Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P33e48t67r 48L33u72k54e42š

6. 6. 2013 10:54

Miloši, příliš nechápu, co tím "zakreslením do časového grafu" získáte. V letech 1948 -1989 nahradil svatého Petra Karel Marx a ten raději na kohoutky nesahal. Prostě se ve srovnání s posledními lety nic nedělo. Povodeň z roku 1954 (povodeň menší, než ta současná) zmírnila Slapská přehrada díky tomu, že byla ve stavbě a prázdná. Přehrady mají šanci eliminovat "normální" povodně. Ty "extrémní" ne. Kvůli nim se prostě nikdy nestavěly.

0 0
možnosti

Pokud je urceno pro me.

Prehrada je obrovsky hydraulicky akumulator, jako takovy byla za obrovske castky postavena a mela by byt vyuzivana. Blize nema smysl rozepisovat, kazdy zna spoustu jeho vlastnosti. A pokud je jich vic, kapacita se vic jak secita.

Napr. jachty plavouci a kotvici na jeji hladine je rozsireni uzitnych vlastnosti. A pokud toto rozsireni dostane prednost pred funkci akumulatoru mame pri nejblizsi prilezitosti o problemy postarano.

Nikdo nebude tvrdit, ze dokaze ochranit pred nejextremnejsi situaci. Ovsem pocitacovy model krajiny zahrnujici vsechny podstatne vlivy, nekde dole jsem o nich mluvil, dobry tym programatoru a pocitac neovlivnitelny lokalnimi zajmy by dokazali divy. Jednim z divu je treba vcasny rizeny prvni povodnovy stupen, ktery zabrani dalsim stupnum. A dalo by se pokracovat.

1 0
možnosti

Do Prahy možná. Ale vysvětlujte to třeba v Arnultovicích a Rudníku, kde byla povodeň v roce 1977, pak dlouho nic a v letech 1997-2013 je to vypláchlo už 4x.

0 0
možnosti

Prvni hodnotici faktor jsou srazky na danem uzemi. K nim pristupuji veskere zmeny v krajine jako zastavba, hospodareni s lesnimi porosty, hospodareni s ornou pudou atd. Krasny to vyraz krajinotvorba, ktery nam zacal byt cizi. Pak je nutno uvazovat lokalni situace, ktere se mohou vymykat celkovemu stavu. A k tem pristupuje zmena klimatu a schopnost na ni dopredu reagovat.

0 0
možnosti

Stejné údaje byly publikovány již v roce 2002. Jak je vidět opět jsme na to zapoměli. Zdá se, že naši "ekobijci" by měli dějiny studovat důkladněji a neplácat nesmysly.

A co na to pí Kateřina Březová?

3 0
možnosti

A ted uz jen staci zakreslit do casoveho grafu dokonceni staveb prehrad Lipno, Orlik a Slapy a obdobi vodohospodareni komunisty.

1 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky