Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já jen doufám, že všichni, co jsou za tenhle podvod s globálním oteplováním zodpovědni jednou půjdou před soud za genocidu. Protože díky všem těm biopalivům na polích místo jídla umírají lidé ve třetím světě hlady. Jestli náhodou někomu nevadilo, že by díky růstu CO2 v atmosféře mohly být rekordní úrody (ony totiž rostliny při větším obsahu CO2 více rostou), by potraviny zlevnily a byly by proto dostupnější pro lidi s nízkými příjmy.

2 0
možnosti

A navíc by se na polích mohlo pěstovat jídlo a ne benzín.. Jenže za jídlo jsou menší zisky, než za benzín... zvláště, když ten se tak pěkně dotuje.

1 0
možnosti

Navrhuji kompromisní formulaci: po 16 let se oteplení udržuje na vyšší úrovni než je obvyklá. Zkrátka Gaia se brání, ale otázka zní, jak dlouho vydrží.

0 0
možnosti
Foto

Myslíte teploty nebo trendy teplot? Pro trendy to neplatí...

0 0
možnosti

Počasí se měnilo vždycky. Jen dnes se na tom  přiživuje a dobře skupina zvaná klimatologové

3 0
možnosti
Foto

Klimatologové se starají o počasí? Odkdy, prosím Vás?

1 1
možnosti

1.      Trend 0,05°C/10 let není zastavení, ale zpomaleníoteplování. To však nic nemění na tom, že se jedná o krátké a pro trendy tedynevýznamné období.

2.      Nenapsal jsem, že „4 roky neoteplování majístejnou váhu jako 16 let neoteplování“. Jen jsem použil konstrukci pana Kremlíka,kterou jsem jasně uvedl jako „Stejně divná citace:“

3.      Nepsal jsem nic o sužování Ostravska oxidemuhličitým, hovořil jsem o emisích. Stejně jako pan Kremlík.

4.      Propagovali tiskovku, na které byla zpráva představena.Nemohli ji před tím číst.

5.      IPCC byl založen, aby sestavoval metaanalýzy ozměnách klimatu, důsledcích, adaptačních možnostech a možnostech snížení emisí.Jako zdroj informací pro politiky a veřejnost.

6.      Pokud jde o znalost účastníků akce na AV ČR oobsahu zprávy, tak už jsme se zacyklili. Stačí si přečíst pozorně předchozívyjádření pana Kremlíka a mé. 7.      Ano, graf desetiletých průměrů považuji zanešťastný, pokud je osamocen a bez dalšího vysvětlení a má dokazovat, že sepořád výrazně otepluje. Ale ve zprávě IPCC je tento graf z jiných důvodů astagnace oteplování je vysvětlena jinde a dostatečně. 8.      Pan Kremlík napsal: „Nevolení byrokraté námchtějí poroučet?“. Omlouvám se, asi špatně čtu. Nepochopil jsem, že v tétocitaci je jasně napsáno, že není volen občany v parlamentních volbách. 9.      Zprávu IPCC prezentovali na tiskovce 2klimatologové. Takže na otázku položenou panem Kremlíkem, zda by zprávu IPCCneměli prezentovat klimatologové, je odpověď jednoznačná. Ano, prezentovali.

0 0
možnosti

0,05 °C za deset let: citlivost vašich měření je jaká? vliv aglomerací na "oteplování" je odečten? Kolik bylo měření? Oproti čemu to srovnáváte? Citlivost měření srovnacích vzorků byla jaká?

2 0
možnosti
Foto

"Klimatologové rádi spoléhají na to, že občanům mohou nabulíkovat cokoli, protože obyčejný zedník či prodavačka tomu nerozumí."

To ani historik a překladatel... ;-D

0 1
možnosti
Foto

Ani oni (klimatologové) tomu nerozumí. Jen používají "skloafinní metodu" - opisují jeden od druhého (my takto od spolužáků kopírovali výkresy).

2 0
možnosti
Foto

Je to přesně tak, že lid podporoval budování socialismu, i když na to, lidově řečeno, lid ****. 

A tak se otepluje, i kdyby se neoteplovalo. Je to tak totiž ideologicky správné a na skutečnosti houby záleží.

7 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky