Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Překrásný blog. Bohužel mám pocit, že tenhle ostrovní Kocourkov je nám vzorem a už brzo dosáhneme jeho kvalit. R^:-)

1 0
možnosti
Foto

Tedy na to, že jste blondýnka, tak kdybych nějaký klobouk opravdu nosil, řekl bych: "Smekám, vážená!". Napsala jste přímo brilantní článek...;-) Ď.

1 0
možnosti
JT

Taky jsem byl nucen 10 dni sluzebne prezit v Kocourkove. Bydlel jsem sice v centru, ale bylo to to nejhorsi, co jsem kdy zazil. Mikropokojik, kkam se vesla jen postel, kufr uz ne. Nastesti mi ho vymenili. protoze tam nesla wifina a internet jsem si priplatil. Zachod na chodbe. Kdyz se ucpal, tak v protejsi restauraci - pokud mela otevreno. Neuchvatnejsi byla cena. Prvni den 45 tech jejich fufnaku, dasi dva 54, koncilo to na 103. Metrem jsem jel za tech 10 dni 20x, z toho jsme se 5x nedostal tam, kam jsem chtel. JJen jednou diky me nepozornosti. Nedeli jsem stravil na zachode, cimz jsem zpusobil nemale potize spoluubytovanym. Nikdo mi nerekl, ze ten jejich cider je silne projimadlo.

1 0
možnosti
JM

Vážená,navštívil jsem Londýn již několikrát a vždy se budu do něj vracet rád.To,že ceny jsou k našim samozřejmě vyšší,to bych nedával za vinu jim,ale naší podhodnocenou měnou.Co se týká popisu služeb,dopravy,jídla a ostaních věcí spojených s návštěvou tohoto kosmopolitního města,tak mi dovolte s vámi nesouhlasit.Asi jste se pohybovala někde jinde,ale moje zkušenosti tak negativní vůbec nejsou.Zajímalo by mne,jak by jste asi napsala o naší "Zlaté Praze", třeba z pohledu turisty.Hezký den a slunce nad hlavou přeji.

3 0
možnosti
Foto

Děkuji za Váš komentář. Žiji v Londýně tři a půl roku, z toho poslední dva roky pár minut od centra v západním Londýně. Londýn jsem jako turista milovala a i to byl jeden z důvodů, proč jsem se zde rozhodla zkusit žít. Běžný život od toho turistického je zcela jiný a kvalita života velmi zaostává. Řekla bych, že markantně za tou českou. Drobnosti každodenního života jsou zde nepředstavitelným problém. Snažila jsem se článek napsat s nadhledem, pokud bych měla popisovat realitu všedních dnů, mohla bych napsat knihu o všem, co tu nefunguje. Čechy jsou zde stále nazývány zemí východní Evropy, vnímáno ve smyslu poněkud hanlivém, ale myslím, že by Briťáci ještě čuměli, jak to v Čechách šlape.

1 0
možnosti
AT

Zajímavě a krásně napsané, ale pořád mám Kocourkov ráda :-)

0 0
možnosti
JT

Taky ho mam rad. Kdyz tam nemusim. Nejlepe vypada na fotkach nebo guglmapach.

1 0
možnosti
OF

Asi píšete o UK ?

Marně přemýšlím jaký je polský ekvivalent pro Kocourkov

Asi to bude Pacanów z knihy pro děti "Przygody Koziolka Matolka"

/ Dobrodružství kozlíka Matěje/..... ̈

„W Pacanowie kozy kują

więc Koziołek, mądra głowa,

błąka się po całym świecie,

aby dojść do Pacanowa.

Proč to píši ? Aby vám ta polská servírka nalila pořádnou míru.

Když ji to přednesete, nalije vám určitě nad míru. ;-D

Jinak karma.

1 0
možnosti
Foto

děkuju :-) vyzkouším, snad mi to pivo nevylije na hlavu ;-D

1 0
možnosti
VM

skvěle. tak nějak jste přesně vystihla mé pocity ze skvělých západních zemích. nejvíc se mi líbil popis fish and chips.

2 0
možnosti
MT

Je Německo "taky" západní země? S těmito nešvary jsem se tam totiž nesetkal. Ceny odpovídají platům (2-3 násobek), takže i Čech s průměrným platem tam za víkend neschudne tak, že by umíral hlady. Ze sociálních dávek se to samozřejmě financovat nedá (ale to by nezaplatil ani Němec).

Pivo za 3EUR, lékař za poplatek 10EUR za čtvrtletí (kolega byl za tyto peníze u zubaře na předměstí Mnichova, to já dám víc za "hrazenou" plombu na Moravě), 3*hotel 50-60EUR kousek od Mnichova v dosahu S-bahn (za podobnou cenu se vyspíte na okraji Brna), jízdenka asi dvojnásobek až trojnásobek co v Brně, bavorská kuchyně 10-15EUR za hlavní jídlo (jen o málo víc než kvalitní moravská kuchyně, pokud za ni nepovažujete hotovku v podobě vepřo-knedlo-zelo). Jídlo v IKEA za 5-6EUR (tytéž masové kuličky z koniny).

Takže autorka nepopisuje žádnou skvělou západní zemi, ale zaostalý ostrovní stát, o kterém všechno toto víme nebo tušíme, jen to vtipně podala. I do tohoto zaostalého ostrovního státu jezdili ještě nedávno pracovat např. Slováci, protože pracovali např. 300km od kocourkova a tam jsou ceny jinde (ze mzdy jim zbyde prostě víc než na Slovensku). Mimoto, moravský venkovan by si mohl autorčin kocourkov splést se středem Prahy - zkušenosti obdobné (vyjma ceny dopravy, ta je v Praze levnější než v Brně). Navíc, všichni víme, že průměrný Brit dnešní doby má do Churchilla hodně daleko - zkuste se zeptat v hospodě českého "zedníka" se základním vzděláním na jeho názor na cizince.

2 0
možnosti
Foto

zajímavě čtivě pojaté, karma R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5168x
Autorka knihy Holka od Big Benu. Toho času kopající se do zadku na mateřské dovolené, kde v přímém přenosu vzniká druhá kniha Matka z Dejvic, která by měla vyjít v následujícím roce. 

 

Vzhledem k nénaročnému životu prvomatky  se může stát, že se její vydání posune na rok 2038.

 

 

 

Seznam rubrik