Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Jiřýk

6. 3. 2008 21:54
Ten článek

mi mluví z dušeR^. Pane Kříži, smekám pomyslný klobouk. R^R^

0 0
možnosti
JV

Scout_duck

6. 3. 2008 20:48
Ondrovi

Milý Ondro, nevím, co všechno z toho co jsi napsal, je pravda. Budu to brát tak, že všechno.

Ano, máš pravdu, v tomto případě nebyl postup bratrů Mašínů úplně správný. Máme tedy jednu smrt, která nebyla v pořádku.

A teď bych ti mohl vyjmenovat tisíce, desetitisíce podobných dojemných příběhů, které končily smrtí lidí kvůli komunistům. Spousta lidí bylo zavražděno při pokusu uniknout z komunistického státu. Oni nebyli zastřeleni na útěku do zad, oni byli zastřeleni zepředu, když se vzdávali. Slova komunistů jako "vražda je vražda a vraždou zůstane" - ano, mají pravdu, ovšem oni mají na svědomí neporovnatelně více lidských osudů.

0 0
možnosti

Di

7. 3. 2008 0:51
Re: Ondrovi

Neexistuje žádné dělení na Ty a ONI... Vrah zůstane vrahem. Takže jsou si všichni vrazi rovni. Vrazi jsou na jedné lodi... Mašíni společně s Gottwaldem. Proti zlu bojovali dalším zlem. Tam nejde o množství lidských osudů, ale o princip... vyšší mravní princip.

0 0
možnosti

Ondra

6. 3. 2008 18:41
Sprostí zákeřní vrazi

Od podepsání služební přísahy uplyne pouhých sedm a půl měsíce, než bratří Mašínové zazvoní na dveře služebny.Oldřich Kašík netušil, že je už několik týdnů pod přísným hledáčkem orgánů Státní bezpečnosti. Té neuniklo jeho náboženské přesvědčení a zavedla ne něj spis . Je možné předpokládat, že zákeřná a brutální vražda jen o pár měsíců urychlila konec jeho služebního poměru.

0 0
možnosti

Ondra

6. 3. 2008 18:40
Sprostí zákeřní vrazi

Byl však také vychován v hluboké víře k Bohu a nepřestal, k nelibosti funkcionářů i nadřízených, v návštěvách kostela. Kamarádi mu z legrace dali přezdívku Kudrnatý Ježíšek.Někdy v dubnu 1950 si podává, na naléhaní přátel, žádost o přijetí k SNB. Přes kádrové výhrady, dané jeho neskrývaným náboženským přesvědčením, je mu to umožněno. V září se ocitá v nástupní škole a od ledna příštího roku je jako mladší strážmistr zařazen na stanici SNB v Chlumci nad Cidlinou.

0 0
možnosti

Ondra

6. 3. 2008 18:40
Sprostí zákeřní vrazi

Oldřich vstoupil v roce 1935 do sociálně demokratických odborů a o rok později narukoval do armády. Ve vojenské uniformě prožil mobilizaci i ostudnou kapitulaci. Vrátil se do své koželužny v Novém Bydžově. V šestadvaceti se oženil. Jeho vyvolenou se stala o tři roky mladší Maruška Kožíšková. Už za rok se jim narodila dcera Hanička a v roce 1944, poté, co byl totálně nasazen jako soustružník kovů Daimler-Benzů v Nové Pace, i pokračovatel rodu Oldřich mladší.Počátkem května 1945 vstoupil do partyzánské čety, která pomáhala na konci války odzbrojovat vzdávající se okupační jednotky. Znovu byl mobilizován do armády, z které se vrátil až v prosinci a to přímo do koželužny. V roce 1947 vstoupil do Čs.strany lidové, ale pro nesouhlas s její politikou ještě týž rok vrátil průkaz a v lednu 1948 se stal členem KSČ.

0 0
možnosti

Ondra

6. 3. 2008 18:39
Sprostí zákeřní vrazi

Světlo světa spatřil jak občan monarchie v Novém Bydžově. Do školy už začal chodit v nové republice a po devíti letech základní a měšťanské absolvoval dvouletou pokračovací a dvouletou průmyslovou školu v Hradci Králové. Otec Rudolf byl dělníkem v koželužně, maminka Aloisie, rozená Hamplová, byla dlouhá léta vážně nemocná a zůstala v domácnosti u dětí, což nebylo v předválečných dobách žádnou zvláštností.V Palackého novobydžovské ulici brzy po prvorozeném Oldřichovi přibyly v rodině Kašíků ještě dvě holčičky. V roce 1915 Miloslava a o tři roky později Maruška.

0 0
možnosti

Ondra

6. 3. 2008 18:38
Sprostí zákeřní vrazi

Třináctka byla pro mladšího strážmistra Oldřicha Kašíka osudovým číslem. Třináctého ledna 1914 se narodil, třináctého září 1951 zemřel. Zemřel smrti nepřirozenou. Byl zavražděn. Zbytečně. Bylo mu teprve 37 let a zůstaly po něm dvě děti. Úryvek z připravované publikace Svědomí hrdinů, sestavené z materiálu zaznamenaných při natáčení dokumentu s potomky obětí tzv.skupiny bří Mašínů dokumentarista Miroslav Kačor.

0 0
možnosti

Jana

5. 3. 2008 20:42
Díky za výstižnost !!!!

Díky za krásný článek. Díky, že dokážete ty věci tak dobře pojmenovat.  Mluvíte mi z duše! R^R^R^R^

Boj proti komunismu ještě neskončil a pan Topolánek na rozdíl od pana Havla a Klause měl odvahu toto téma načnout.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

6. 3. 2008 9:52
Re: Díky za výstižnost !!!!

A není to příliš tvrdý a neúprostný boj? Dát někomu medajli? Možná v tu chvíli měli všichni komouši padnout mrtví k zemi!!!8-o

0 0
možnosti

Penam

5. 3. 2008 20:32
Cancy

Cancy, hloupost a agresivita.

 Špatných vzorů je po ruce vždy dost.

0 0
možnosti

Rosťa

5. 3. 2008 18:40
Hezky článek

R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4834x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz