Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

jirha

26. 3. 2010 7:06
Proč sem motáte odboráře?

to mi fakt hlava nebere. Co s tím že stát se nechová jako dobrý hospodář mají společného odbory? Odbory vznikly kdysi jako pravicový výmysl podnikatelů v USA, byla to snaha najít partnera se kterým by bylo možno se dohodout na pravidlech fungování. To že to zneužila rychle mafie (ale to je pravicová organizace) a pak komunisti nic nebere na faktu že to je organizace potřebná a pokud ji nevedou idioti tak i velmi dobrá.

To o co tentokrát šlo nebylo o rozhazování státu ale o oříznutí něčeho co od dob Marie Terezie bylo součástí platu a jako takové se s tím počítá. Stejně jako platí že pingl má malý plat protože si přijde na své na dýžkách tak i platí že zaměstnanec drah má menší příjmy než srovnatelná zaměstnání protože má režijní výhody.

Víc by nás mělo trápit že stát vydává na sociálních dávkách víc než kolik vybral a přitom pobírači na to mají jakýsi nárok?

Víc by nás mělo trápit že představitelé státu (ne státní zaměstnanci) mají plat fixní a ne vázaný na výsledky hospodaření státu.

0 0
možnosti
S

socbubák

11. 3. 2010 3:39
The Czechmare

Holt se to bude muset nechat vyhnít. Jestli musíme ještě víc padnout na hubu, tak to asi musí bejt. Ne, že bych na to měl chuť, už jí mám docela vodřenou...ale když to většina chce...mám puštěnou ČT24 a zrovna školí sněmovnu soudruh Kováčik o morálce v souvislosti s Čínou a Tibetem. To není noční můra, to je full-time czechmare...

0 0
možnosti
KT

Ježikača

8. 3. 2010 21:46
karmovala bych nejraději,

až by mi ruka upadla, škoda, že to nejde. váš článek, případně i s tabulkou výpočtů pro názornost, bych ráda viděla v každé schránce. a znovu: myslím, že zachránit nás může jen občanská neposlušnost, která by donutila ty dva baráky lemlů v Praze rozpustit sama sebe a uzákonit vládu karierních úředníků s hmotnou odpovědností. jenže na takovou politickou činnost by byla potřeba spousta peněz, že. tak nevím, založíme sbírku?;-)

0 0
možnosti
A

A.AsalBerija

7. 3. 2010 21:30
odorari nic nechapou...

po precteni vaseho slohoveho cviceni, sesmoleneho zrejme na objednavku nejakeho impresaria z redakce modre mf heute si kladu otazku, zda by nemely byt odbory jako takove v tschechei zakazane, protoze jsou zrejme pro modre "narodohospodare" typu pitra, krejcir, kozeny a spol. a.g.vice nebezpecni nez vandasova delnicka strana.;-D;-D

0 0
možnosti
S

socbubák

11. 3. 2010 3:28
Re: odorari nic nechapou...

Kriz pise na objednavku killers z Wall Streetu, protoze ti do delniku bezne strili. Mame pravo na odbory, kdyz muzou americti odborari rozebrat GM, proc by nasi nesmeli bojovat za volne jizdenky ! A dyz muzou americti odborari promyslet strategy with americans mafia bosses, proc by nasi nemohli resit postup s Paroubkem, to je prece fer. Odbory nerusit, maji historicky oduvodnenou existenci. Co ty vis o modrejch, cizince ? ;-D

0 0
možnosti
JN

jadra

6. 3. 2010 21:49
Asi ne.

Stávkují proto, aby se jejich bosové před volbami ukázali.Chtějí taky rozkrádat.

0 0
možnosti
F

fairplay

6. 3. 2010 20:38
Budeme volit VV

Budeme volit Věci veřejné[>-]

0 0
možnosti
BM

Bedra

6. 3. 2010 16:56
Jo, jo, jo, perfektní!

R^[>-]XRv?!

mikulik.blog.idnes.cz

0 0
možnosti

haes

6. 3. 2010 10:05
Odboráři versus stát!

Odbory jsou tu proto, aby hájili zaměstnance ve vztahu k zaměstnavateli. Odbory si to dnes asi trochu popletly: bojují proti státu! Je tato úloha přípustná dle zákona?

0 0
možnosti
S

socbubák

11. 3. 2010 3:21
Re: Odboráři versus stát!

proto přehodili výhybku a operovali pouze s právem na stávku jako takovým. a přemluvit železničáře ke stávce není nic těžkého, železničáři rádi stávkují. protože v jednotě je síla a kdo proti nám, dyž mi všichni pospolu...atd. milionek sem, milionek tam, dyť jiný berou z kasičky mnohem víc.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

5. 3. 2010 10:25
Poslanci a senátoři kážou vodu a ve víně se koupaj

Když zelení při jednání o zaměstnaneckých benefitech navrhli, aby se

náhrady poslanců a senátorů zdanily, kriticky k tomu vystoupil komunista

Pavel Kováčik i Michal Doktor z ODS. Půtky mezi stranami šly najednou

bokem a rozuměla si levice s pravicí.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

5. 3. 2010 10:26
Re: Poslanci a senátoři kážou vodu a ve víně se koupaj

Návrh neprošel, když pro něj nebyl například ani jeden poslanec ČSSD. A

pro zvedlo ruku jen 12 poslanců (tři zelení, čtyři komunisté, lidovec

Hovorka, exministr Kalousek z TOP 09, nezařazený poslanec Jan Schwippel a

dva poslanci ODS: Petr Nečas a Lucie Talmanová).

0 0
možnosti
J

jirrda

5. 3. 2010 9:38
jednou vetou

naprosty souhlas. vse se da vyjadrit do jedne kratke very . Volicum socanu a komunistu nejde ani tak o to, aby se meli sami dobre, ale jde jim jen o to, aby se ti, co se maji lepe, meli stejne blbe, jako oni.

0 0
možnosti
JM

blumblum

5. 3. 2010 14:46
Re: jednou vetou

;-D Jo, to sedí. To je to komunistické čecháčkovství;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4834x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz