Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dokonala analyza. A zaroveň smutne čteni. R^

2 0
možnosti

To je nářez od živnostníka :-))

0 2
možnosti
Foto

To je zoufalství! Právě jdu zděšená a stejně nas.... z magistrátu.

1 0
možnosti

Nic proti ale odborový předák by nebyl,kdyby vohnoutstvo nechtělo tripartitu.

Stát by nebyl plný úřednícké chmradě,kamarádčoftů a pochybných zakázek,kdyby to voličstvo nechtělo.ergo pokud si obyčený řadový občan myslí, že stát je tu od toho aby člověku zajistil práci ,bydlení a pokud možno všem stejně,pláčete sice správě ale nebude vám to nic platné,stejně jak chcaní proti větru.

Centralizace a posilování moci je logickým dúsledkem odevzdávání pravomocí a peněz směrem ke státu,Jenže samostatnost a zodpovědnot se nenosí,většina ji nechce, radši se nechá okrádat státem a řvát že kupodivu kaprů neubývá, když se rybník zvětšuje.

Mimochodem nedělám si iluze o funkci předsedy vlády,ale ta skutečně asi nutná je,malinko uberte plyn....

2 0
možnosti

Bohužel, v této zemi chybí pravicově myslící lidé. I ODS a TOP 09 neuznávají přirozené vztahy, občanskou svobodu, občanskou zodpovědnost, jak vidno třeba ve zdravotnictví.

0 2
možnosti

O85t31a 73T52e60s28a78ř

5. 2. 2015 14:44

skvěle napsané ale ti, kterých se to týká to nikdy nepochopí.

3 0
možnosti

Oni sú chorý, reagoval můj přítel, Slovák.

V y p o č í t a l i   si dalších 30 miliard, které jim od příštího roku prý padnou od živnostníků na základě jakýchsi pokladen do chřtánu. Přitom stačí selská logika. Když ty peníze nemám, tak jim je nemohu dát. A proč se platí méně daní? Protože jsou menší kšefty. A když si už nějaké peníze vydělám, tak si je umím utratit sám a nepotřebuju k tomu ani středulu, ani marxovou, ani dýnsbýra s kocábem.

6 0
možnosti

J86a71n 86R97á30ž

5. 2. 2015 13:30

Byl sem radním na jedné z velkých brněnských městských částí. Mohl jsem tak pozorovat po čtyři toky produktivitu ptrace úředníků. Když se tvářili, ze maji moc práce, tak měli pracovní vytížení o kjtetrem by pracovník soukromého sektoru prohlásil: To je veget. Když nich chce zastupitel něco tertminovaného, co by mělo být hotovo dřív jak za měsíc

1 0
možnosti

J71a16n 48R59á71ž

5. 2. 2015 13:41

Pokr.: tak jim musel slíbit odměnu. Dva dny v týdnu "úřední hodiny" což byly dny, kdy se nechodilo v pracovní době po nákupech, ke kadeřnici a pod. vyrizoivali záležitosti občanů stylem: "Do třiceti dnů vám dámě vědět". Když jsem jim chtěl nařídit, že jednoduché úkony musí dělat v úřední dny na počkaní, tak se do mne opřel tajemník, ze nebudu diktovat nějaké novoty. Zákon dává lhůtu 30 dnů, tak i kdyby mělo být jen razítko, tak je termín 30 dnů a basta. Tajemník je pán, ne zastupitel, jak si nějaký naivní občan myslí.

Nikdo mne nikdy nebude přesvědčovat o tom, ze výkonnost státní správy je na max. 30% výkonnosti administrativy soukromého sektoru, takže populistické žvásty nového "superúředníka" odvodňující nutnost nárůstu průměrné mzdy na 31.500Kč, mne mohou maximálně nas...štvat

8 0
možnosti

R^...dosti výstižné...byť v detailech bych asi ne všude souhlasil...

2 0
možnosti

Skvělé!

Karma!

Ovšem příznivci Václava Havla, Tomáše Halíka a Karla Schwarzenberga na to asi budou mít jiný názor.

Já vás však za ten článek chválím.

4 2
možnosti

P88a21v39e57l 85K16u92l33a

5. 2. 2015 13:57

pochvala od obdivovatele tuneláře Klause určitě potěší :-/:-)

2 2
možnosti
Foto

Ono se to dá také brát tak, že živnostníci vytvářením dalších a dalších státků, takové okázalé spotřeby pouze zatěžují svými produkty a službami společnost i životní prostředí. Čistě teoreticky Vietnamci stačí toliko k životu hrstka rýže. Zbytek je přepych.

Pozn. Svého času byly všechny společenské třídy kromě rolníků považovány za sterilní, tedy nepřispívající k tvorbě společenského produktu.

Jak víte, že tomu tak není?

0 3
možnosti
Foto

Každý člověk, jehož služby nebo výrobky chtějí ostatní lidé dobrovolně kupovat, je pro společnost užitečný.   Lidé, kteří jsou placeni z násilím odebraných peněz, tak bez ohledu jaké služby, nebo výrobky poskytují, jsou pro společnost zbytečnou zátěží.

4 0
možnosti
Foto

Proti tomu se fakt nedá nic namítat.R^

6 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz