Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Paní Křivanová, můžu vám říct, že jsrte mne pěkně vytočila. Zase jedna nemožná matka, která jedno dítě odvleče do školky, kvůli kterému pracující matka nedostane místo ve školce skučí, co má práce, když jí náhodou zůstanou obě děti doma. Být tou paní, co k vám přišla na angličtinu, už se u vás více neukážu. Už tříleté dítě je schopno pochopit a hlavně respektovat, že do hovorů dospělých se nemá vůbec plést. Čmárání do knihy absolutně nepochopitelná věc. To jste tomu dítěti nikdy nic nevysvětlila? A i ostatní věci. Vím, že dnes se propaguje co nejdelší čůrání do plínek, ale i dvacetiměsíční dítě by melo vědět, že ve dne se chodí na nočník a v noci to vydrží. Prostě jste opravdu dáreček. Dle vaší výkonnosti si zasloužíte stejně výkonného manžela. Asi minimální mzda.

8 1
možnosti
Foto

Pokud je té starší 5 let, už je možná předškolák a to by do školky chodit měla (navíc to má zadarmo).;-)

0 1
možnosti
Foto

Mě zaujalo, že dětský lékař autorky si zve dohromady děti na prevenci a ty nemocné - obzvlášť v chřipkovém období. Buď není normální doktor(ka), nebo matky lezou s chrchlajícíma dětma do čekárny v době, kdy jsou objednané děti na prevenci (myslím, že B bude asi správně):-/

3 0
možnosti
Foto

Jasně, že B je správně, to jsem zažívala i se svýma dětma. Šli jsem na prevenci a maminky s nemocnýma dětma  se cpaly mezi nás zdravé...-(

2 0
možnosti
Foto

N16e44l78a 95P37a25l62o81v83á

18. 1. 2013 20:02

Pane jo, Vy jste teda hotový poklad do domácnosti. Nespokojená, hysterická, ukřivděná, střílející ostny na všechny strany (na manžela, na pediatra, na nezvládnuté děti).

Z Vaší věty: "Dneska mám obě děti" usuzuji, že dnes nastala výjimka a jindy míváte doma jen jedno. Starší dáváte do školky a doma se staráte jen o mladší dcerku? Z čeho Vám tedy tak jedou nervy? Na co si stěžujete?

Jak se může dětem podařit nadrobit snídani do gauče? Vy jim dovolíte, aby s nakousaným jídlem couraly po bytě?  Neučíte je snídat v kuchyni u stolu? 

Posadit dítě na nočník trvá normální matce asi tak jednu minutu. Pokud strávíte hodinu z dopoledního času tím, že v její první polovině honíte malé dítě po bytě, aby si sedlo na nočník a v druhé,  přesvědčujete to pětileté, aby se obléklo, tak je něco hodně špatně. Chaotická jste Vy a děti Váš chaos pouze přejímají.

Dál jsem už ani nemohla číst, protože nemůžu uvěřit - Vy své děti vůbec nevychováváte. Pětiletá holčička by měla respektovat, že učebnice je Vaše  a pokud si ji chce vzít, musí se Vás napřed zeptat. Stejně tak  musí vědět, že knih si vážíme...  že se do nich nepíše ani nekreslí.

Že si dítě vyleze na stůl a rozype sůl s pepřem, k tomu už nemám slov. Ještěže k Vám chodí ta chůva. Snad aspoň něco napraví.

9 1
možnosti

Bože můj, když vám chybí totální smysl pro humor a nadsázku, tak  takovéto věci nečtěte, ještě byste si mohla ublížit...

0 10
možnosti

Muzete ji prejmenovat, ale nezmenite ten fakt, ze je to luxus, o kterem si mnohe zeny nechavaji zdat. Byt doma s detmi, videt je vyrustat, uzit si je, venovat se jim a jeste to mit placene? To se napriklad zenam v USA zda jako utopie a neveri tomu. Vim, ze je to tezke, mit nemocne dite nebo deti a byt na vse sama, ale ten travnik na druhe strane vazne neni zelenejsi. Tu hodinu anglictiny proste priste v takove situaci zruste. Vse je jen o prioritach a umet si najit cas na to spravne. Hodne stesti.

6 0
možnosti

Opravdu se mi dere slza do oka nad dnešními "uštvanými" maminkami. Ještě před 30-4 lety neexistovaly jednorázové pleny, dost lidí ještě neměla ani automatickou pračku, o myčkách nikdo ani neslyšel, mikrovlnky na rychlé přihřátí bašty pro mimčo taky, natož automatické ohříváčky a sterilizátorky.

Stejně tak moc nebyla móda zajet s prckem do kavárničky a nechat okolí na pospas svým nevychovaným zlatíčkům. Jezdilo se do parku a na hřiště a hlídaly a klábosily všechny maminky tak nějak na střídačku a kupodivu si stále tolika nestěžovaly, ne, měnily si recepty a nápady. Dnes je ubohá maminka sama doma jako kůl a když mimi spí, tak si nejde zdřímnout, ale zasedne k internetu a plácá o ničem s ostatními "postiženými" a straší nebohé "těhulky" co je čeká.

Tak bych rád dnešním maminkám poradil, užijte si těch všech nových vymožeností a nezapoměňte i na dobré zvyky minulosti. Co vám dá internet, kde napíšete dotaz - jak uvařit taťkovi a mimískovi rajskou "máčku", když se vám někdo ozve až za neklik desítek minut? Za tu dobu byste na lavičce v parku vyměníla dvacet receptů a ještě různé vychytávky k nim od ostatních  a kamarádky by vám i pohlídaly kočárek, než zaskočíte k řezníkovi pro kousek hovězího na tu omáčku.

7 3
možnosti

Až jsem dojat, chudák ženská. Posla bych ji o třicet let zpět, vyvařovat pleny, žádná myčka nádobí, atd...

8 3
možnosti

Berte to tak, že jsou ženský který doopravdy pracují. Ráno v pět na autobus, pak třeba do supermarketu, celý den obsluhují u lahůdek kde se nezastaví, řve na ně šéf i protivní zákazníci, pak odpoledne zase na autobus a domů, kam se dostanou třeba v šest večer. Víkendy nevíkendy, svátky nesvátky. Pro ty je kolikrát ten růžovoučký opar ta mateřská.

10 1
možnosti

P29e58t36r 96D20y92n24t95a58r

18. 1. 2013 14:27

sám mám ženu a malé dítě,ale podobné výkřiky jsou trochu trapné,v zemi s nejdelší "mateřskou" na světě. Slovíčkařte si s "mateřskou" a "rodičovským příspěvkem" jak chcete,ale v opěvované Americe je "mateřská" v řádu týdnů a nazdar.

Ať už vás děti zapřáhnou jakkoli,kdekoli ve světě byste k tomu ještě chodila do práce..já bych si moc veřejně nestěžoval,není na co.

11 2
možnosti

No, to že u nás máme nejdelší mateřskou dovolenou na světě, rozhodně neznamená, že jinde ženy s kojencem u prsu chodí do práce. :-) Zůstávají doma obvykle nejméně tak dlouho jako u nás, akorát že je živí manžel a nikoli státní příspěvky.

3 2
možnosti

J65a27n 24K49o23m33á66r39e67k

18. 1. 2013 14:15

měla jsem tři děti zhruba ve stejném odstupu, ale tohle se u nás nedělo

6 0
možnosti

Já jen dvě, ale taky se to nedělo. Dokonce jsem nic takového neviděla ani u známých.

5 0
možnosti

Další dílek do nekonečné diskuse "dnešních zhýčkaných" a "dřívějších ocelových" matek:) Že vás to baví:) Současnice nezažily minulost a minulostnice nezažily současnost. Rodičák není jen o tom, že jsou plíny a přesnídávky. "Nejlepší" byl můj táta, když jsme mu dali malýho na hlídání a on pak řekl, že když hlídá malýho, tak už po něm nemůžeme chtít další práci, žádný ani ohřívání oběda, natož nějaký praní nebo uklízení, protože je prostě s děckem, a to už žádný další prostor pro jinou činnost není:))) To jsem se fakt zasmála:)))) Prostě - rodičák jednou, dobrý, zas budu radši žít jako člověk:)

2 8
možnosti

A když se snažíte a taháte děcka po venku a přitom se domlouváte s jinýma babama, kde se slezete, tak pak o vás napíšou zdejší diskutující, že tlačíte kočár a u ucha telefon a pak sedíte u kafíčka - to je totiž hrozný zločin být s dítětem v herně a dát si tam kafe, na kafe a společnost jiných matek totiž nemáte asi nárok, vzorná matka by si přece nikdy nedávala kafe s jinýma matkama, že?

1 6
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1792x
Momentálně hlavně máma, uklízečka, kuchařka, pradlena, babyguard, kamarádka. Příležitostně kavárenská povalečka, turistka, cyklistka, milovnice hudby, lenoch a gurmet. Jednou snad opět ekonom v pracovním nasazení.

Seznam rubrik