Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EC

lisbonka

27. 2. 2008 14:35
Nemohu

se zbavit pocitu, že většina nepobrala, o čem to bylo a zas šťourají v jednotlivostech a naprosto nesmyslně autora napadají a podsouvají mu věci, které neřekl. A jak tak ty různé diskuse delší dobu navštěvuji, nabývám pocitu, že  90% národa jsou těžce nemocní lidé na hranici chudoby, kteří nemají příbuzné či partnery, o které by se mohli opřít a vzájemně si pomoci. Jen si kladu otázku, když je na tom ČR tak špatně a občané chudí, jak kostelní myši, jak je možné, že každý rok utratíme kolem Vánoc takovou rychtu a kam se podíváte, vidíte narvaný nákupní košík. Nebo že bych trpěla periodickou kolektivní halucinací?

Každopádně souhlasím, že se všem neměří stejným metrem, jak je možné, že někomu finančák odpustí 20milionu, druhému pošlou složenku na nedoplatek 80hal, když náklady na upozornění a následně zaplacení dalece přesahují dlužnou částku?!? Je skutečne cosi shnilého ve státě českém - odpustit penále je jedna věc, ale daně, když onen pán pěkně prosperuje...?

0 0
možnosti
K

Kakarel

24. 2. 2008 12:53
Je

vidět, že žijete na obláčcích sladké nevědomosti, co se týče ,,oblíbenosti,, vaší rodné strany a předsedy! Proto jsem rád, že budou volby za dva roky. Mě nezajíma Paroubek ani Filip. Mě zajíma to aby měli 51% dohromady. I kdyby tam byli čerti a byla náděj, že budou mít 51%, tak budu volit čerty! Chlast a čmoud, nechám na simulanty-feťáky, jak jste na tom vy Zo? Vám vycházejí peníze na zdravíčko? Já vám přeju aby jste je nepotřeboval. Nikdy. V tom chlastu a hulení jste šlápl přesně vedle! Kdyby jsme se ženou nepotřebovali ani jeden prášek, tak jsme šťastní jak blechy. Bohužel , do lékarny budeme chodit oba i když o to nikdo z nás nestál,  ,,nafurt,,!  :-(

0 0
možnosti
K

Kakarel

23. 2. 2008 14:14
Ano,p.Kříž.

Zdravotnictví nebylo nikdy zadarmo. Platila se 1Kč za recept!!! A pozor p.Kříž, čekám, co z Vás vypadne!!! A ještě jsem neviděl simulanty, kteří se chodí napakovat léky které pak hodí do popelnice. Jste už protivní těmito kecami. Měli jste(ODS) chybějíci peníze sebrat v jiném ministerstvu a ne si takhle neinteligentně nas.at na hlavu od 80% lidí a pak se divit že jste v haj.lu za ČSSD o 10%! A ty nelidské kecy od toho b.ba cikrta vás za dva roky ve volbách budou moc mrzet. Myslím, že váš věčný pomocník Filip s KSČ a Paroubek budou mít přes 50% díky tomu jak kvalitně ser.te lidi těma blb.ma kecama o zdravotnictví!

0 0
možnosti
ZO

zo

24. 2. 2008 8:17
Re: Ano,p.Kříž.

Proč tolik zloby Karlíku?Já takové simulanty viděl.A dost často.Je mi zcela jedno jestli mi to věříte nebo ne.To je váš problém.Tak choďte k bábě kořenářce když se vám nelíbí že musíte platit mizerných 30 kaček.Apropó.Kolik pivínek si dáte týdně?Nebo kolik krabiček týdně vykouříte?To by mě fakt zajímalo.A co se týče průzkumů..tak takových vám každá agentura vysype za týden tucet přesně podle zadavatele.A Že by Paroubek měl přes 50%?.Jste směšný s touhle argumentací.Paroubek totiž projede  podzimní volby jedna radost a půjde od válu.Protože tahle sprostá osoba nemá vůbec žádný morální nárok volby vyhrát.Pouze prarafrázuji Paroubka.Hezkej den Karlíku.

0 0
možnosti
K

Kakarel

22. 2. 2008 20:57
Kdesi, kdysi,

není to zase tak dlouho, jsem četl, že náš stát každý rok, neumí vybrat 200miliard daní! To je peněz v hajzlu, co!? A já dnes musel zcela protiústavně ,,vyšklebit,, přes 450kč v lékarně. A to nemluvím o tom, co dáváme za léky pro moji nemocnou ženu. Za zuby jsem před týdnem ,,vyšklebil,, 7500kč.Za tři tesáky. Neříkám, že jsem jinoch v rozpuku,celý život dělám a je to znát na mé schránce. Se ženou jsme se naplatili daní nemálo. A co by jste mi poradil p.Kříž nyní. Jak se mám na ty neplatiče dívat se ženou já. Celoživotní platiči daní, teď protiústavní platby za zdraví. Divíte se že jsem nas.án?

0 0
možnosti

tromi

22. 2. 2008 23:23
Re: Kdesi, kdysi,

podle pana Kříže jste socky a máte jít do(Y)

0 0
možnosti

slidil

22. 2. 2008 19:47
kazdy je strujcem sveho osudu

vzdyt to tady donekonecna omilate, hlavne vy pravicaci. tak nevim, co si stezujete. jestlize nekdo plati dane, tak jenom ten, kdo nevi, co jsou skutecne naklady a jak vyuzit silu danovych odpisu. koukam, ze pan Kriz je asi ten clovicek, co se tady rozciluje nad tim, ze musi jako OSVC platit nehorazne dane, zatimco jeho kamarad, ktery koupil pozemky a banky je neplati. je to o systemu, a kdo jej nepochopi, ten bude skuhrat vzdycky. sorry. napada mne, kdo ze to byl na zacatku 90.tych let u moci, kdo dovolil tento stav? zkuste pane Krizi si vzpomenout.

a krome toho - nejvice dani plati ti nejvetsi pravicaci, kteri jsou v zamestnani. sice maji nadprumerne prijmy, ale taky nadprumerne dane. a pak si tady stezuji. doporucil bych jim zacit podnikat, kdyz jsou tak chytri a vedi, jak na to. ;-D

0 0
možnosti

Kakarel

22. 2. 2008 23:57
Re: kazdy je strujcem sveho osudu

Koukam ty ses ale ubozacek :-) a oni zacnou podnikat a "optimalizovat dane" tak mozna budes cumet co vsechno budes muset calovat zase jednou za svy :-)

0 0
možnosti

tromi

22. 2. 2008 17:16
no vida

nebýt vumlu a stranických legitimací, je to jeden z článků, nevyznačujících se debilitou, tak tipickou pro články tohoto autora

0 0
možnosti

BrainLess

23. 2. 2008 0:02
Re: no vida

Ale ale tromiku, prave soudruzi se dobre zorientovali ( zejmena nekteri ) a dnes jsou z nich zamozni podnikatele. I kdyz me je docela u riti jestli je nekdo socan,komon nebo odsak, me zajimaji moje dane. A tudiz vim ze sockomoni jsou pro me spatna volba.

0 0
možnosti

Patrik

22. 2. 2008 13:43
Dobře napsáno.

Bohužel skutečnost taková je. Ještě bych přidal ty daňové prázdniny pro živnostníky ministra Římana.

0 0
možnosti

Glock

22. 2. 2008 13:28
Nějak mi tam chybí kategorie

... kategorie "hostinských". Pro neznalé: "hostinský" je OSVČ, který vlastní restauraci, v restauraci vaří a jen tak mimochodem se mu v ní živí i celá rodina. Pro dovoz surovin má firemní auto, se kterým jezdí celá rodina (když nestačí, přikoupí se ještě jedno a "zaměstná" se manželka). Do nákladů se pokusí nastrčit lázně (zdravotní dvolená? ne! shánění hostů, uzavírání smluv) nebo rovnou dovolenou na Malorce (tahle destinace stále letí). Na konci roku to spočítá a kupodivu zjistí, že je v účetní (a tedy i v daňové) ztrátě. Potom sedne do svého firemního auta, vezme doklady a odveze k účetní balík dokladů - ať s tím něco dělá. A do DP se napíše pěkná velká 0.

I takto se dá podnikat. Zatímco na západ od nás se s neplatiči daní nemazlí (v SRN za několikaletou daňovou ztrátu berou ŽL), my si tady pěstujeme anarchii. Jedna z mála věcí, která mohla něco změnit (registrační pokladny), vyletěla komínem a "ausfressři" (vyžírky) se opět chechtají.

Autentické poznatky z druhé strany barikády.

0 0
možnosti
JH

NáhodněProcházející

22. 2. 2008 13:34
Re: Nějak mi tam chybí kategorie

Nechci ti kazit radost nad regisracnima pokladnama, ale vis co by s takovou pokladnou udelal ten hostinsky, ktereho popisujes? No za 2000,- by si nechal od sikovneho kamarada vymenit v pokladne pamet... Prijit se na to neda a zase by usetril... Pokladny jsou dalsi klacek na poctivce, nepoctivym je to fuk... Rv

0 0
možnosti
MA

Mr.Attitude,

22. 2. 2008 13:26
Živnostníci

Živnostníci skoro žádné daně neplatí;-D. Nejhůř jsou na tom vysokopříjmový zaměstanci

0 0
možnosti

papaya

23. 2. 2008 12:27
Re: Živnostníci

Nízkopříjmoví zaměstnanci taky skoro žádné daně neplatí narozdíl od svých šéfů, kteří na daních a povinných odvodech zaplatí mnohonásobně víc

0 0
možnosti
RR

rezjir

22. 2. 2008 12:28
Mám skromný dotaz

Pokud tvrdíte, že " Žijeme jen jednou a navíc máme sociální stát. Holky, mejdany, výlety do Amsterodamu. Občas sice musí zajít k té protivné babě na pracovním úřadě, aby ji donesl lísteček s razítkem a potvrzením, že nabízené místo je již obsazené, občas musí vystát dlouhou frontu na poště se složenkou v ruce."

Kolik v tom případě činí ty sociální dáky (existenční minimum) a jak za ně se dají financovat ty výlety?

0 0
možnosti

Radista

22. 2. 2008 12:49
Re: Mám skromný dotaz

Rejzire, evidentně jste mimo. Ale nic si z toho nedělejte, na Vás by se ta třetí varianta stejně nevztahovala.

Přesto Vám zkusím aspoň napovědět: Opravdu mohou být (a zhusta to tak je) jediným příjmem "nezaměstnaných" pouze sociální či jiné dávky?

0 0
možnosti