Jak utrpět epochální volební vítězství

  "Vítězství ve volbách, které zazáří, jako nejzářivější hvězda nad naší zemí", prorokoval výsledek svojí ČSSD předseda Jiří Paroubek v lednu letošního roku. Ještě v pátek, po odhození hlasu do volební urny, tentýž lidový prognostik stále očekával velké vítězství socialistů. Lidový dům byl proto naplněn šampaňským, skleničky vycíděny, doutníky rozbaleny a šály stranických špiček znovu přežehleny. Vzduch se tetelil napětím a očekáváním konečně pořádného lizu.  

Povinné optimistické úsměvy přátel růže zamrzly hned po první sobotní prognóze reálných volebních výsledků. Nicméně, analytik Bohuslav Sobotka, jako hlavní expert oranžových přes počty, označil tyto jako irelevantní, neboť oblíbená agentura STEM přeci dodávala do Hybernské naprosto odlišná čísla. Zdeněk Škromach sdělil svým přátelům na facebooku, že čeká těžkou práci při sestavování vlády, vyjádřil naději, že všichni poražení lídři čestně rezignují a připojil se ke skupině “Oslava volebního vítězství ČSSD”. Hlavního úvěrového specialistu záložny Fio rozbolela hlava.

 

Začalo se sčítat a zářivý jas rudé hvězdy poněkud pohasíná. Televizní, rozhlasové i internetové zpravodajství chrlí jednu zprávu za druhou. Ani v jedné však nestojí nic o epochálním úspěchu levice, nikde ani zmínka o grandiózním vítězství sociální demokracie, nikdo se neptá Paroubka ani Paroubkové s kým bude sestavovat vládu. Lidový dům zachvátila panika. Zdeněk Škromach sděluje, že je spokojen s porážkou Petra Nečase na Zlínsku, avšak už i jeho přátelé na sociální síti si stěžují, neboť prý nastane doba temna, šílené zdražování, všude poplatky, zruší se všechny výhody, třeba železničářům a taky stravenky.

 

Pozdě odpoledne uznává pravý stav věcí i předseda Jiří Paroubek. Obyčejný občan byl prý poražen. Horních deset tisíc tedy převálcovalo oněch spodních deset miliónů? No, nehledejme v prvním povolebním vyjádření zdrceného vůdce logiku. Zajímavé chvíle měly teprve přijít. Volební byt prvního sociálního páru v Teplicích byl navždy uzamčen a rodinka se dala na cestu do vosího hnízda v Praze. V záložně Fio se schází krizový štáb.

 

Mediální bomba exploduje v podvečer. Na serveru lidovky.cz se objevuje zpráva o rezignaci Jiřího Paroubka. ODS přerušuje tiskovku, Standa Gross se dáví kuličkou kaviáru, Miloš Zeman otevírá lahev slivovice a Jirka Šlégr láme hokejku. Tento jinak politicky bezvýznamný akt však vzburcuje i poslední zbytky sil v Jaroslavu Tvrdíkovi. Okamžitě píše dementi, které se později projeví jako jeho již klasické dementy. Zdeněk Škromach mlčí.

 

Krátce po půl osmé večer je však vše oficiálně potvrzeno. Čelem k faktu pouhých 82 poslaneckých mandátů pro rudooranžovou koalici slibů, populismu a demagogie, pokládá funkci jejího vůdce první bojovník, moudrý pastýř a Titán v jedné osobě. Za asistence své profesionální manželky, střídající mimiku “jééé, to te bžunda” s výrazem “asi se rozbrečím”, a hlavních nosičů vody, předčítá svoji politickou závěť, kterou jsem avizoval ve svém článku již ve středu. Novináři šílí, obyčejný člověk zírá, internet nestíhá.

 

V České republice nastává doba po Paroubkovi. Došlo tak i na ortodoxní bolševiky z KSČM, kterým tento volební výsledek konečně přisuzuje odpovídající funkci vztekle štěkajícího ratlíka bez možnosti cokoliv ovlivit. Zajímavé bude sledovat bratrovražedný boj o moc u socialistů. Rojí se spekulace o novém vůdci. Sobotka, Škromach, Zaorálek či někdo jiný? Je to ale ve své podstatě jedno. Musíme jen doufat, že nástupce bude pokračovat v započatém díle Jiřího Paroubka na likvidaci této strany s ideologií planých slibů, kupování voličů, korupčního klientelismu a neokomunistické demagogie, která vede do pekel nejen naši vlast, ale i většinu Evropy.

 

Děkuji všem neobyčejným lidem této země, že nedopustili návrat zakukleného socialismu a zvolili raději rovný hřbet, vztyčenou hlavu a osobní svobodu. I když to možná bude stát něco více pověstného potu a krve. V záložně Fio zhasli a Zdeněk Škromach dnes ani nepopřál na facebooku krásný sluníčkový den. Já vám jej přeji.

 

 

 

PS:

Lidová tvořivost reagovala po svém. Inzerát:

ŽIVOTEM ZKLAMANÁ, BLONDÝNA S DOBRÝMI JAZYKOVÝMI ZNALOSTMI, 37/180/65, HLEDÁ ZAJIŠTĚNÉHO MUŽE, NEJLÉPE PŘEDSEDU POLITICKÉ STRANY, PRO SPOLEČNOU CESTU ŽIVOTEM A PŘEDVÁDĚNÍ NA NÁMĚSTÍCH ČI V TELEVIZI.

ZN: HLAVNĚ UŽ NE SOCANA!

 

Tož tak.

 

 

Autor: Karel Kříž | neděle 30.5.2010 10:56 | karma článku: 44,25 | přečteno: 4892x
  • Další články autora

Karel Kříž

Klinika: Mozky vymyté komunismem

9.1.2019 v 14:08 | Karma: 30,32

Karel Kříž

Totalitní dobroserismus

8.1.2019 v 7:39 | Karma: 29,30

Karel Kříž

Koblihy nejsou zadarmo

26.11.2018 v 17:28 | Karma: 32,62

Karel Kříž

Od Jakeše po Bureše II.

17.11.2018 v 16:17 | Karma: 25,40