Diskuse
Servírkou v Londýně
Děkujeme za pochopení.
B47ř73e32t61i69s52l46a16v 22N38o31v38á35k
Jsou jen jedni typy hostů...Měli jste na mysli: jsou jen jedny typy hostů (Google)
J32o31s33e80f 76K63o61u84b24a
Práce servírky a číšníka je náročná. V Kanadě je stanovena minimální mzda 15 dol.
na hod. Hosté jsou při placení štědří. Je zaveden nepsaní zákon, že obsluha dostane 15 - 20% tip z celkové útraty. V průměru, obsluhující personál dostane v tipech 150 i více za 8 hod směnu, plus mzda od majitele restaurace. Což součtem je za 22 dní 6000 dol. za úsměv při práci to snad stojí. Mluvím ale o restauracích kde se dveře netrhnou. Pokud se platí elektronicky tak pod částkou je kolonka tip. To je ale připočteno ke mzdě a zdaňuje se. Já nechávám tip v hotovosti na stole. Říká se, nemohu potvrdit, že nejštědřeji je personál odměněn v homosexuálních barech.
V37i66l76é64m 10B88a39r94á17k
Již to zde padlo, mělo to být vtipné, ale je to smutné. Chápu, je to těžká a nevděčná práce, ale k ní je třeba vlohy.
Prostě Češi jsou jako obsluhující personál neochotný, otrávený, dávající najevo, že vás, jako plebs obsluhuje jen tak nedopatřením, těsně před odjezdem do Hollywoodu a převzetí hlavní role ve filmu po boku di Capria..
Národnost obsluhy lze opravdu poznat podle chování. Když přijdete v Rakousku do restaurace a zarazí vás nevlídnost obsluhy, většinou zjistíte, že mluví česky.
V Itálii vidíte, jak majitel sbírá na zemi cigaretové špačky nebo po hostech uklízí použité nádobí a přitom si zpívá.
K35r48i37s80t80ý61n28a 53B86u41r13g46e78r98o97v94á
Článek je psaný s nadsázkou (jako ostatně všechny mé články) a je ho tak i potřeba brát. Nicméně si dovolím s Vaším názorem nesouhlasit. A budu mluvit čistě o situaci v UK, protože s jinou zkušenost nemám.
Možná si Ital při práci zpívá, ale večer se zlíská tak (mladší generace spíš zhulí), že třikrát do týdne do tý práce nepřijde. Italové, Španělové a ostatně i Angličané to v těhlech profesích mají na háku a práce si neváží. Ručičky dozadu, moc se jim makat nechce a vzhledem k brexitové situaci, kdy v těchto profesích chybí lidi, je ani nikdo nevyhodí, a pokud ano, druhý den mohou nastoupit jinde, protože nejsou lidi. A kolotoč začíná nanovo.
S tím se váže další věc. Je rozdíl dělat krátkej, dlouhej tejden nebo anglické stupidní dvanáctky, kdy se jede klidně dva týdny bez dne volna. Čech nebo Slovák se sice bude míň usmívat, trochu si brblat pod vousy, ale ty šichty oddělá a zastane práci za dva. Ostatní národnosti to mají na háku. Ať jsem dělala v hospodě nebo v officu, vždy bylo nejlepší dělat s "našincem", protože my jsme makavý, se zbytkem světa sice bývá sranda, ale rozhodně se nepředřou.
S60t45a97n74i78s91l32a45v 65B83u15r52i57a76n
Dobře napsané, ze života. Naprosto věrohodné.
J27o30s94e88f 97P50i50b70i61l
Asi to mělo být vtipné, ale je to spíš smutné...
M33a76r29t81i77n 58H67o77d68í44k
Jsem rád, že jste zmínila jednu z vlastností, které mám na američanech nejraději (obvykle je cool z nich dělat jen pitomce) a to, že druhým přejí - nejen úspěch, ale i peníze. Slyším to ve Státech při různých příležitostech. Vydělejte co nejvíc, abyste mohli rozdávat co nejvíc. Nedat slušné dýško je v americe neomalenost, i když neomalených lidí je i tam dost, to nepopírám.
I29v62a92n15a 74L27a85n42c45e
Obdivuji práci servírek, vím, že bych to nezvládla. Podnosy by lítaly ne na stoly, ale na hlavy a do klínů hostů. Neuživila bych se ani náhodou. Proto dávám dýška, náročná práce...
I55v58o 10Ž64á68č71e30k
Já bych nezvládl práci číšníka, nezvládl bych ani práci horníka, ale většina číšníků a horníků by zase nezvládla moji práci programátora.
Ona každá práce je těžká, když se dělá pořádně.
S91a88m 75S43e62l19d34r13i57c98k
Když se chci dobře najíst, nepotřebuji chodit do restaurace a uvařím si sám :D pokud se jakékoliv servírce nelíbí dýško, pak má volbu = může odejít a případně zkusit jinou práci - samozřejmě, jestli je schopna zvládnout jinou práci... ptže něco nosit, komunikovat se zákazníkem a u toho nachodit 10-15 km musí i na jiných pracovních postech, ale nemají tam nárok na dýško - jen základní plat...
T37o11m36á51š 37T61a46t67í88č44e31k
No, do značné míry se souhlasit dá, s tím autonomním vařením, ale občasná návštěva dobré restaurace je nutná i pro vyhlášeného kuchaře. Kvůli inspiraci.
- Počet článků 103
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 5170x
Vzhledem k nénaročnému životu prvomatky se může stát, že se její vydání posune na rok 2038.