Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Epochální oranžiáda

  Nevím, kolika voličům ČSSD otevřel předem nalinkovaný sjezd oranžové partaje oči. Nevím, kolik voličů ČSSD pochopilo, že se jedná o další marketingový “majstršyk” najaté PR agentury a ani nevím, kolik voličů ČSSD se zaleklo evidentního budování kultu osobnosti “grandiózního” Jiřího Paroubka. Jedno však vím jistě. Kdo viděl alespoň část jednání naší největší opoziční strany, vyslechl populisticky trapné projevy jejich nejvyšších představitelů a přesto všechno je i nadále schopen vhodit do volební urny hlasovací lístek s její kandidátkou, je odsouzen býti celý život jen manipulovatelnou ovcí, kterou opije rohlíkem kterýkoliv reklamní pisálek s běžným pracím práškem v rukávu.

Zdroj: i-dnes  

Co předvedlo Paroubkovo vedení a jeho přátelé za řečnickým pultíkem je pro, snad i jen průměrně, inteligentního člověka frustrující. Naše země je údajně díky nekontrolovatelnému řádění pravice po celém světě plná žebráků a bezdomovců, lidé nemají co jíst a umírají na chodbách nemocnic, nemaje 30 grošů na poplatek nemilosrdným lékařům. Za všechno může politika Reaganismu a Tatcherismu, která jako lavina zavalila ráj na zemi v podání socialistické internacionály i o krok napřed stojících soudruhů v SSSR, včetně gubernií. Chyběli již jen vrazi z Wall Streetu a nenasytný strýček Sam chrastící atomovými bombami.


Dnes je však prý již všechno jinak. Pouze v naší vlasti se ještě drží u moci poslední skupinka fanatiků volného trhu, kteří pod krycím názvem “Vláda Mirka Topolánka” po mafiánském způsobu rozkrádají bohatství vytvořené dělníky, rolníky a pracující inteligencí. Všude jinde, dokonce i v těch proklínaných Spojených státech Amerických, je u moci lidumilná sociální demokracie, která učiní zvěrstvům svobodného podnikání přítrž. Bude se regulovat, přerozdělovat, regulovat a zase přerozdělovat.


Tak pravil vůdce. Poté byl jako jediný kandidát zvolen nedotknutelným předsedissmem a spokojeně mohl sledovat předepsané plky pečlivě vybraných oblíbenců. Pro případ, že by nějaký neposlušný šťoural chtěl poškodit jednotnou linii soudružského jednání socialistických “demokratů”, byla mu vyhrazena chvilka během sobotního dopoledne, kdy byl hlavní sál zbaven nekompetentních uší zátupců svobodných médií a přátelé se mohli v soukromí i malinko pokočkovat.


Nestalo se však, neboť ve světě bojovníků za všeobjímající sociální stát je všechno tak dokonalé a perspektivní, že nelze najít ani malilinkatou chybičku. Vše je totiž jasné hned od počátku. Pomocí užitečných idiotů, kteří stále ještě neprokoukli demagogické žvásty o pomoci bližnímu (dle Drymlovy definice – nechat jim alespoň trochu, potom tu větší část, co si nasypeme do vlastních kapes ještě odmění aplausem) získat moc, pokud možno neomezenou.


Co tedy chtěli oranžově opentlení vzývatelé průzkumů veřejného mínění sdělit svému stádu a mezi řádky i těm, co umějí používat vlastní mozek? Zde je malá inventura:


a) musíme vyhrát volby za každou cenu

 

Možnost uspořádat svobodné volby je už jen to poslední, co odlišuje vládu socanů od soudruhů z KSČ(m). Je to pro ně sice nekonečná otrava, ale musí vytvářet alespoň zdání jakési demokracie. Proto veškerá činnost ČSSD je podřízena momentálním náladám obyvatelstva, vyplývajícím z výsledků agentury STEM a vede se pernamentní předvolební boj. Boj, kde je dovoleno absolutně vše, boj, pro který není čas na žádnou jinou práci, či snad dokonce nějaký koncepční konstruktivní přístup k opravovému řešení problémů společnosti. Boj, kde se jako nekonečná mantra opakuje - vláda Mirka Topolánka škodí lidem - po vzoru mistra propagandy Goebbelse.


b) sociální stát je nadevše


Slovenský extrémní populista Fico to řekl za potlesku delegátů jasně. Sociální stát se musí budovat i kdyby to mělo vést k totálnímu bankrotu. Odírat na kůži daňové nevolníky, půjčovat si kde to půjde a vyplácet za to almužny každému, kdo mezi nálevnou, hernou s automaty a úřadem pro vyplácení dávek jednou za čas odskočí k volební urně, by vrátil tento úplatek spolku rudé růže. To je ta správná politika závisti, nenávisti a korupce dle hesla “Čím hůře – tím lépe!”, která tvoří páteř programu ČSSD a je ostudou naší společnosti, že jí to stačí k dobrému živobytí a opět s tím má nakročeno k dalšímu “epochálnímu” vítězství.

c) Jiří Paroubek je veliký


Vše bylo podřízeno blahosklonnému úsměvu “demokratického” diktátora a jeho představám o ideálu, dosaženém pomocí rad amerických volebních manažerů, kteří dokonce oblekli partu hostesek do oranžových triček s nápisem “Socdem is sexy”. Ještě měl big boss přijet na pódium supertruckem a bylo to celé. Snad jen ta volba povinné místopředsekdyně mu malinko sebrala dobrou náladu. Jediné zrnečko písku a dobře podmazané soukolí se málem zadřelo. Však nic, předseda vybere sám a lépe a zase se bude radostněji bojovat za sociální spravedlnost. Hurá!


Nevím jak dlouho ještě udrží levicoví dluhoví čarodějové zdání o zdrojích, které jsou. Nevím jak dlouho ještě bude trvat, než socialistický státní dirigismus zničí poslední zrnka svodoby a volného trhu. Nevím jak dlouho ještě budeme muset poslouchat populistické lži novodobých Marxů, Leninů a Stalinů v sociálně demokratickém hávu. Nevím kolik času zbývá do totálního kolapsu nenasytné globální společnosti omámené Obamem, Merkelovou, Sarkozym, sociálními dávkami, šrotovným a tezemi o dluzích, co se neplatí. Jen doufám, že to bude dříve než se Paroubek stane presidentem ČR, Ráth premiérem, Sobotka opět ministrem financí, Škromach ministrem sociálních věcí a Zaorálek ministrem zahraničí.


Další prognóza by totiž byla ještě horší než špatná. Bůh s námi!




Zajímavé články si můžete přečíst i zde: www.pravyblog.blog.cz www.eportal.cz


Autor: Karel Kříž | neděle 22.3.2009 16:35 | karma článku: 37,73 | přečteno: 2038x
  • Další články autora

Karel Kříž

Klinika: Mozky vymyté komunismem

To si tak se svými rudými kamarády vyhlédnete dům, který zrovna nikdo nevyužívá. Je opuštěný. Ale celkem pěkný a velký.

9.1.2019 v 14:08 | Karma: 30,32 | Přečteno: 1134x | Diskuse| Společnost

Karel Kříž

Totalitní dobroserismus

Asi tak bych pojmenoval současné společenské uspořádání. Lepšolidé, nebo chcete-li bolševici mysli, nám tlačí jejich “dobro” přes mrtvoly ...

8.1.2019 v 7:39 | Karma: 29,30 | Přečteno: 1178x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Štědrovečerní Kouzelník Žito. Chyběl už jen prvomájový průvod

Málokdy se pouštím do recenzí "uměleckých děl" z českého televizního světa, ale prime time ČT na Štědrý večer je přeci jen alespoň minimálně k zamyšlení.

26.12.2018 v 8:25 | Karma: 44,65 | Přečteno: 5804x | Diskuse| Kultura

Karel Kříž

Koblihy nejsou zadarmo

Z kruhů blízkých agrofertímu hnízdu neustále slyšíme jak je Burešova vláda ohromně úspěšná, jak se Česku daří a jak je vše zahaleno v růžovém oparu prosperující budoucnosti.

26.11.2018 v 17:28 | Karma: 32,62 | Přečteno: 1104x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Od Jakeše po Bureše II.

Pokud se v naší zemi chodí na výročí 17. listopadu chodit klanět k pomníku "sametové revoluce" estébáci a bývalí nomenklaturní kádři KSČ, není jen něco shnilého ve státě Českém, ale je to s naší společnosti totálně, ...

17.11.2018 v 16:17 | Karma: 25,40 | Přečteno: 642x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

„Bere si často zbraně do školy.“ Policie věděla, že hledá ozbrojeného vraha

27. června 2024

Premium Je to jednoznačné a není o tom pochyb. Kladenští policisté a kriminalisté, kteří přijeli 21....

Prezidentská debata Biden vs. Trump čili tři na jednoho. Jak v duelu uspět

27. června 2024

Premium Cílem nadcházející televizní debaty před americkými prezidentskými volbami je, aby Biden zůstal...

Severovýchod zasáhly bouřky. Obec na Olomoucku spláchl přívalový déšť

26. června 2024  8:35,  aktualizováno  21:32

Silná bouře, která se žene přes Moravu a Slezsko, tvrdě zasáhla Olomoucko a Přerovsko. Hasiči již...

Není třeba mluvit o normalizaci vztahů, řekl Pavel. Slováci se pustili do Fialy

26. června 2024  6:45,  aktualizováno  20:45

Kdo čekal, že návštěva nového slovenského prezidenta Petera Pellegriniho pomůže k ukončení roztržky...

  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4834x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz