Causa Bureš: Nejsme jako oni!

Konečně se kruh uzavřel. Agent Bureš vlastně nebyl žádným agentem Burešem, StB byla jen taková folklórní skupina lidového slovesného umění a KSČ parta hodných strýčků, které nejvíce zajímal člověk a jeho demokratická práva, do jejichž řad maminky verbovaly ty nejhodnější chlapce. Všechny udavačské listiny si po nocích cucali z prstu estébáčtí elévové, aby jejich nadřízení mohli defraudovat diety a vykazovat nějakou činnost.

 

Jeden z nejhorších případů urážky agentského nevědomí včera vyluštila bratislavská soudkyně, která čelila, ale nepodlehla, nátlaku slovenského Ústavu paměti národa. Pouhých dvanáct, po masivní skartaci v letech 1989-1990, zachovaných svazků o spolupráci, sedmnáct doložených setkání Bureše s příslušníky StB, čtyřicet dalších dokladů a deset kontrol, které již tehdy za totality nenašly žádné chyby v evidovaných spisech, nebylo pro soud pražádným důkazem vědomé spolupráce soudruha Bureše s StB. No samozřejmě, vžyť to říká sám soudruh a jeho kumpáni ze spisů. Budiž právo a spravedlnost!

 

Palcové titulky agrotisku okamžitě zareagovaly. Náš Andy je nevinen! Nevinen!!! Celá konspirační teorie, která měla zničit život sympatickému lidovému miliardáři, je fraška! To se jen nějaká banda slovenských fízlů v osmdesátých letech minulého století někde ožírala a v delíriu psala hanopisy na budoucího spasitele! Není pravda, že si platili kurvy na pokoji a ta částka stejně nesedí!

 

Andrej Nebureš nyní zvažuje, zda za příkoří mu způsobená nebude požadovat omluvu. Správně! Ať si lůza moc nevyskakuje! Vždyť on, vynikající komunistický obchodník, jen klábosil s kámošema při večeři o nákupu a prodeji fosfátů. Vydělával republice tvrdou imperialistickou měnu. Hrdina, stachanovec!

 

Kdo to nechápe, jen ať si vzpomene: „Nejsme jako oni!“ nebo „Slyším trávu růst!“ Což? Jaké to je po čtvrt století si pořád předstírat, že jsme zvítězili nad bolševikem? Jaké to je, když si s náma komouši a estébáci pořád vytírají řiť, smějou se nám do obličeje a stále pevněji drží v rukách opratě moci, které nikdy ani na okamžik nepustili?! 

 

PS: K tomu ještě citace vyjádření šéfa ÚPN:  „Tento den pokládám za smutný den ve slovenské justici. Měli bychom do budoucna nedovolit, aby nám historii přepisovali estébáci.“ 

 

Psáno pro a více na: pravyprostor.cz (diskuse bez registrace)

 

Autor: Karel Kříž | pátek 27.6.2014 7:40 | karma článku: 37,12 | přečteno: 2032x
  • Další články autora

Karel Kříž

Klinika: Mozky vymyté komunismem

9.1.2019 v 14:08 | Karma: 30,32

Karel Kříž

Totalitní dobroserismus

8.1.2019 v 7:39 | Karma: 29,30

Karel Kříž

Koblihy nejsou zadarmo

26.11.2018 v 17:28 | Karma: 32,62

Karel Kříž

Od Jakeše po Bureše II.

17.11.2018 v 16:17 | Karma: 25,40