Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Černé ovce bílé nepasou

Celý minulý týden jsem trnul hrůzou kolik našich rómských spoluobčanů vyslyší rozhořčené volání pana Míky a zabalí si kufry směr Vatikán či Švýcarsko. Nehoráznost počínání černého kocoura, jeho snad ještě horšího bílého přítele s politicky zcela nekorektním jménem Nácíček a zřejmě ilegální agentky všech rasistů a xenofobů pod maskou jakési bábrlinky v knize Josefa Lady nemá v současné sociálně spravedlivé, pokrokové a pozitivně diskriminované společnosti žádné místo. To by tak hrálo, aby si někdo na plnou hubu klidně říkal, že cikáni kradou!

Mikes - J. Lada

Co bychom si tady bez nich počali. Vždyť se podívejme kolem sebe, kolik dobra pro nás všechny ostatní konají. Jak si díky nim vlastně můžeme plně uvědomit svoje chyby a špatné vlastnosti. Správně poukazují fukcionáři dobrovolných neziskových organizací na tisíce nešvarů a ústrků, se kterými se musí jejich pigmentově bohatší chráněnci dnes a denně potýkat, a které jim brání v klidném a spořádaném soužití s většinovou populací.

 

Začíná to již v dětství. Vzhledem k sociálnímu vyloučení většiny rodičovských párů až skupin, kdy se nemohou plynně zařadit do pracovního procesu zbývá spousta času na trochu toho lidského, přirozeného citu, vrcholícího aktem plození. Není tedy divu, že se tyto specifické rodiny rozrůstají téměř geometrickou řadou. Však kdo by tady za sto let ještě vůbec žil? Líná bílá populace místo souložení honí radši kariéru a beztak brzy vymře po meči i po přeslici.

 

Jenomže zde nastávají první úskalí společného multikulturního soužití. Malých rómat je tolik, že je těžké zjistit, zda školní docházku absolvují jen ve středu nebo i v únoru. Přesně spočítané jsou pouze na papírech pro sociální úřednice, které na jejich základě zasílají údernickým rodičovským párům hromádky poštovních poukázek s penězi od pracujících asexuálů. Vzdělání z těchto výukových rychlokurzů, ještě většinou absolvovaných ve speciálních školách, není tedy to pravé ořechové pro výkon nějakého atraktivního budoucího povolání. Většinou pak zbývá jen invalidní důchodce, specialista na barevné kovy, pouliční kouzelník s přesunem rozličných předmětů, analytik socíálních programů politických stran či za europeníze žijící profesionální dotační iluzionista.

 

A tak to máš ty rasistická společnosti za to! Když nemůže být žádný romák president společnosti, vysokoškolský profesor, bádající vědec, excelentní lékař, uznávaný historik nebo kariérní diplomat, musí stále platit zlaté pravidlo soužití – ojebat gádže. V současnosti již přece nemůžeme po někom chtít aby se živil kradením slepic či pojídáním toulavých psů jak naznačují ve svých xenofobních literárních splašcích Lada, Mácha, Hrabal a podobní. Cikán má svoji hrdost! A gádžo povinnost mu ji zaplatit!

 

Takže ... Ukažme si na hlupáky, co si okamžitě sahají na peněženku, když k nim do tramvaje nastoupí parta opálenějších kamarádů i těhotných kamarádek s velkými taškami a z legrace brzdí provoz u nástupních dvířek. Zakažme stupidní debaty o vybydlených budovách, když radnice nechtějí přispívat obyvatelům na teplo a oni musí topit dveřmi, okny i podlahami, neboť radiátory jim někdo v létě během spánku odnesl do sběrných surovin. Radostně vítejme každou novou iniciativu pana Kocába a jemu podobných, kteří těsné sbližování s menšinovou populací dovedli k absolutnímu vyvrcholení. Podporujme vědecké bádání sociálních inženýrů, jež přesně vědí o všech nezadatelných právech diskriminovaných skupin a vyživovacích povinnostech ostatní populace. S otevřenou náručí plnou peněz a dekretů na nové byty přivítejme každého jedince, který absolvoval vzdělávací výlet do Kanady nebo Anglie, aby zjistil, že tam také chtějí plnit úkoly široké a nespoutané romské duši naprosto vzdálené.

 

Problém je tedy v zatím ještě nějakou chvíli majoritním etniku. Nedokáže totiž pochopit jemnocit a povahové nuance diskriminované skupiny, hanlivě zvané nepřizpůsobiví občané. Celá staletí přece tady přežívali scela ve shodě se svým specifickým morálním kodexem a každý s nim byl srozuměn. Kdo nevěděl, tomu to babička vysvětlila, steně jako kocourku Mikešovi. Najednou bychom chtěli nějak ten řád měnit? Oni nám na to, s prominutím, mastí. Dokud bude dost plátců daní, aby bylo na pravidelný přísun složenek, dokud bude dost majetku k přemístění, dokud budou pánové s druhou mízou jezdit kolem lesních odpočívadel a dokud bude minoritní elita královsky placena pomocí euromutlikulti hujerů, nic se nezmění.

 

Jenomže populační křivka tak nějak směřuje v neprospěch Statu Quo. Co bude až se poměry obrátí? To asi neví ani Mikeš. Možná snad Nácíček.

 

 

Autor: Karel Kříž | pondělí 19.4.2010 7:31 | karma článku: 37,70 | přečteno: 2389x
  • Další články autora

Karel Kříž

Klinika: Mozky vymyté komunismem

To si tak se svými rudými kamarády vyhlédnete dům, který zrovna nikdo nevyužívá. Je opuštěný. Ale celkem pěkný a velký.

9.1.2019 v 14:08 | Karma: 30,32 | Přečteno: 1134x | Diskuse| Společnost

Karel Kříž

Totalitní dobroserismus

Asi tak bych pojmenoval současné společenské uspořádání. Lepšolidé, nebo chcete-li bolševici mysli, nám tlačí jejich “dobro” přes mrtvoly ...

8.1.2019 v 7:39 | Karma: 29,30 | Přečteno: 1178x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Štědrovečerní Kouzelník Žito. Chyběl už jen prvomájový průvod

Málokdy se pouštím do recenzí "uměleckých děl" z českého televizního světa, ale prime time ČT na Štědrý večer je přeci jen alespoň minimálně k zamyšlení.

26.12.2018 v 8:25 | Karma: 44,65 | Přečteno: 5804x | Diskuse| Kultura

Karel Kříž

Koblihy nejsou zadarmo

Z kruhů blízkých agrofertímu hnízdu neustále slyšíme jak je Burešova vláda ohromně úspěšná, jak se Česku daří a jak je vše zahaleno v růžovém oparu prosperující budoucnosti.

26.11.2018 v 17:28 | Karma: 32,62 | Přečteno: 1104x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Od Jakeše po Bureše II.

Pokud se v naší zemi chodí na výročí 17. listopadu chodit klanět k pomníku "sametové revoluce" estébáci a bývalí nomenklaturní kádři KSČ, není jen něco shnilého ve státě Českém, ale je to s naší společnosti totálně, ...

17.11.2018 v 16:17 | Karma: 25,40 | Přečteno: 642x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

„Bere si často zbraně do školy.“ Policie věděla, že hledá ozbrojeného vraha

27. června 2024

Premium Je to jednoznačné a není o tom pochyb. Kladenští policisté a kriminalisté, kteří přijeli 21....

Prezidentská debata Biden vs. Trump čili tři na jednoho. Jak v duelu uspět

27. června 2024

Premium Cílem nadcházející televizní debaty před americkými prezidentskými volbami je, aby Biden zůstal...

Severovýchod zasáhly bouřky. Obec na Olomoucku spláchl přívalový déšť

26. června 2024  8:35,  aktualizováno  21:32

Silná bouře, která se žene přes Moravu a Slezsko, tvrdě zasáhla Olomoucko a Přerovsko. Hasiči již...

Není třeba mluvit o normalizaci vztahů, řekl Pavel. Slováci se pustili do Fialy

26. června 2024  6:45,  aktualizováno  20:45

Kdo čekal, že návštěva nového slovenského prezidenta Petera Pellegriniho pomůže k ukončení roztržky...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4834x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz