Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

Nádhera, paráda. Na Slovensku je velmi mnoho raritních kurií šlechtických zemanů místních, je to evropský unikát, vždy ale doslova mě bolí srdce, když vím, že o mnohé se místní obce málo starají či je majitelé všelijak vylepšují tzv.

0 0
možnosti
MP

Kaštiel = zámek. Už jsem to málem zapomněl. Slovenština je opravdu krásná, když se do ní necpou "destinácie" :-).

Renesanční sgrafita též - jestlipak se vrátí i na to průčelí?

Krásný text i fotky.

0 0
možnosti
Foto

...ďakujem Mirku, tie sgrafita sa na priečelie s takmer 100 % istotou nevrátia. Spôsob prestavieb a reštaurovania v minulosti žiaľ mali svoje mnohé negatívne stránky. Ale čo je ešte horšie, že sme sa doteraz nepoučili z týchto krokov a stále sa nájdu "odborníci", ktorých vedomosti "rastú" súbežne s výškou bankového konta a presvedčiť ich o kvalitách a hodnotách historických pamiatok, ktoré "sa im dostali do majetku" je rovnako nemožné ako poslancov v parlamente o tom, že nie sú "vyvolenými", ale len zvolenými...

1 0
možnosti
ES

Díky za tip, krásné.

0 0
možnosti
Foto

Zdravím, Peter...;-) tak tam jsem s tatínkem nebyla;-Dale je to krásné, zase - jak jinakR^ a pro mne tip. Krásný víkend přeju.

0 0
možnosti
Foto

...Vám tiež Radka veľa pohody aj keď u nás mrholí a hmla prináša depresívne nálady. Tak sa aspoň takto vrátime k tým slnečným dňom:-).

0 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 5,46
  • Průměrná čtenost 173x
...výtvarný teoretik a kritik, historik umenia, reštaurátor a výtvarník, publicista a milovník krásna v prírode...

Seznam rubrik