Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

14. 6. 2009 18:56
Kdybyste si všiml ...

že je den daňové svobody téměř v půlce roku. Kdybyste nebyl exot, který z 20 tisíc hrubé mzdy dá 4.500 jen za benzin. Kdybyste věděl, že z činže DPH neplatíte, musel byste dojít ke zhruba stejnému výsledku, jako Institut.

PS: Autoři z Institutu se snaží dokázat, že daně jsou vysoké (a tedy den daňové svobody přichází pozdě), takže určitě neubírají. Jen zřejmě používají údaje statistické a nikoliv vymyšlené.

0 0
možnosti
HS

Humprey sir

14. 6. 2009 17:11
přesně

R^

0 0
možnosti
RR

rezjir

14. 6. 2009 17:07
Ono se to vyrovná

Pan Kříž má volno v listopadu, důchodce a děti v únoru. Takže si to pane Kříži musíte spočítat za celou rodinu, a to i tu širší. Nevěřím, že jste sirota. Nebohá. Tak jsou na tom Křižovi?

0 0
možnosti
LD

amusia

14. 6. 2009 13:54
Taky mě se/re výše všech odvodů

...ale dokázal bych to zkousnout, kdyby s mými daněmi bylo nakládáno dobře. Mám pocit, že si platím na Mercedesa ale "dostávám" Trabanta.

SKAJP[>-]

0 0
možnosti
JJ

Yurek

14. 6. 2009 17:15
Re: Taky mě se/re výše všech odvodů

Trabanta? Spíš jízdní kolo a ještě to značky Ukrajina...

0 0
možnosti
PK

kraken

14. 6. 2009 11:10
pravdive,

bohuzel vetsina lidi ty skryte dane nevidi. je zajima jen paska. V tomto jeste slava, ze se objevila alespon ta superhruba mzda... Lidi nadavaji na drahotu, ale neuvedomi si, ze DPH je dalsi placeni statu, o spotrebnich danich (paliva,cigarety, alkohol...) nikde nevi. U spotrebicu pak ekologicky likvidacni poplatek (coz je sice pakatel) a u datovych zalezitosti autorsky poplatek (nesmyslne odvadeni poplatku soukrome spolecnosti).

Nekde jsem cetl, ze dneska jsou na tom lidi hur, nez nevolnici ve stredoveku. Ti sice museli makat fyzicky, ale meli dane, kdy na panskem a zbytek byl jejich cas a jejich prace/vydelky.Dneska se stava standardem pracovat 10 a vice hodin denne, o vikendech  (minimalne v nekterych oblastech), ale za to se jim toho bere tolik, co jste popsal a s progresivni dani jeste vic, protoze jsou to ti nechutni prachaci.

0 0
možnosti
JN

5alfa

15. 6. 2009 16:21
Re: pravdive,

Mám ale neblahý pocit, že "skryté daně" (SP a ZP) nejsou zohledněny ve dni daňové svobody. Alespoň ne obě dvě "pojištění" a nebo alespoň ne od zaměstnavatele.

Proto je taky "menší, než 50%" Ve Dni daňové svobody jsou započítány jen dně z příjmu + daň ze zisku + DPH + spotřební daně (z obvyklého spotřebního koše), daň z nemovitosti a všechny ostatní daňě (z úroků, dědičská a darovací)...

Pokud by tam bylo pojištění od pracovníka i zaměstnavatele a společně s daní ze mzdy už k těm 50% budeme blízko (při mediánu platu v ČR, možná i průměrném platu)

0 0
možnosti
D

DOBR

14. 6. 2009 10:28
Jsou dvě skupiny lidí.

Jedna skupina ty peníze musí vydělat a poté ze své kapsy takzvaně odevzdat k přerozdělení. Je samozřejmé, že vysoké zdanění vnímá jako nespravedlnost. Druhá skupina není schopna se uživit a tak má ruce natažené a chce dostávat stále víc. Diskusní příspěvky jasně ukazují kdo do které skupiny patří. Rozumný důchodce pochopí, že je lepší být důchodcem ve státě s bohatými občany, nežli s chudými.

0 0
možnosti
KK

Karel Kříž

14. 6. 2009 10:38
Re: Jsou dvě skupiny lidí.

Přesně tak.

0 0
možnosti
Z

Zapata

14. 6. 2009 9:28
Kdybys tomu nenasytnému molochu

nepřispíval, nemusel bys platit takové horentní částky za PHM, protože bys nměl ani kde jezdit, nejspíš. Ty jsi chytrý jako opice Kříži. Mně by opravdu zajímalo kolik vyděláš, že tě tak nesmírně trápí výše daní. Tipl bych si, že to moc nebude tudíž obviňuješ zlý stát za svoji neschopnost. Ale v jednom se s tebou shodnu: stát utrácí peníze opravdu nemoudře, protože dává i na vzdělání takových jaký jsi ty a to je opravdu chyba.

0 0
možnosti
KK

Karel Kříž

14. 6. 2009 10:50
Re: Kdybys tomu nenasytnému molochu

Děkuji za"hodnotný" názor, ačkoliv si nepamatuji, že bychom si tykali. Zřejmě si to tady pletete se schůzí KSČ, kde to bylo u soudruhů jakousi normou společenského chování. Abych pravdu řekl, příliš jsem váš příspěvek nepochopil. Vyčítáte mi vzdělání, odvádění daní, příjmy, ježdění autem, nebo co vlastně? Mám za to, že tento článek, jen suše rekapitulující skrytou daňovou zátěž, může popudit pouze člověka, který v životě daně neplatil, tedy neschopného se o sebe postarat a vydělávat. Zřejmě patříte do skupiny celoživotních pobíračů dávek, potom se dá váš názor pochopit. Pokud nejste těžce nemocný, nemám k tomu co více říci.

0 0
možnosti
K

kenev

14. 6. 2009 8:54
Jen ne poplašné zprávy!

Listopad je historicky velmi vrtkavý měsíc.;-D;-)

0 0
možnosti
KK

Karel Kříž

14. 6. 2009 10:51
Re: Jen ne poplašné zprávy!

Doufejme, že letošní listopad přinese konečně dobré zprávy.

0 0
možnosti
MN

kubam

14. 6. 2009 8:26
Den daňové svobody

Jen bych dodal, že třeba ve Švédsku mají tento den na konci července a mají tam jednu z nejvyšších životních úrovní na světě (větší než třeba v nízkých daních zaslíbených Spojených státech nebo v krachujícím Lotyšsku s rovnou a nízkou daní.)

0 0
možnosti
MN

kubam

14. 6. 2009 8:22
Auto

Jezděte hromadnou dopravou a ušetříte.

0 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4834x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz