Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

jeden způsob, jak se pokusit předejít podobným průšvihům, je nevolit úmyslně lidi dementní, hajzlovské, a jinak naprosto nezpůsobilé k výkonu funkcí.

Připomenu, že izraelským ministrem bezpečnosti je jistý Ben-Gvir, jakási paralela lubomíra volného, a jeho voliči ho volili právě proto, že je to dementní násilnické individuum se sympatiemi k masovým vrahům. Zbytek existující izraelské vlády, bez dvou za dvacet. Jedna věc, kterou tito mudrci provedli, byla masivní podpora osadníkům na Západním břehu, kteří poté vyžadovali stejně masivní ochranu ozbrojených sil, které s k nim převedly hádejte odkud. Kdo si myslí, že si protivníci nevšimnou, že osazenstvo ministerstev je dementní, že nedostačuje svým mentálním výkonem svým povinnostem, ten nedostane příležitost myslet znova.

0 0
možnosti
ZZ

Jako Ben-Gvir se bohužel chovají i jeho političtí protivníci na druhé - tedy palestinské straně, takže moc rozumných si tam nevyberete ! Všichni na jedné i druhé straně neustále volají po ještě větší eskalaci napětí.

0 0
možnosti
JT

J28i85r80i 29T45i35c23h32y

11. 10. 2023 17:11

"vysidleni Nemcu nam prineslo moralni kocovinu a bez nej by nebylo komunismu" Je vubec mozne vymeslet takovy nesmysl a spojit ho s necim, s cim vubec nesouvisi?

3 2
možnosti
MP

taky jsem na to koukal. Autor si patrne mysli, ze nemci tvorili jakousi hraz proti komunismu. Asi nevi, ze komunismus vymyslel nemec (marx) a ze po druhe svetove miliony nemcu v NDR budovali socialismus jako divi.

0 0
možnosti

Jen se obávám, že na území "Palestiny" není nevinných lidí. Jeden kolega diskutující psal "že není terorista jen ten, co drží zbraň, ale i ten co jeho činy oslavuje, či mu napomáhá". S tím souhlasím.

12 3
možnosti

Tak to je hluboký nesouhlas. Když to vezmem kapku do hloubky, občas byste mohl poslat do vězení polovinu národa.

3 6
možnosti
VB

V13i55l98é86m 51B80a43r26á76k

11. 10. 2023 10:34

Děkuji za tento článek, jste jeden z mála, který nemá odpovědi na všechny problémy světa a ukazuje zde, že věc nemá jednoduché řešení.

5 1
možnosti
LS

Za 70 let z 250 tisíc na 2,5 milionu v místě kde není údajně práce, základní služby, velmi málo potravin atd je do očí bijící. Přece v těchto místech by měla být dětská úmrtnost takřka 50% a při údajně špatně dostupné lékařské péči by věk dožití by měl být kolem 45ti jako ve středověku. Někde je strašná lež o tom jak zle snimi Izrael zachází když se dokázali takto namnožit.

16 1
možnosti
JH

J68i82ř50í 19H70o10l87ý

11. 10. 2023 16:25

Ze začátku je podporovaly arabské státy, a dnes si je množí sama EU.

1 0
možnosti
Foto

J93i23ř31í 93K14i71n30d66l

10. 10. 2023 18:12

19 let Gaza patřila Egyptu ten nedovolil vznik samostaného státu od roku 1967 do roku 2005 patřila Izraeli. Z důvdou proníká teroristů na území Izraele a páchní sbevražedných útků na civilní obyvatele ji Izrael uzavřel. Vstup a odchod je umožněn určenými místa, jako z akomunistů hranice a celní budovy. Těn ze strany Izraele do Gazy proudí humanitární pomoc, surová nafta, plyn elektřina a lékařské ošetření a tudy odchází gazané do Izraele za prací. Když Izrael Gazu oouštěl byla to prosperující oblast, neziskové organizace od Židů koupily skleníky, zavalažovací zařízení a další věci a s radost a za darmo je darovali gaznům. Ti je okamžitě rozmlátili nechali jenom pár, kde se veskyrtu kopaly tunely na pašování zbraní. Gazu blokujei Egypt, který ví proč a s Izraelem v této věci spoulpracuje. Varoval ji před současným útokem a oni to hrubě podcenili.

16 0
možnosti
Foto

Články tohoto typu běžně nečtu. Váš si mě zavolal. A jsem ráda. Psané s citem. To je vzácnost. Děkuji.

2 0
možnosti
JR

J55a92n 55R64á25ž

10. 10. 2023 17:23

Ten geometrický nárůst obyvatel pásma Gazy, je přesným obrazem toho jak to vypadá dnes všude na světě. Počet lidí dosáhl kritického bodu v mnoha částech světa a to nejde řešit nějak "krásně", čili lidumilně, zvláště pak, že těch "lidomilů" je v současném světě menšina..

Nějaké "dobré" scénáře vývoje světa, a to nejenom na Blízkém východě nebo např. na Ukrajině, ale všude ve světě neexistují. Tím "dobrým scénářem" myslím scénář v kontextu pravidel i myšlení, v jakém dosud žila euroatlantická civilizace.

Naše pojetí humanity, nutnost soucítění každého s každým a pod. už dominantní roli v tomto scénáři hrát nebude. Na světě je přelidněno a tak jako to funguje všude, kde se jeden druh přemnoží, začne přirození selekce, kterou přežijí jen ti nejlépe připraveni pro tento nelítostný boj o přežití. A to my , Evropané bohužel nejsme, což ukazujeme dnes a denně celém světu.

Samozřejmě se nám takový scénář nelíbí a mžeme nad tímto faktem zavírat oči, ale lidé ve chvíli kdy jim jde opravdu o život, mají stejný pud sebezáchovy jako každý jiný živočišný druh. A když tento pud zavelí zabíjet, tak se zabíjet bude. V Evropě to začne každou chvíli.

PS. Napsal jsem svou představu a nemíním ji nijak obhajovat, ani o ní diskutovat.

7 0
možnosti
Foto

Souhlasím s tím, že na Zemi je přelidněno, a že je logické, že v rámci zachování přirozené rovnováhy směřuje svět k selekci. Nicméně bych nepředjímala, kdo je předurčen k záhubě. Ono nám z našich pozic stejně nezbývá nic moc jiného než si počkat, jak to celé dopadne.

1 1
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1745x
Bláznivý svět gender medicíny a ostatní společenská témata v souvislostech. Občas trochu historických událostí, možná i nějaká kultura. Nemám rád ideologie. Píšu o věcech, kterým trochu rozumím. 

Moje moudra můžete sledovat i skrze pípání Elonova ptáčka @jan_kriso

Seznam rubrik