Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IJ

bojovnik2

5. 3. 2010 2:57
Dovolit si stávkovat,

může pouze ten, jehož práce je někomu prospěšná a tím má nějaký smysl. Když bude stávkovat skupina podvodníčků, šmelinářů a hochštaplerů, těžko to někdo pocítí jako nějakou újmu.

0 0
možnosti
Z

Zapata

28. 2. 2010 11:18
Co by bylo kdyby...

Co kdybyste to tedy ukázal? Zkuste stávkovat, a uvidíme jak se to v tom našem státě projeví. to se asi nasmějeme.

0 0
možnosti
H

hlub

28. 2. 2010 7:57
kapitalisté a jejich nonstop stávka

už se nastávkovali dost od roku 1948 do roku 1990 oni stávkovali a my museli dřít

0 0
možnosti
JJ

Jay6

27. 2. 2010 21:20
Srandista na Křížové výpravě!

My jsme ti co vytváříme skutečné hodnoty.My jsme ti vaši schopní,vzdělání,pilní a pracovití podnikatelé a manažeři.Bez nás by se celý svět zhroutil.My vytváříme pracovní místa.Bez nás byste byli jen bezhlavé stádo líných flákačů a nemakačenků,adeptů na uchazeče z pracovního úřadu a na poběratele obrovských sociálních dávek.Jen díky naší křesťanské lásce vytváříme pro vás pracovní místa,abyste se nemuseli válet v bohatství a přepychu lukrativních soc.dávek a uvědomili si kde je vaše místo ve společnosti.Musíte pracovat.A práci máte jen díky naší bezmezné laskavosti.Vaše práce pro nás nic neznamená a klidně se bez ní obejdeme.Klidně všechno zvládneme sami.Jsme schopní a pracovití.Jen díky naší benevolenci můžete pracovat.Vaše práce nám nepřináší žádný zisk.Naše peníze se totiž líhnou jako vejce či houby po dešti patrně někde v hnízdě modrých ptáků na Jánském vršku.My můžeme prodávat klidně i vzduchoprázdno.Vaše výrobky,zboží a služby,které vy flákači produkujete jsou k ničemu!

0 0
možnosti
MS

BingoXX

27. 2. 2010 21:29
Re: Srandista na Křížové výpravě!

velice přesné zhodnocení všech zdejších pravičákůR^R^R^

0 0
možnosti
PJ

Petr Johan

27. 2. 2010 18:04
Tak by se stalo,

že zase vyjdou úplně stejný křiklouni a budou řvát:

Podívejte se na ně, my jim chceme dát naše peníze, z našich peněz mají tržbu, a voni si dovolej nám zavřít obchody, prodejny, fabriky. To jsou ti podnikatelé, jim je to jedno, voni maj na účtech ve Švýcarsku spoustu peněz a jim to nevadí, že ostatní tady třeba chcípaj hlady.

Už to slyším :-)

0 0
možnosti
K

kaktusak

27. 2. 2010 17:51
Jen ať stávkují

Potvrdila by se čtyřicetiletá zkušenost, že nejsou vůbec potřeba.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

27. 2. 2010 20:37
Re: Jen ať stávkují

to je pravda. V ústavu máte plnou penzi i ošacení a žádní podnikatelé k tomu nejsou třeba.;-D

0 0
možnosti
M

marav

27. 2. 2010 16:39
po sledování reakcí šmouly s nickem BingoXX

jsem se opět přesvědčil, že se lhářem a hloupým k tomu se opravdu diskutovat nedá.  A skutečně obdivuji levicoidy, kteří si myslí, že jsou schopni popsat morálně volní vlastnosti a odhalit myšlenky oponenta, kterého v životě neviděli . Tolik nesmyslů co jsem se o sobě dnes dověděl - k tématu samozřejmě nic - to je opravdu neuvěřitelné .

0 0
možnosti
MS

BingoXX

27. 2. 2010 17:06
Re: po sledování reakcí šmouly s nickem BingoXX

podivný tvore marave, já se vždy vyjadřoval jen k věci  a osobního hodnocení se snažím vyvarovat když se používají nějaké argumenty. Vy se nejdříve naučte pořádně číst, ať víte na co vůbec reagujete. Dokažte jedinou lež kterou jsem někde napsalRv

0 0
možnosti
BH

BoboHml

27. 2. 2010 15:15
Stále jsem nedostal odpověď:

Která politická strana v parlamentu či senátu má morální kredit kázat

o

úsporách?Která jde příkladem?

0 0
možnosti
KK

Karel Kříž

27. 2. 2010 16:30
Re: Stále jsem nedostal odpověď:

No asi odpověď zůstane na mě. S pravděpodobností, hraničící s jistotou,  žádná.

0 0
možnosti
PH

petrph

27. 2. 2010 14:58
Je tu drobný rozpor

Živnostník sám určuje za kolik svou práci prodá.

Když usoudí, že se inflace navýšila v ceně materiálu, i v jeho dalších nákladech (a taky pořadovaném zisku), zvedne zákazníkovi cenu. Jistěže zákazník tu cenu nemusí příjmout, ale - buď tu práci nepotřebuje nebo jí potřebuje, a tak si připlatí.

Dělník nemůže svému zaměstnavateli "naúčtovat" vyšší mzdu, bere pořád stejně podle mzdového výměru x let zpátky. Když je mu to málo, může jít, za branou stojí stovky dalších. Na to aby dokázal reálně jednat na stejné úrovni se zaměstnavatelem, má odbory a jako poslední možnost stávku - chceš aby se vyrábělo a vydělával jsi?? Tak nám připlať...Né všichni dělnící berou stejné platy jako v Mladé Boleslavi, spíš naopak...

0 0
možnosti
E

ErikS78

27. 2. 2010 15:11
Re: Je tu drobný rozpor

....zcela jednoduše a výstižně napsánoR^

0 0
možnosti
JS

Jana Kolářová

27. 2. 2010 13:39
Zapatovi a jeho kamarádům

- kromě toho, že tady má Karel Kříž svatou pravdu a že skutečně netušíte, jak těžké je udržet se na trhu jako živnostník (já věnuju cca 60% svého úsilí získání zakázky a 40% její realizaci - a že to bude perfektně provedeno, to je samozřejmostí, o tom nikdo nediskutuje a taky by mi to nikdo nezaplatil), Vám chci říci jedno: znám několik zaměstnanců, kteří v práci dělají jen to nejnutnější, na firemním zařízení si dělají bokovky z nakradeného materiálu a protože na to nemají živnostenské oprávnění, tak z toho samozřejmě neodvádí DPH, daň z příjmu ani sociální a zdravotní pojištění.

To však není důvodem k tomu, abych tvrdila, že všichni zaměstnanci jsou zločinci a nemakačenkové. PROSÍM tedy o jedno: pokud znáte nepoctivého živnostníka (já jich znám taky několik), snažte se zbavit toho pocitu, že všichni živnostníci jsou zločinci. Tolik zločinců se na trhu dlouhodobě neudrží. 8-o JK

0 0
možnosti
MS

BingoXX

27. 2. 2010 14:21
Re: Zapatovi a jeho kamarádům

Karel Kříž má pravdu na několika řádcích, kde líčí situaci živnostníků a majitelů firem. Když podnikají poctivě, bez podvádění, určitě to nemají lehké. Ostatních mnoho řádků jsou jen výmysly jakoby psané v drogovém rauši. Žádný odborář není placen ze státního rozpočtu, odboráři jsou v první řadě normální zaměstnanci, kteří pracují za mzdu. Když zaměstnavatel oznámí, že snižuje mzdy o nějakou větší částku ,tak jsem-li v odborech, mohu proti tomu stávkovat. Jestli nejsem, tak buď pracuji za méně, nebo jdu jinam, je-li kam. Když se některá politická strana pokusí připravit mě o část mých příjmů i v podobě benefitu, schválně a ze zcela nízkých důvodů, mám právo stávkovat i proti politice takto předváděné.

0 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4834x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz