Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RJ

Mně se líbí jak se tady ve východní Evropě potácíme od modly soudružské vzájemnosti po modlu nejnižších daní a nulového státu, pěkně od extrému k extrému. V obou systémech je/byla pak západní Evropa označována za tu špatnou (dříve kapitalisticky prohnilou, dnes socialisticky zhýralou) a my za ty, kteří mají rozum. Přitom jedny z mála funkčních systému na světě jsou právě v západní či severní Evropě, kde sice mají právě vysoký stupeň přerozdělování, ale obrovskou přidanou hodnotu v podobě investic společnosti do vzdělání, technologií, vědy výzkumu a nízkou toleranci korupce. Mantra, že korupce souvisí se stupňem přerozdělování padá při pohledu na skandinávské státy stejně jako při pohledu třeba na Afriku, malé slabé státy s malým stupňem přerozdělování a obrovským stupněm korupce, kde ti nejmocnější ovládají nejen přerozdělování směšných zakázek, ale hlavně spravedlnosti skrze soudy a snadno za peníze kriminalizují bezmocné a nepohodlné jako na běžícím pásu. Právě slabý stát a korupce v oblasti práva spravedlnosti daleko více dopadá na svobodu a práva jednotlivce.

0 4
možnosti
RJ

Stále to samé. Vzývání všeobjímajícího státu, který všechno ví nejlíp.:-/

3 0
možnosti
JH

J51i65ř68í 95H74o65l56ý

17. 9. 2013 15:24

Jediné co by pomohlo je po volbách zavřít každého co před volbami něco slíbil a nedodržel.

Alespoň na 5 let.

3 1
možnosti
MN

Karma! Perfektní článekR^

2 1
možnosti
Foto

J78a85n 48R76ý31z98n98a81r

17. 9. 2013 13:36

Velice trefný popis situace.  ....

R^

3 0
možnosti

Jako samostatný, svobodomyslný, nezávislý, vzdělaný a racionálně uvažující jedinec říkám, že neviditelné ruce se nedá věřit a že sociální smír má své opodstatnění (do určité míry), o čemž nás může poučit historie zemí, kde se na sociální smír kašlalo.

Na druhou stranu, zbytečná byrokracie a přerozdělování pro přerozdělování taky není nic dobrého.

1 2
možnosti
RJ

Sociální smír nelze naplňovat, zuří-li třídní boj východoevropské levice.:-/

1 1
možnosti
KL

pocet hlasu nad 1 pridelovat dle vyse odvodu zalacenych fyzickou osobou za obdobi od poslednich voleb. kdo plati, necht ma vetsi moznost rozhodovat co se s jeho prostredky deje.

2 1
možnosti

majetek neznamena moralku (casto spise naopak) a chudoba cti netrati.

0 2
možnosti
VS

Hmmm, docela trefný článek. R^

1 0
možnosti
KC

Autor - k naší smlůle - má víc pravdy než si připouští. Jenže těch bláhů je mnoho a o tom to všechno je. Autor odvedl dobrou práci a má karmu!

2 0
možnosti
Foto

R^. Velmi pěkně popsaná politická situace. Bohužel se ale musím stydět za naše spoluobčany kteří volí strany, které se dostaly do parlamentu!!! Bez vyjímky! ;-(

8 0
možnosti
Foto

Ale když budete volit strany, které se nedostanou do parlamentu, stejně budou rozhodovat ty, které se tam dostanou. :-)

0 0
možnosti