Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Technik se nezapře! ;-DR^ Ale vážněji - když vám v současné době fotovoltaická elektrárna pokryje 36 % roční spotřeby elektřiny a předpokládáte, že brzy budete čerpat ze slunce až 75 % energie, znamená to, že přistavíte další panely? A taky mě při čtení Vašeho článku napadlo, že fotovoltaika je možná vhodnější právě pro firmy, kde se člověk zdržuje ve světlé denní době, než pro domácnosti.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
KK

Už dnes je možné prodávat za spotové ceny.

0 0
možnosti
MR

Muze te mme vysvetlit jaky ma smysl zaruka na panely 10 let v kombinaci se zarukou na vykon 25 let. Neni zbytecne platit za zaruku vykonu kdyz uz pravdepodobne odejde panel ma mechanicke poskozeni.

1 0
možnosti
Foto

Super blog, ačkoliv vůbec nerozumím technickým údajům a těžko kdy budu pořizovat solární panely, tak se mi líbí, jak jste se otevřeně podělil o své zkušenosti. Jen nechápu ten údaj o spotřebě vody. Ta se používá na chlazení, nebo proč se to uvádí?

Karma R^

2 0
možnosti
ML

M97a35r76t70i73n 11L31a44c97o

17. 12. 2022 15:20

Tiež to nechápem, na chladenie určite nie.

0 0
možnosti
MB

Rozumný blog, blahopřeji k rozhodnutí se a výsledkům. Což o to, inspirace nějaká bude. Třeba jako můj kolega z práce, pozvaný na chalupu. Uznale mručel a pravil - "Dobře konáš, pokračuj, nechť máme co znárodňovat"! Každé volby mu říkám - "Václave, vol pravou rukou" ! Prostě, je levý ... :-)

1 0
možnosti
Foto

Počkejte, jak Vás sepsuje pan Smutný. Ten až si to přečte, tak mu přinejmenším nebude chutnat. R^

3 3
možnosti
MS

Proč stále vykřikujete do světa svou deprivaci, pane Dvořáku? FVE s bateriemi jako záloha pro zcela racionálně očekávané výpadky sítě vinou zelené politiky, proč ne? Prodávat do sítě? Nesmysl. Za 1) za chvíli tady bude tak obří nadprodukce z FVE v létě, že jako v Německu půjdou ceny do záporů. Proto se už 22 let (!!!) OZE v Německu dotují. 2) Dramaticky vzroste cena za distribuci a správu sítě, což je už nyní nejvyšší položky ceny elektřiny v Německu, před vlastní silovou cenou elektřiny. Nyní jsou přihlášeny pro nové připojení v ČR neuvěřitelné kapacity 17,2 GW. Ovšem ČEZ říká, že bude s to připojit asi 2 GW. Takže ty stamiliardy korun navíc na distribuci aa správu sítě zaplatí všichni, nejvíce čeští chudí, kteří nebudou mít nikdy možnost kofinancovat drahé projekty FVE. Navíc všechny dotace jsou dodatečným ziskem instalačních firem, které se teď logicky předhánějí v inzerování. Důsledkem této sázky na OZE bude daalší prudkký růst ceny elektřiny při jejím nedostatku, protože kaapacita FVE s 10% časovou využitelnosstí v roce falešně implikuje nessprávný obraz skutečného potenciálu produkce elektřiny v zemi po tlaku zelené lobby na zavírání uhelných zdrojů. Očekávám, že posléze přijdou levné sazby ERÚ za letní výrobu a drahé sazby za stabilní zimní produkci. Takže pane Dvořáku, dejte si mokrý hadr na hlavu a opusťte své fantasmagorie. Stačí se podívat na přísslušné weby a produkci z OZE..

0 0
možnosti

J93a63n 81Š69e60s90t64á47k

16. 12. 2022 13:31

Díky za konkrétní informace, jen malý dotaz, dotace pro firmy nejsou?

0 0
možnosti
  • Počet článků 1
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1262x
Vystudoval jsem elektrotechnologii na Vysokém učení technickém v Brně. V roce 2001 jsem založil firmu specializovanou na prodej inkoustů, tonerů a počítačového hardwaru soukromým firmám i státním institucím. Ve firmě PREMO působím 20 let – aktuálně na pozici ředitele a jednatele.

Seznam rubrik