Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Osobní útoky a socanské bláboly. To jsou převažující reakce na článek, který přesně hodnotí naší realitu. Obsah, který považuji za hodný vytesání do kamene, je pro většinu diskutérů, mimo možnosti jejich chápání. Karma R^R^R^

0 0
možnosti
PS

Kříži, už nadpis článku svědčí o tvé  inteligenční  úrovni. Ještě štěstí, že nemáš možnost vyučovat děcka.

1 3
možnosti
JP

J18a33n 89P75i30r20k29l

23. 2. 2013 15:17

Docela by mě zajímalo v čem že to nedostudovaný učitel úspěšně podniká. Také by si mohl zkusit jak je to tady s podnikáním a zkusit konkurs a exekuci. Tedy jestli není nějaký "poradce". To se nic nezkazí, ani nevyrobí a korunky se sypou. Jen je třeba najít správné "kmotry".

1 2
možnosti

proč by člověk nemohl podnikat, aniž by se dostal do konkursu či exekuce? Jako OSVČ se živím 8. rok - a konkurs ani exekuce mi opravdu nehrozí. Samozřejmě - stát se to může ...ale vy to píšete tak, jako by každý živnostník musel skončit takhle .

0 1
možnosti
PK

Jsem stoupencem sociálně tržního hospodářství adaptovaného na podmínky 21.století - lidi už nejsou to co Němci po válce, Češi sice dobře improvizují ale jsou velcí vyčuránci atd. Ale nezlobte se, pan Kříž je samá fráze ale reálně co s tím - prakticky žádné návrhy. To, že ekonomika začne šlapat, když snížíme daně, zeštíhlíme stát  a podnikatelé se přetrhnou a vytvoří tisíce pracovních míst je blud, kterému nevěří ani Péťa i když to v neděli národu říkal a odbornice na ekonomiku paní Kolářová tomu tleskala. Řešit nezaměstnanost jsou desítky, stovky opatření na dlouhou dobu, daleko za volební období. Přitom musím počítat s možnostmi mužstva (národa), které mám a tam se mi zdá, že máme jen cca třetinu vzdělatelných lidí a na druhé straně množství nepoužitelných i pro jednodušší práce - tím je nepodceňuji - narůstá. Bez zvýšení produktivity státu a změny struktury výroby a služeb vyšší efektivnosti nedosáhneme. Jeden názor proč Němci tak poskočili po válce - kromě Marshallova plánu a jejich typických vlastností - Ordnung und Fleiss - někteří odborníci jsou názoru, že válka alespoň částečně rozbila klientelistickou a korupční strukturu ekonomiky a než se vytvořila nová, tak Erhardtova ekonomika šlapala. My bohužel tu strukturu nerozbijeme a tak ani nulové daně nepomohou.

4 5
možnosti

Pokračujete ve stejném  bludném kruhu jako Sobotka. Nezaměstnanost se totiž nedá nějak  "řešit" (tedy krátkodobě dá - ale pak následuje  cesta do pekel). Jediným "řešením" je snížení byrokracie kolem podnikání a zaměstnávání...jenže to je dnes v socialistické Evropě bohužel nereálné... takže zbývá ta cesta do pekel

8 2
možnosti
DZ

Souhlasím s Vámi paní Kolářová. Jen se obávám, že pan Nečas pracoval v soukromém sektoru stejně. Sedí v PS od roku minimálně 1992 (20 let). A ono také je jednu věc říkat a jinou dělat. Věty typu - zlepšíme podnikatelské prostředí, snížíme daně, zjednodušíme to a to a pak po volbách dělat pravý opak...to jim jde pěkně

10 0
možnosti
DZ

Omlouvám se, toto patřilo pod komentář paní Kolářové níže

2 0
možnosti
LB

bohoušek a jemu podobní, nám jen dokážou, že tam kde už ani "smrt nebere" je stále co sebrat;-D

9 1
možnosti
KL

sice jsem jmenovany porad nevidel, ale pred jistou dobou jsem s udivem sledoval B.Sobotku, kdyz v jinem poradu vysvetloval, jak to vlastne s temi zdroji mysli. tusim ze je nasel v dalsim zadluzovani, protoze argumentoval faktem, ze stale mame rezervu v pomeru verejneho dluhu k HDP kdyz do dosazeni limitu stanoveneho EU k prijeti eura nam zbyva krasnych 20%.

7 0
možnosti

Hořká pravda. Co se ale zamyslet, jak z tohoto marastu ven ???

1 0
možnosti
PM

P46a85v35e31l 33M11í62č44a

18. 2. 2013 15:49

Ríkám už dlouho že sobotka má v hlavě kulové, když ho zvolili předsedou, řekl že CSSD povede k uspěchu pomocí kritiky vlády, a tak se taky stalo.

Vlastně jsem neslyšel že by od něho byl souhlas s čímkoliv co vláda vymyslela, a tak kritikou která jaksi byla lidem po chuti, sbíral hlasy a pak se chvástal jak je dobrý.

Nicméně já si myslím že by totiž měl v zájmu občanů taky občas s něčím souhlasit (pokud je vydět že myšlenka je dobrá), přece mě nechcete lidi tvrdit že zase uplně všechno co ODS vymyslela je blbě ze 100% Rv kopance určitě udělali to jo!

A tak lidi jako ovečky slyší to co chtějí (kritiku na vládu) ale nad tím co říká Sobotka se zatím moc nepřemýšlelo (ale tak tady v diskuzi vydím že snad jo :-) )

10 2
možnosti
VK

V72i98l10é81m 33K45l59i48k31a

18. 2. 2013 19:57

proboha nechci rýpat, ale dvakrát "vydět" v jednom příspěvku.... to se Jungmann musí točit v hrobě jako vrtule..:-)

5 0
možnosti
PD

P49a15v96e15l 80D17e95n94k

18. 2. 2013 15:31

Pravda on nenabízí nic, podobně jak spojené komunistické strany ODS a TOP9, které nic nenabízí a navíc ještě berou a především díky nim a jejich vládě se vrátí jimi nenávidění komunisté k moci, bo líp jim přihrát už nemohli soudruzi Drábek, Kalousek, Načas, Šáša Vandrák a vlastně celá koaliční squadra azzura. Byt předsedou KSČ tak jim pošlu děkovný list a nabídnu členství, když to tak dobře tito mistři zařídili a jako dárek by obdrželi sošku Klementa Gottwalda + cestu do Čajny a N.Corea vlakem plným zpívajících korejských pionýrů .....

4 6
možnosti
VD

Ještě nám tu napište, ve které ZÁPADNÍ zemi nevládnou komunisti. Protože pokud jsou komunisty naši vládní politici, ti tzv. pravicoví na západ od nás to musí být tuplem.

0 0
možnosti
Foto

Jednu karmu jsem dala, druhou pomyslnou teď přidávám :-) Nedělní OVM jsem viděla a říkala jsem si, zda je to možné - zda Bohuslav Sobotka skutečně myslí vážně to, že nezaměstnanost klesne tím, že povoláme peníze EU, k nim se dál zadlužíme a postavíme kus další dálnice. Skoro se nedalo věřit a myslím, že mu Petr Nečas odpověděl hezky - že pracovní úřady nevytvářejí pracovní místa a ta vzniknou jedině tím, že uděláme lepší podmínky pro soukromý sektor. Ale myslím, že Bohuslav Sobotka, který nikdy nedostal výplatu z jiných peněz, než těch z mých daní, nemůže pochopit, o co jde. Což ostatně dostatečně předvedl v dobách, kdy seděl na židli ministra financí (snad ani nelze napsat "kdy byl ministrem financí"). JK

23 3
možnosti