Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NBNS

navsteva bzdi na socialistu

23. 3. 2011 23:17
Vysvetlujte levicakum

a nebo pseudopravici reprezentovane soucasnou vladou, ze s korupci se nebojuje ani kopama novych zakonu a vyhlasek, ani kopama novych uredniku na kontrolu predchozich uredniku ani fizlokracii, kdyz za kazdym z nas bude stat policjat s neomezenymi pravomocemi odposlechu a smirovani nad cimz jeste budou stat novinari s dalsim smirovanim a spiclovanim.

Proti korupci se bojuje snizvanim prerozdelovaneho baliku, redukci statu a jeho velikosti. Mozna ad absurdum, ale s vyjimkou armady, policie a soudu je vsechno ostatni mozno provozovat soukromym trhem za nase penize, ktere dobrovlne zaplatime pri smene a nikoliv nedobrovolne na ucty statu skrze dane, poplatky, odvody, pokuty.

0 0
možnosti
MB

motýl bombardér

14. 1. 2011 0:26
Václava

Havla netahat do blogerských frustrací. R^

0 0
možnosti
TH

ydrhsamot

13. 1. 2011 20:19
Zejména druhá část

článku velmi dobrá. Karma!R^

0 0
možnosti
DS

Decado

13. 1. 2011 18:15
R.A.Heinlein

Já osobně se nemám zase tak zle. Vydělávám rozumny peníze a platím za ně nejen svým časem a dřinou. Ve své sice militantnější knize pan R.A.Heinlein naspal, že (jak mi paměť dovoluje) volit může pouze občan a občanem se může stát pouze ten, kdo prošel vojenskou službou ve které "se naučí být kolečkem v soukolí a pocítí odpovědnost za svou volbu lépe než člověk bez této zkušenosti." Jsem pacifista:) ale stotožňuji se s myšlenkou odpovědnosti a myslím, že minulé volby byly určitým znakem že odpovědnost a ochotu k šetření na sobě s výhledem pomoci státu v nás je. Bohužel zase jen asi budou krást jiní...

0 0
možnosti
DS

Decado

13. 1. 2011 18:19
Re: R.A.Heinlein

Určitou odpovědností, kterou mám na mysli, je třeba odpovědnost rodiče k dítěti a jeho snaha zanechat mu "lepší zítřky." :)

0 0
možnosti
DS

Decado

13. 1. 2011 18:08
prosím o radu

Už nějaký čas sleduji Váš blog a plně souhlasím prakticky se všemi Vašimi názory. Co lze udělat pro to, aby došlo ke změnám, jež jsou popsány nejen výše? Lidí, co doplácí na tento systém horních pater nejen politického spektra je napříč levicí i pravicí strašně moc. "Obyčejných lidí" bude vždycky nejvíc a stejně nejsme schopni vlastně nic změnit. Že by další cinkání klíčema za třicet let?...

Sedím doma a nadávám a rád bych něco změnil a bezradně nevím jak...

Nevolit? Volit? koho? cinkat klíčema... Upřímně nevím co a jak. Rád bych se zadsadil o změnu a to sand víme všichni, že nejsem(nejsme) zdaleka sám ale nevím jak...

0 0
možnosti
KV

valissen

13. 1. 2011 15:57
Přesné -karma

R^R^R^

0 0
možnosti
N

nuda2

13. 1. 2011 15:46
Skvely nadpis :-)

Musim rict, ze Vas nadpis skvele vystihl situaci.

Co se tyka uredniku, polityku, zastupitelstev,... Tak zasadne prosazuji odpovednost = uplnou rovnopravnost pred soudem jako soukroma ci fyzicka osoba.

Priklad z praxe - kamarad chce podnikat a prodavat prevazne na nemeckem trhu, kde ma slibne odbytiste a na financnim uradu mu nebyli schopne rict (odsouhlasit) zda system dani pochopil zpravne. Pani se slaptat nejdriv jedna kolegina pak druhe a prisla se slovy asi to tak bude. Pro meho kamarada by tohle melo byt smerodatne- pokud to bude jinak a on bude platit pokuty, tak by je mela platit ta urednice nebo ne ??

Druhy priklad, pritelkyne je ted doma, protoze cekame prcka a nikdo ji neni schopny rict 14 dni po nevem roce, co kde musi nahlasit (ikdyz to podle nas mela hlasit u te dotycne pani, ktere se ptala) ... Nestihnu-li nejaky deadline, kdo bude byt - ten kdo ji prizpiva na plat ze svych dani.

0 0
možnosti
N

nuda2

13. 1. 2011 15:46
Re: Skvely nadpis :-)

A to se bavime o tech nejnize postavenych - cim vys tim lepsi vejvar ( vsem podstivym s cistym svedomim se omlouvam, ale tohle je ma osobni zkusenost)

0 0
možnosti
M

mira7788

13. 1. 2011 12:41
muzu se vas zeptat koho volite?

0 0
možnosti
OONO

Obamou o nobelovku okradeny

13. 1. 2011 1:46
predpokladam,ze aspon nekteri zde Grossa berou jako symbol

protoze do tech teplaku patri velka cast nasich politiku..a na pekne dlouho..pri naslednem a logickem zabaveni nakradeneho majetku bychom se dostali do astronomickych cisel a cely stat by nemusel nekolik let vubec delat..

Svycari by k nam jezdili v hluboke ucte a s otevrenou hubou jako do velmi bohate zeme..

to je vsak sen, lidi ke korytum opakovane dostali ty, kteri je s vysmechem okradaji..

0 0
možnosti
R

rybizek7

12. 1. 2011 22:25
Myslím, že

by pro začátek stačilo pár podobných lidí zavřít na 15 let a nechat jim propadnout majetek. Když si člověk přečte článek o starostovi, který přijal úplatek 40 miliónů a dostal za to podmínku a pokutu 5 miliónů, může akorát zařvat smíchy (jako já, protože to prostě humorně zní) a nebo se rozplakat. Potom tihle lidé snad ani strach nemají.

0 0
možnosti
OONO

Obamou o nobelovku okradeny

13. 1. 2011 1:48
Re: Myslím, že

a zenska, co si pripsala dva dny na neschopence ma dostat dva roky..

Zakon a jho uplatneni ve verejnem zivote je k smichu..Nezijeme v demokracii...

0 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4834x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz