Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Zajímavý pohledR^První článek jsem nečetla, tenhle mi připadá OK.

.

Domníváte se, že pokud žena užívá hormonální antikoncepci či dokonce oddaluje léky přechod, projevuje se "cyklus" stejně?

0 0
možnosti
DM

Zároveň jsem koukla na minulý článek... no, s tím mám problém - v duchu příspěvků níže.

A  napadlo mě, že diskuse tam je (alespoň tedy, co jsme tak prolítla očima) mile rozjívená a vtipná. Pobavila mě:-))

0 0
možnosti
BS

Magdo,moc pěkný článek. Po přečtení diskuze si nejsem jistá,jestli se neminul účinkem, nicméně mám chuť vyjádřit Vám podporu. Pro mě jejízda na cyklické vlně krásným dobrodružstvím. Často se pohybuji se meziženami, které se svým cyklem pracují a to, o čem píšete, považují za samozřejmé.Čtení místních příspěvků mne tak trochu vrací na zem ohledně všeobecnéhopovědomí o ženských tématech a jejich přijímání. Osvěta je důležitá, ale dokudnezačneme vnímat svoje potřeby, pocity a nálady a jejich původ, dokud nebudemesamy k sobě upřímné, otevřené a ochotné přehodnocovat zažité přístupy,budeme se podobným článkům jenom posmívat –  jak je ostatně patrnéz této diskuze. Každému, co jeho jest ;)

0 0
možnosti
DT

Tohle už je něco úplně jiného než ten první článek, ode mne máte karmu hlavně za ten závěr. Ale bod 4 bych trochu upřesnila. V době menstruace máme hladinu hormonů v krvi sjetou na minimum. Nejsme ženy. Ženská inspirace, intuice, atd. je nám k dispozici ve druhé polovině cyklu. A PMS je jen velice nepříjemný pocit, když nás tenhle "hype" najednou opouští, nerovnováha, disharmonie. 

V době menstruace se naše myšlení blíží tomu mužskému, i naše výkony (zpracování informací) se jim hodně blíží. 

Jsme prostě psychicky každých pět dní někdo jiný, a příroda to tak možná tak chtěla, aby se s námi mužští nenudili.... :-) nebo aby je to drželo pěkně v pohybu.

0 2
možnosti
MK

Jak v pohybu. To je den, kdy člověk může jít s klidným svědomím na pivko, protože ví, že se i v klidu vyspíR^

1 0
možnosti
Foto

J82a77n23a 17M55a10j15o90v12á

24. 6. 2013 13:50

V prvním článku řešite s osmačkami (!) menstruační mejdan (!!) a příjde vám to fajn.

x

V druhém píšete následující: "Všechno toto neznamená, že musíte mluvit o svém cyklu na veřejnosti, u nedělního oběda, s kamarády u piva a atd. Nic takového jsem nepsala – to jsou všechno pouze reakce diskutujících, které přesně ukazují, jak skutečně menstruaci přijímají. Mluvila jsem o debatě matky s dcerou."

x

Kde udělali soudruzi v NDR chybu? Zdravé sebepřijetí je pro rozumnou ženskou potřebné, ale dělat ze sebe za každou cenu nadzemské bytosti, v nichž se neustále děje něco oduševněle-mimořádného je, promiňte, prostý blábol. Jsme ženské. To s sebou nese schopnost přivádět na svět další potomky. To je prostá biologická podmíněnost. Jsem matka dvou dcer, máme hodně otevřený a povedený vztah, věci intimností jsem s nimi řešila už od předškolního věku, ale vysvětlovat děcku, kterému je fakt blbě prostě proto, že hormonálně je ještě neusazené a tělo si zvyká, že je to nejkrásnější týden v roce - no musely by si právem myslet, že matka je padlá na hlavu. A rázem by bylo po důvěře.

x Nicméně - sexuální výchova v naší rodině a metr dlouhé spermie by možná stály za samostatný blog, že by inspirace??? 8-o8-o

6 0
možnosti
MK

Já si autorku představuji ,jak na koštěti přilétá na slet podobně postižených a tam dělají menstruační seanci.

Petrovi kameny hadr;-D

3 0
možnosti
TS

Řekla bych, že cyklická začínáte být vy - jak kdysi pravil jeden diskutér: "Není ostuda šlápnout do psí hromádky, ale je nutno točit se v tom na kramflíčku?"

Já svůj cyklus prožívám celkem špatně - nic mě sice nebolí a nemám špatnou náladu, ale jako na potvoru mě chytá ten zdaleka největší apetyt z celého měsíce. To kdybych věděla v první den svého prvního cyklu, propukla bych namísto oslavy v hořký pláč ;-D

5 0
možnosti
Foto

...jsem jedna z žen, která má bulimi a vše co Magda píše, skutečně prožívám...napřed tu touhu se zničit, že tohle je svět ve kterém nemůžu být sama sebou, protože nejsem dostatečně krásná, výkonná, že mám menzes, tak jsem divná, náladová...kolik posměšků jsem utržila, až jsem se začala nenávidět...pomalu se zvedám z dna, zažívám, že mít menzes je krásné, že je krásné být žena v síle, v křehkosti, něžnosti, vášnivosti... a co je krásné...potkávám muže, kteří si toho váží...mají můj obdiv a úctu...pak je dobře muži i ženě na tomto světě:-)

0 1
možnosti
JS

A ti muži si váží vaší "krásy" nebo vaší menstruace?

3 0
možnosti
Foto

A nenapadlo tě, že když tolik lidí v prvním článku nepochopilo, o čem si vlastně psala, že porucha nebude ...v přijímači?:) Ale že vysílač se vyjádřil nepochopitelně?:)

4 0
možnosti
MS

Vy z té otravné záležitosti snad uděláte ještě politikum. :-P

6 0
možnosti
MT

Když si vzpomenu, v jakých stavech byla v období menstruace ex přítelkyně, tak nejsem přesvědčen o tom, že by na tom našla něco k oslavování:-(

4 0
možnosti
MK

Tak přemýšlím, jestli se ve Vašem případě, co se týče menstruace, nejedná o nějakou sexuální úchylku.:-) Ale točit se můžete jak chcete, ale Kroupobergera stejně nezvládneteR^

7 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 975x
Zabývám se psychosomatickou. Podporuji lidi se sebedestrukčními programy, bulimie, anorexie a další. Lidi, kteří už chtějí změnu. Jsem autorkou tří knih,"Příběh ženy", "Tanec divošky" a "Světlem sama sobě." - všechny jsou na téma ženského vnitřního světa. Více na www.magdakrepelkova.cz

Seznam rubrik