Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

Pracovala jsem jeden čas v MŠ. A bylo naprosto běžné, že nám tam děti chodily zafrkané, chroptily jak chroptící chýše a to nejen pár dní, ale vesele i tři týdny. Když jsme rodičům řekli, zda by si s dítětem třeba nechtěli udělat prodloužený víkend, že by se důkladně vyleželo, tak neměl nikdo z rodiny čas. Stalo se i, že dítě mělo dopoledně horečku, bylo mu zle, volali jsme rodičům a odpověď zněla: "a nemohlo by to počkat do čtyř". A my učitelky tím fakt nic nemohly udělat (nevím teda, jak vedení). Chápu vaše rozhořčení, ale jedině pokud by nějaké dítě mělo nějakou vysoce nakažlivou a nebezpečnou chorobu, tak by se asi dalo něco dělat. Jinak je to prostě na vůli rodičů.

2 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
IH

I40r84e36n96a 74H56r85u27b10á

18. 3. 2013 15:28

Já si říkala, proč jsou často učitelky tak vyplašené a omlouvají se třeba i za to, že má syn zaválené kalhoty od bláta - a ono je to kvůli vám ;-) a vám podobným. Syn je nemocný tak 1 - 2 x za zimu, nekupuji mu za tisíce žádné hokus pokus bla bla bla co jste popsala (ani nevím co to je a k čemu to slouží). Můj manžel je astmatik a každý podzim má potíže a kašle x týdnů - a nakažlivé to opravdu není. Pokud jsou vaše děti opravdu tak moc nemocné, je to nenormální a problém bude podle mě jinde.

3 2
možnosti
Foto

Proč nadáváte na rodiče? Promluvte si s učitelkami / ředitelkou - vždyť není jejich povinnost přijmout nemocné dítě - nechť ty nemocné děti ráno odmítnou převzít a je vymalováno... Takhle to udělají dvakrát a ostatní rodiče si dají už sakra pozor. A rozhodně je jednodušší přesvědčit jednu ředitelku než 100 rodičů...

1 0
možnosti
Foto

V tomhle nejde generalizovat. Moje dcera je nemocná průměrně 1x za zimu, nemocná myslím to, že leží  s horečkou. Chodily s ní do školky děti, a chodí teď do školy, co byly a jsou stále nemocné jednou do měsíce. Ona to nechytla, zrovna tak jako řada jiných dětí. A co se týká ,,mokrých nosů" - neumím si představit, že bychom s ní ,,marodili" doma  s každou rýmičkou. Jsem přesvědčený, že v takovém případě bychom z ní vychovali zářný případ hypochondra

4 0
možnosti
Foto

Hodně  by mě zajímala ta ,,pozitivní motivace", jak ta funguje ve zdravotně preventivní péči? Vychoval jsem dvě děti, tedy ještě vychovávám, ale něco takového vidím v takové souvisloti prvně...:-)

1 0
možnosti
PB

Moje kamarádky, co měly dítko v 25 až 30 letech, tak nadávaly na dě školky, co máme v místě bydliště - a to stále! Na to, že se tam děti jen hlídají, ale málo se tvoří, na velký, tudíž nemoscný kolektiv, atd. Abych pravdu řekla, tak jsme s manželem odkládali peníze, abychom mohli naše dítě dát do školky s 15 dětmi a 2 učitelkami, s výukou angličtiny, a s divadélkem každý měsíc... Měli jsme děti po 30tce. Nelituji, mohu je zajistit z úspor. Ta pohoda je znát! Někdo říká, že to je blbost platit 4800 tisíc měsíčně školku. Státní školka stojí se vším všudy v našem obvodu Prahy 1200 Kč (rozdíl tedy 3600 - což není tak hrozný vzhledem k tomu, že syn tam chodí stále, FAKT nemarodí, má tam 3 jídla denně a je tam od rána do 16:30)  Našetřené peníze na to dám ráda. Někdo ale říká - pro dítě takový prachy za školku? Ale přesto si dotyčná kupuje boty a kabelky, kouří, dá si ráda šampíčko - já to nemusím a je i jedno, co si myslí... Já osobně si vážím kohokoliv, kdo je ochoten se mému dítěti věnovat tak plnohodnotně a učit ho i jazyky. Vzdělání je investice - a už od školky. V zahraničí jsou školky MNOHEM dražší!

4 1
možnosti
EN

E98v42a 17N26o32v98o40t38n51á

18. 3. 2013 10:09

taky bych to brala, ale u nas je nejlevnejsi skolka 7500 plus 1000 strava..

0 0
možnosti
EN

E72v49a 66N47o46v88o97t91n64á

17. 3. 2013 23:26

trafene husy sa ozyvaju.. :-D S autorkou suhlasim, sorry,ale poslat chore dite do skolky je nezodpovedne a obcas by som nektere rodice klidne hlasila i na socialce.. U nas je kvantum deti, ktorych maminka je doma s mladsim ditetem a stejne to starsi do skolky da nemocne.. a argument, ze nemuze byt s kazdou nemoci doma?? Ak moje dite onemocni, ostane doma a nikoho ve skolce nenakazi, takze tie deti ostanu zdrave.. Ak by to tak delal kazdy, tak si odmarodi jednu dve choroby pres zimu a bude klid.. Chapu nemoci, ktore su infekcne, este pred propuknutim.. ale nechapu treba maminku, ktorej holcicka mela vecer 39 teplotu a rano isla do skolky.. Dalsia, ktora svoji dcerku davala do skolky mesic nemocnou, mala vyzerala, ze by potrebovala spis do nemocnice, uz ani ne domu.. Taky strevni chripka, dite ma byt doma minimalne dva dni po skonceni prujmu a zvraceni, je stale infekcni, takze ak sa vrati do skolky, nakazi dalsi deti.. no a u nas dokonce rodice vodili do skolky deti s prujmem a zvracejici!!  toto su moje zkusenosti zo skolky, obcas fakt na zabiti.. a slusne slovo pro ty rodice nemam.. taky som musela skoncit kvoli tomu v praci a jit delat neco jinyho, za horsi prijem... Ale moje dite ma jenom jedno zdravi a to, co je pre nekoho jenom ryma a kaslicek, tak u nas konci horeckama pres 40.. Keby vase dite melo za pul roku 4 krat atb a pri kazdej chorobe taketo teploty (jednou sme skoncili i v nemocnici), tak by ste sa takych rodicov nezastavali, ze je to jenom ryma..

1 3
možnosti
JF

J60a78n 82F91r32ý48d23l

17. 3. 2013 19:01

Dítě si musí v mládí vytvořit imunitu. Ti, co vyrůstali v mládí ve sterilním prostředí obvykle potom mívají problém s imunitou.

6 5
možnosti

přesně... i lékaři říkají, že část alergií je způrobena právě tím "sterilním" prostředím, doma se všechno drhne antibakteriálními čistícími přípravky, do přírody se malé dítě pomalu nedostane - natož aby si tam ocucávalo kamínek či klacík... a tohle jsou pak důsledky

3 2
možnosti

Víte, ale ono to opravdu bude především ve vašem dítěti a hlavně v jeho genetické výbavě. Moje děti kdysi chodily do stejné školky, se stejnými dětmi a učitelkami - a protože jsou rok od sebe, občas byli i ve stejné třídě. A přesto syn marodil snad každý měsíc a dceru si chodili ukazovat jako malý zázrak, protože lékařka ji znala pouze z preventivních prohlídek. A totéž dnes vidím u svých vnuček a jejich kamarádů: některé dítě z téže třídy MŠ je nemocné neustále, druhé nemoc téměř nezná, přestože se setkávají se stejnými "kašlajícími" dětmi

5 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1792x
Momentálně hlavně máma, uklízečka, kuchařka, pradlena, babyguard, kamarádka. Příležitostně kavárenská povalečka, turistka, cyklistka, milovnice hudby, lenoch a gurmet. Jednou snad opět ekonom v pracovním nasazení.

Seznam rubrik