahů, řekl Pavel. Slováci se pustili do Fialy

26. června 2024  6:45,  aktualizováno  20:45

Kdo čekal, že návštěva nového slovenského prezidenta Petera Pellegriniho pomůže k ukončení roztržky...

Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA
Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA

Hledáte pro svá miminka spolehlivou ochranu a chcete, aby se cítila jako v bavlnce? Nyní máte jedinečnou příležitost zapojit se do testování nových...

  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4834x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz