Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jak tady čtu některé části příspěvků tak se musím jen smát ;-D. Jednoduše řečeno co člověk jí tak se projevuje, myslí tak se cítí a je to vidět všude kolem nás na každém kroku. Jídlo ovlivňuje myšlení mnohem více než si některé tupé, hluché a slepé ovečky myslí a také se to projevuje hned na některých reakcích :-)

0 0
možnosti
Foto

Co je to za blábol že ovoce a zelenina je nestravitelná syrová? co je to za blbost že v makrobiotice se musí všechno tepelně upravovat, namáčet? Jaká zdlouhavá příprava? Celý článek je samý nesmysl!!!

0 0
možnosti
Foto

Makrobiotika (mimo omezující přípravy) také prý léčí komplet všechny nemoci. No, nevím, jestli bych neonemocněla žalem bez čokolády, kávy, vína a občas nějakého prasečího obídku.;-)

1 0
možnosti
Foto

J34a74n 62R81ý95z61n80a15r

29. 8. 2013 11:36

K menstruaci: stává se, že se obnoví pravidelná menstruace ženě hodně po šedesátce - jako :-) vedlejší efekt cvičení čchikungu /čínské cvičení pro zdraví/.

Takže souhlasím s vámi - výpadek menstruace nesignalizuje nic pozitivního.

Tedy s vyjímkou možnosti vynechání antikoncepce. :-)

0 0
možnosti
Foto

lidi se v sobě moc babraj...lepší kus slaniny, krajíc chleba a přikousnout okurku ze zahrádk a na zapití pivko či vínko a po ráno štamprličku...pokud vás provází dobrá nálada, pozitivní přístup a trocha zdravého pohybu na denním povětří..

...než zakomplexovaný, vyděšený jedinec, převažující každý gram ingrediencí, modlící se k svému stravovacímu plánu a svíjející se v noci výčitkami kvůli té sladkí tyčce, co v slabé chvilce sežral;-D ...článekR^

6 0
možnosti
Foto

J63a46n 70R38ý37z83n24a17r

29. 8. 2013 10:00

Díky za moudrý článek. Těžko se hledají absolutní kritéria. A úzkostlivost rozhodně ke zdraví nevede.

1 0
možnosti
MK

Nejlepší je makrobiotický bůček, pomalu pečená na zelené majoránce.

Pak je dobrý makrobiotický hovězí guláš s houskovým knedlíkem. Špatná není ani makrobiotická kachnička s ¨makrobiotickým bramborov¨ým knedlíkem a červeným zelím. Jako nápoj doporučuji něco zdravého. Například nepasterizovaný BernardR^

2 0
možnosti
Foto

No nevím pane Kavko:  Proč přibývá duševních poruch?

Jejich vyšší výskyt způsobuje například epidemie obezity, změna stravovacích návyků nebo vliv světla," popsal přední psychiatr a předseda České psychiatrické společnosti Jiří Raboch. Obézní lidé mají nedostatek látek, které podporují funkce mozku, vliv hraje i trápení kvůli jejich vzhledu. Psychiku člověka pak ovlivňuje například i to, že má méně denního světla či to, že pracuje v noci.

"Mezi psychosociální faktory patří nerovnost mezi lidmi, nejistoty, velká pracovní zátěž, orientace na výkon. To jsou zátěžové faktory, jež někteří lidé zvládají bravurně, ale řada je zvládnout nedokáže," doplňuje Raboch.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/reforma-psychiatricke-pece-dd7-/domaci.aspx?c=A121004_121943_domaci_hv

1 0
možnosti
JD

před nějakým časem jsem viděl reportáž o nějaké mladé němce, ta byla tak posedlá zdravou výživou, až se dovedla k totální skáze. Všechen svůj čas věnovala tomu, že obcházela obchody a hledala ty nejzdravější potraviny, studovala všechna složení výrobku, banán si koupila až po té, co z obchodníka vyrazila ujištění, že je opravdu na plantáži nesklízely děti;-D...ve finále ji to stálo veškeré peníze a trpěla podvýživou, vážila si 40 kilo včetně všech ostatních problémů.

1 0
možnosti
AO

Fantastické! :) 

Být jedinečný je ale v tomto světě velmi těžké... vím o tom své... a tak pomoci těmto mladým není snadné.... je méně těch, co ví, než těch, co kvákají a marketing je zkrátka marketing - lži, podvody, útrapy - jen prodat..... 

Jsem za Vás moc ráda - a snad to nezní nafoukaně - zkrátka ráda potkávám a poznávám lidi společného ražení.... tělo ví, duše ví.. má to smysl... 

:-)R^R^R^

1 0
možnosti